گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز دوشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۱

? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد کاهش یافت و در ۳۱۸۴۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. این در حالی است که فعالان بازار ارز تهران از افزایش حجم عرضه توسط نهاد بازار ساز و عدم وجود کشش در سطوح قیمتی بالاتر به عنوان دو عامل اصلی سد راه صعود نرخ دلار یاد می کنند.
در سمت اخبار مذاکرات رئیس سازمان انرژی اتمی گفته دوربینهای فراپادمانی یا به اصطلاح برجامی به توافقنامه برجام ربط دارد و اگر غربیها به این توافقنامه برگشتند و وقتی اطمینان حاصل کردیم شیطنتی انجام نمیدهند برای این دوربینها تصمیمگیری میکنیم.
اظهارات محمد اسلامی در حالی است که چند روز قبل رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته بود اقدام ایران در قطع دوربینهای آژانس چالشی جدی برای تلاشهای ما ایجاد میکند و موجب میشود ما نتوانیم پیوستگی دانش خودمان درباره این برنامه هستهای را حفظ کنیم. این ضربهای مهلک به مذاکرات خواهد بود.
? شاخص کل بورس تهران امروز یکی از بدترین روزهای کارهای خود از ابتدای سال پشت سر گذاشت. به طوری که شاخص کل با افت بیش از ۲۴ هزار واحدی به ۱ میلیون و ۴۳۹ واحد سقوط کرد شاخص هموزن هم کاهش حدود ۹هزار واحدی را داشتند. امروز خروج پول حقیقی دوباره شدت گرفت و به بالای ۵۰۰ میلیارد تومان رسید. بررسیها نشان میدهد که شاخص به ابتدای فروردین ماه امسال رسیده و سومین ریزش عمیق خود را در سال ۱۴۰۱ تجربه کرده است. نمادهای فولاد، شبندر و ومعادن بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
? در نشست معاملاتی امروز با افزایش ریسک گریزی بازار رمزارزها قرمز پوش شدند به طوری که بیت کوین به ۲۱۹۶۸ هزار دلار کاهش یافت. زیرا معامله گران با توجه به نشست پیش رو فدرال رزرو و افزایش دوباره نرخ بهره محتاط هستند. وبسایت newsbtc در تحلیل تکنیکالی که از بیت کوین ارائه داده نوشته که حمایت اصلی این ارز در محدوده ۲۱۵۰۰ الی ۲۱۶۰۰ دلار است و اگر این قیمت از دست برود مجددا بیت کوین وارد یک دوره نزولی خواهد شد. برای ادامه روند صعودی نیز قیمت باید از ۲۳۰۰۰ دلار عبور کند تا سرمایه گذاران با خیال راحت تری این ارز را خریداری کنند.
? شاخص دلار آمریکا در نخستین روز با افت جزئی در ۱۰۶.۴۱ قرار گرفت. زیرا در میان نگرانی ها در مورد رکود اقتصادی جهانی، احساسات بازار همچنان شکننده است. از طرفی انتشار ناامیدکننده چاپ فلش PMI از منطقه یورو و ایالات متحده در روز جمعه، که اعتماد سرمایه گذاران را کاهش داد، به نگرانی ها دامن زد.
علاوه بر این، اکنون سرمایه گذاران انتظار دارند که رکود اقتصادی ایالات متحده، فدرال رزرو را مجبور کند که مسیر سخت گیری سیاست تهاجمی خود را کند کند. این امر از کاهش شدید اخیر در بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده مشهود. از این رو، تمرکز بر نتیجه نشست دو روزه FOMC که قرار است روز چهارشنبه اعلام شود، باقی خواهد ماند.
? بهای اونس جهانی طلا در معاملات امروز با ۱۰ دلار کاهش در ۱۷۱۷ دلار در هر اونس در حال معامله است. این در حالی است که این فلز امن از ضعف اخیر در بازدهی خزانهداری آمریکا در بحبوحه نگرانیها در مورد رکود بالقوه سود برده بود.
انتظار می رود فدرال رزرو در این هفته ۷۵ واحد دیگر افزایش نرخ بهره را ارائه دهد که منجر به مبارزه جهانی علیه تورم می شود.
