گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۱

اختصاصی
? دلار امروز بعد از چند جلسه نوسان در کانال ۲۸ هزار تومان وارد مدار نزولی شد به طوری که با کاهش حدود ۳۰۰ تومانی در این ساعات در ۲۷۷۹۰ هزار تومان در حال معامله است. سکه نیز با مقداری کاهش در ۱۳ میلیون و ۱۲۵ هزار تومان قرار گرفت. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با کاهش ۹ هزار تومانی به ۱ میلیون و ۳۱۵ هزار تومان رسید. زیرا امروز امیرعبداللهیان توافق آزاد سازی منابع ارزی مسدود شده را تایید کرد و بیان داشت توافقی در خصوص منابع ارزهای مسدود شده صورت گرفته و روز گذشته هیأتی از منطقه به تهران آمدند و جلساتی با مقامات اقتصادی و بانک مرکزی داشتند و در مورد آزادسازی منابع مسدود شده توافقات اولیه را به عمل آوردیم. این خبر باعث شد احتمال حصول توافق در بین معامله گران بالا برود.
? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها در سطوح حمایتی خود در نوسان هستند، به طوری که بیت کوین در کف کانال ۴۱ هزار دلار قرار دارد. برخی از کارشناسان عقیده دارند که اگر بیتکوین محدوده حمایت خود را از دست بدهد ریزش ادامه پیدا میکند و احتمال بازگشت بازار کم است. این در حالی است که تورم آمریکا به بالاترین سطح خود در ۴۰ سال اخیر رسیده و احتمال افزایش دوباره نرخ بهره بسیار بالا است. شایعه احتمال افزایش نرخ بهره باعث ریزش بیتکوین از ۴۶ هزار دلار شد. افزایش نرخ بهره باعث میشود که مردم به سمت ابزارهای سرمایهگذاری کمریسکتر پناه ببرند. بازارهای پرریسک زمانی که نرخ بهره افزایش پیدا میکند سقوط میکنند.
? شاخص کل بورس تهران امروز پس از افت ۳۳ هزار واحدی جلسه گذشته، رشد ۸۱۰۲ هزار واحدی را به ثبت رساند. این رشد در حالی بود که در ابتدا معاملات شاخص حدود ۲ هزار واحد کاهش یافته بود، اما رفته رفته با بهبود تقاضا شاخص به دامنه مثبت رسید. شاخص هم وزن نیز امروز وضعیت بهتری نسبت به شاخص کل داشت و ۰.۷۰ درصد افزایش یافت. ارزش معاملات بورس امروز ۴۹۰۰ میلیارد تومان بود. اغلب نمادهای پالایشی امروز مثبت بودند و شبندر ، شتران، فولاد، فملی، شبریز و شستا بیشترین تأثیر مثبت و نمادهای خساپا، خودرو و فخوز بیشترین اثر منفی را بر شاخص بورس گذاشتهاند.
? بهای اونس جهانی طلا امروز حدود ۱۲ دلار افزایش یافت و بالاترین سطح چند هفته اخیر خود را یعنی ۱۹۷۷ دلار حفظ کرد. علیرغم این واقعیت که شاخص CPI اصلی ایالات متحده برای دومین ماه متوالی در ماه مارس کاهش یافت، اما همچنان در بالاترین میزان از سال ۱۹۸۱ قرار دارد، به نظر می رسد بازارها متقاعد شده اند که فدرال رزرو برای مهار تورم فزاینده، سیاست پولی خود را با سرعت بیشتری تشدید خواهد کرد. از طرفی بازگشت خوب در بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده، به عنوان یک باد مخالف برای فلز زرد غیر بازده عمل میکند. شاخص قیمت تولید کننده (PPI) برای ماه مارس بدتر از انتظارات ۱.۴ درصد بود. شاخص خالص سالانه نیز ۹.۲ درصد اعلام شد.
? شاخص دلار پس از انتشار شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) و تولید کننده (PPI) آمریکا کمی افت کرد ولی همچنان در بالاترین سطح دو سال اخیر خود قرار دارد. زیرا اظهار نظرات هاوکیش(انقباضی) اعضای بانک مرکزی آمریکا مانع افت بیشتر آن شدند. شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا در ارزیابی سالانه ماه مارس بالاتر از پیشبینیها و به ۸.۵% رسید. بارکین، عضو بانک مرکزی آمریکا، استدلال کرد که آنها باید به سرعت نرخ بهره را به سطحی برسانند که هزینههای استقراض دیگر محرک اقتصاد نباشد. برینارد، دگیر عضو بانک مرکزی، بیان کرد که کاهش سطح ترازنامه میتواند در ماه ژوئن پس از جلسه ماه مه انجام شود.
? بهای نفت برنت پس از اینکه مسکو اعلام کرد مذاکرات صلح برای حل حمله به اوکراین به بن بست رسیده است، به دلیل نگرانی ها از کاهش تولید در روسیه، افزایش یافت و در ۱۰۷ دلار در هر بشکه معامله میشود. منابع آگاه روز سه شنبه گفتند که آخرین داده ها نشان می دهد که تولید نفت و میعانات گازی روسیه در روز دوشنبه به کمتر از ۱۰ میلیون بشکه در روز رسیده است که پایین ترین سطح از جولای ۲۰۲۰ است. در جای دیگر موجودی هفتگی ذخایر نفت خام آمریکا خیلی بیشتر از انتظارات بازار و دوره قبلی ۹.۳۸۲ میلیون بشکه اعلام شد که بازار تا این ساعات به دادهها واکنشی نشان نداده است.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای چین امروز ۰.۸۳ درصد کاهش یافت. زیرا نگرانی ها در مورد وضعیت کووید در سرزمین اصلی همچنان بر احساسات سرمایه گذاران تأثیر می گذارد. این کاهش یک روز پس از آنکه سهام چین در اواخر روز به امید کاهش محدودیت های مرتبط با کووید در برخی از مناطق آزمایشی و با توجه به انتظارات مبنی بر اینکه مقامات حمایت های سیاستی بیشتری را ارائه کنند، مثبت شده بودند.
? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ امروز با جهش ۱.۹۳ درصدی به ۲۶۸۴۴ واحد رسید، این رشد در بحبوحه افزایش سهام فناوری ژاپن پس از انتشار آمار تورم در ایالات متحده در شب گذشته، صورت گرفت. آخرین گزارش نشان داد که نرخ تورم سالانه ایالات متحده در ماه مارس به بالاترین میزان در ۴ دهه گذشته یعنی ۸.۵ درصد افزایش یافت. تحلیلگران معتقد بودند که رقم اصلی تورم تا حد زیادی با انتظارات مطابقت دارد و سرمایه گذاران در بازارهای ژاپن را به بازخرید سهام فروخته شده در جلسات قبلی ترغیب شدند.