گزارش بازارهای مالی داخلی و جهانی امروز پنج شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۱

? در نشست معاملاتی امروز رمز ارزها در دامنه مثبت قرار گرفتند به طوری بیت کوین با رشد ۳.۵۱ درصدی در ۲۰۵۰۸ هزار واحد قرار گرفت. با توجه به فضای ریسکی بازار احتمالا تا جلسه بعدی فدرال رزرو و تعیین نرخ بهره بازارها همچنان در دامنه محدود در نوسان باشند.
? قیمت دلار امروز در معاملات بازار آزاد با سیگنال بایدن به روند صعودی روز گذشته خود ادامه داد و در ۳۱۹۴۰ هزار تومان به معاملات خود پایان داد. این در حالی است که بایدن به تازگی به سرزمینهای اشغالی سفر کرده است در خصوص امکان استفاده از گزینه نظامی علیه ایران گفت که چنانچه این آخرین گزینه باشد، ممکن است به این گزینه متوسل شویم. بایدن همچنین گفته حاضر به حذف نام سپاه پاسداران ایران از فهرست سیاه نیست. از سوی دیگر یک مقام آمریکایی اعلام کرد که بایدن و لاپید نخست وزیر اسرائیل قرار است به زودی بیانیه مشترکی را امضا کنند که به تهران اجازه دستیابی به سلاح هسته ای را نمی دهد.
? بهای اونس جهانی طلا در معاملات امروز با سقوط ۲۲ دلاری سود های جلسه گذشته خود را از دست داد و در پایین ترین سطح چند ماهه ۱۷۰۹ دلار قرار گرفت. این در حالی است که معامله گران روی افزایش نرخ بهره ۱ درصدی برای جلسه بعدی فدرال رزرو شرط بندی میکنند زیرا اداره آمار کار ایالات متحده نرخ تورم سالانه را ۹.۱٪ گزارش کرد که بالاتر از انتشار قبلی ۸.۶٪ و برآوردهای ۸.۸٪ است. این امر ارزش دستمزد دریافتی خانواده های آمریکایی را کاهش می دهد. شوک درآمد واقعی بسیار بزرگ برای خانوارهای ایالات متحده نه تنها اثرات چند برابری خود را بر پیش بینی های تقاضای کل و رشد نشان می دهد، بلکه باعث کاهش اعتماد مصرف کننده نیز می شود.
? شاخص دلار آمریکا در معاملات امروز ۰.۵۳ درصد افزایش یافت و در بالاترین سطح ۲۰ سال گذشته خود یعنی ۱۰۸.۴۱ قرار گرفت. انتشار نرخ فزاینده تورم، انتظارات فدرال رزرو برای افزایش ۱۰۰ واحدی نرخ بهره را تقویت کرده است. این واقعیت را نمی توان انکار کرد که فدرال رزرو ممکن است یک حرکت تاریخی برای افزایش ۱ درصدی نرخ بهره انجام دهد. اعلام افزایش ۱ درصدی نرخ بهره توسط بانک کانادا (BOC) جریان تازه ای را در سیاست گذاران بانک های مرکزی تزریق کرده است که افزایش ۱ درصدی نرخ بهره می تواند گزینه مناسبی باشد.
? بهای نفت به سطح قبل از جنگ روسیه و اوکراین کاهش یافته است به طوری که امروز نیز با افت ۲.۴۷ درصدی در ۹۷.۳۸ دلار در هر بشکه در حال معامله است زیرا بازارها به طور فزاینده ای در شرایط رکود جهانی و کاهش تقاضا قیمتگذاری میکنند. هووی لی، اقتصاددان در بانک OCBC سنگاپور می گوید: همه این نوسانات در حال حاضر بر مبنای احساسات است. در جای دیگر دادهها نشان داد، واردات روزانه نفت خام چین در ژوئن به پایینترین حد خود از ژوئیه ۲۰۱۸ رسیده است، زیرا پالایشگاهها برای محدود کردن تقاضا اقداماتی را برای قرنطینه پیشبینی میکنند.
? شاخص های سهام ایالات متحده امروز نیز به رنگ قرمز درآمدند به طوری که داوجونز با سقوط ۱.۳ درصدی در ۳۰۳۷۲ واحد قرار گرفته است، دو شاخص S&P۵۰۰ و نزدک نیز بیش از ۱ درصد کاهش یافته اند، زیرا سرمایه گذاران چشم انداز تشدید سیاست های پولی را پس از افزایش نرخ تورم ایالات متحده ارزیابی کردند. افزایش سالانه CPI در ماه ژوئن به ۹.۱ درصد رسید که بالاترین رقم از سال ۱۹۸۱ بود، و باعث افزایش احتمال افزایش نرخ ۱۰۰ واحدی توسط فدرال رزرو در این ماه شد و در عین حال نگرانیها را نسبت به رکود احتمالی افزایش داد. در جای دیگر گزارش درآمدزایی سهماهه دوم بانک مورگان استنلی کمتر از انتظارات بود به طوری که سود هر سهم (EPS) ۱.۳۹ بود که پایینتر از حد انتظار و درآمد زایی فصلی (REVENUE) نیز ۱۳.۱ میلیارد دلار اعلام شد که پایینتر از حد انتظار بود.
? شاخص سهام کامپوزیت شانگهای در معاملات امروز با کاهش ۲ واحدی همراه شد و در ۳۲۸۲ واحد قرار گرفت زیرا نگرانی از مهار کووید-۱۹ در چندین شهر چین برای مهار موارد جدید یک نوع فرعی بسیار عفونی، در بین سرمایه گذاران وجود دارد. از طرفی نگرانی های رکود با توجه به تورم بر بازارها سایه افکنده است. صندوق بینالمللی پول از چین خواستار شد که رویه مقابله کووید را انعطافپذیرتر کند. و بیان داشت ما از تصمیم چین برای سیاستهای مالی انبساطی بیشتر استقبال میکنیم و اگر بر خانوادههای آسیبپذیر متمرکز شوند، بسیار موثر خواهد بود.