هفته گذشته، داده ها نشان داد که فعالیت های تجاری ایالات متحده در ماه ژوئیه برای اولین بار در نزدیک به دو سال اخیر کاهش یافته است، در حالی که برآوردهای اولیه برای سه ماهه دوم تولید ناخالص داخلی ایالات متحده که قرار است در روز پنجشنبه ارائه شود، بینش بیشتری را در مورد وضعیت بزرگترین اقتصاد جهان به سرمایه گذاران می دهد.
در همین حال، به دلیل افزایش شدید نرخ بهره فدرال رزرو و قدرت نسبی دلار و ادامه فشار بر تقاضای شمش، قیمت طلا حدود ۱۶ درصد از بالاترین سطح سال گذشته باقی مانده است.
از طرفی چشم انداز تشدید سیاست تهاجمی تر توسط بانک های مرکزی بزرگ نتوانست به طلا کمک کند.
? بهای نفت برنت امروز ۱.۱۸ درصد افزایش یافت و در ۱۰۴.۸۳ در هر بشکه در حال معامله است، زیرا چشمانداز اختلالات بیشتر در عرضه با ترس از کاهش تقاضای رکود جهانی مقابله میکند.
بلومبرگ گزارش داد که قراردادهای آتی همچنان نشان دهنده عرضه کمیاب هستند، در حالی که اختلال در خط لوله کیستون بازار را بیشتر تحت فشار قرار داده.
الویرا نابیولینا، رئیس بانک مرکزی نیز روز جمعه گفت که روسیه به کشورهایی که تصمیم به اعمال سقف قیمتی برای نفت خود دارند، نفت عرضه نخواهد کرد و صادرات را به کشورهایی که همکاری بیشتری دارند هدایت خواهد کرد.
علاوه بر این، بایدن نتوانست وعده رهبران عرب را در هفته گذشته برای تولید نفت بیشتر تضمین کند زیرا اوپک پلاس اعلام کرد که تصمیمات سیاسی خود را بر اساس عوامل بازار پیش از نشست این گروه در ۳ اوت استوار خواهد کرد.
? شاخص سهام Nikkei ۲۲۵ امروز با ۰.۷۷ درصد کاهش در ۲۷۶۹۹ واحد بسته شد. زیرا سرمایه گذاران در آستانه نشست فدرال رزرو ایالات متحده محتاطانه عمل کردند، جایی که انتظار می رود نرخ بهره پایه ۷۵ دیگر افزایش یابد. از طرفی کورودا بیان داشت برای جلوگیری از تضعیف ین، افزایش بزرگ نرخ بهره نیاز است اما چنین سیاسی در حال حاضر از لحاظ منطقی امکان پذیر نیست زیرا افزایش شدید نرخ بهره خسارت قابل توجهی به اقتصاد ژاپن وارد میکند.
در سمت دادهها شاخص قیمت مصرف کننده هسته (Core CPI) ژاپن در ارزیابی سالانه برای ماه ژوئن طبق انتظارات ۲.۲٪ اعلام شد.
? شاخص های اصلی سهام ایالات متحده امروز وضعیت یکسانی نداشتند به طوری که داوجونز و S&P۵۰۰ مثبت بودند و نزدک کاهش یافت. زیرا سرمایه گذاران در بحبوحه نگرانیها از رکود احتمالی در سراسر جهان محتاط هستند. یلن، وزیر خزانه داری آمریکا، در تعطیلات آخر هفته نسبت به کاهش رشد اقتصاد آمریکا هشدار داد اما بیان کرد که رکود اجتناب ناپذیر نیست. سرمایهگذاران همچنین نسبت به گزارشات درآمدزایی غولهای فناوری آمریکایی (شرکت گوگل و شرکت اپل) محتاط هستند.
? شاخص سهام شانگهای چین در معاملات امروز ۱۹ واحد کاهش یافت و در ۳۲۵۰ قرار گرفت. این در حالی است که چین تستهای انبوه ویروس کرونا را در شانگهای و تیانجین تشدید کرده، که این ریسک را نشان میدهد که شیوع جدید میتواند منجر به قرنطینههای جدید و پرهزینه اقتصادی شود.
در همین حال، روزنامه فایننشال تایمز (FT) روز شنبه گزارش داد، چین در مورد سفر احتمالی نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، به تایوان در ماه اوت، هشدارهای خصوصی شدیدی به دولت بایدن داده است.