پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴
- ۸:۱۷ ب٫ظ
cropped-image-11.png
بازار پول و بازار ارز و بانکجهان

کدام کشورها بیشترین بدهی ملی را دارند؟

طبق آمارهای صندوق بین‌المللی پول از میزان بدهی ملی کشورها، ونزوئلا، ژاپن و یونان به ترتیب بیشترین بدهی ملی نسبت به تولید ناخالص داخلی خود را در سال ۲۰۲۰ ثبت کردند.

به گزارش استاتیستا دولت سریلانکا پس از اینکه در فروش ۷۸میلیون اوراق قرضه در مهلت زمانی تعیین شده موفق نشد، اعلام کرد که شکست خورده است و این اولین بار در تاریخ این کشور است که چنین اتفاقی می‌افتد.

وضعیت اقتصادی این کشور باعث افزایش تورم تا ۳۰درصد شده و پیشبینی می‌‌شود نرخ تورم به ۴۰درصد نیز برسد.

براساس اطلاعات صندوق بین المللی پول، این کشور آسیایی تنها کشوری نیست که با چنین مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کند.

برای مثال دولت ونزوئلا حدود ۳برابر تولید ناخالص داخلی خود بدهی دارد.

درحالی که ذکر اسامی کشورهایی مثل یونان، قبرس و پرتغال در این لیست عجیب نیست اما حضور دو اقتصاد بزرگ جهان در بین کشورهایی با بیشترین بدهی نسبت به تولید ناخالص داخلی عجیب به نظر می‌رسد.

برای مثال ژاپن که سومین قدرت اقتصادی جهان با تولید ناخالص داخلی به ارزش حدود ۵تریلیون دلار است با داشتن بدهی به ارزش حدود ۲۵۴درصد از تولید ناخالص داخلی خود، در جایگاه دوم این لیست قرار دارد.

این موضوع می‌تواند به دلیل یک دوره طولانی توسعه که با انفجار حباب قیمت‌ دارایی‌ها در سال ۱۹۹۱ شروع شد و به دنبال آن رکود اقتصادی پس از بحران مالی ۲۰۰۷ و زمین لرزه توهوکو در سال ۲۰۱۱ و در نهایت شیوع ویروس کرونا باشد.

ایالات متحده نیز که دومین اقتصاد قدرتمند جهان است در رده ششم این لیست قرار گرفته و ۱۳۴درصد تولید ناخالص داخلی خود بدهی دارد.

لازم به ذکر است که صندوق بین‌المللی پول این لیست را از بین ۸۸ کشور انتخاب کرده و بسیاری از کشورهای جهان از این لیست بیرون ماندند که می‌توانستند جای برخی کشورهای موجود را بگیرند.

منبع: اقتصادآنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن