پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴
- ۰:۵۵ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

کدام صنایع بورسی بیشترین سود را ساختند؟

صنایع مختلف در ایران به واسطه شرایط منطقه‌ای، اقتصاد کشور، روابط بین‌المللی، نرخ ارز، سیاست‌گذاری‌های دولت و… در معرض نوسانات بسیاری قرار دارند. این نوسانات بر رفتار سرمایه‌گذاران صنایعی که در بازار سرمایه حضور دارند هم تاثیرگذار است. بر این اساس ۴۱ صنعت که در بورس و فرابورس ایران حاضر هستند از نظر سودآوری در ۱۲ ماه گذشته مورد بررسی قرار گرفته اند.
در بازار سرمایه ایران ۴۱ صنعت حضور دارند که برخی از آنها در ۱۲ ماه گذشته رشد خوبی از نظر سودآوری داشتند ولی برخی هم مانند صنعت خودرو و ساخت قطعات نه تنها زیان کردند بلکه نسبت به سال گذشته زیان آنها افزایش پیدا کرده است. طبق آمارها مجموع سود ۴۱ صنعتی که در ۱۲ ماه گذشته محقق کردند، معادل ۱۱ میلیارد و ۱۰۲ میلیون و ۷۰۰ هزار میلیون ریال است که نسبت به مقدار سال قبل برابر با دوازده ماه قبل از آن (۱۳ تا ۲۴ ماه گذشته) که حدود ۹ میلیارد و ۷۲۹ میلیون و ۱۰۰ هزار میلیون ریال بوده، ۱۴ درصد رشد کرده است.

پرسودترین صنایع

صنعت محصولات شیمیایی در بین ۴۱ صنعت حاضر در بورس و فرابورس ایران توانستند در ۱۲ ماه گذشته با ۲ میلیارد و ۷۷۱ میلیون و ۸۵۱ هزار میلیون ریال بیشترین مقدار سود را محقق کنند. همچنین این صنعت در دوره مشابه سال قبل هم ۲ میلیارد و ۳۰۲ میلیون و ۲۱۷ هزار میلیون ریال بوده است که در این دوره رشد ۲۰ درصدی با خود به همراه داشته است. همچنین سود صنعت فلزات اساسی با ۲۶ درصد رشد از یک میلیارد و ۷۵۲ میلیون و ۱۰۴ هزار میلیون ریال در ۱۲ ماه گذشته به ۲ میلیارد و ۲۱۰ میلیون و ۸۵۳ هزار میلیون ریال رسیده است. در رتبه سوم بیشترین مقدار سود صنعت فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای قرار دارد که نسبت به دوره ۱۲ ماهه قبل تغییر چندانی نداشته و از یک میلیارد و ۲۴۲ میلیون و ۵۴۳ هزار میلیون ریال به یک میلیارد و ۲۳۷ میلیون و ۱۲۴ هزار میلیون ریال رسیده است.

بیشترین و کمترین میزان افزایش سود

صنعت لاستیک و پلاستیک با ۳۶۱ درصد تغییر در میزان افزایش سود در صدر این گروه قرار دارد. به گونه‌ای که سود این صنعت از حدود ۶ میلیون و ۹۷۴ هزار میلیون ریال به ۳۲ میلیون و ۲۰۳ هزار میلیون ریال صعود کرده است. این افزایش سود می‌تواند به دلیل افزایش قیمت تایر باشد اما از طرفی هم نمی‌توان این موضوع را تنها دلیل دانست چون همین افزایش برای صنعت خودرو صعودی به ارمغان نیاورده است. صنعت استخراج نفت، گاز و خدمات جانبی به جز اکتشاف و صنعت منسوجات به ترتیب دومین و سومین صنعت با افزایش سود ۳۵۶ و ۳۰۵ درصد هستند. همچنین صنعت بیمه و صندوق بازنشستگی به جز تامین اجتماعی هم توانسته با رشد ۱۸۶ درصدی سود خود را از ۶۰ میلیون و ۹۴۰ میلیون ریال به ۱۷۴ میلیون و ۲۹۱ هزار میلیون ریال برساند.
در سوی دیگر این ماجرا صنایعی هستند که عملکرد خوبی نداشته و نتوانستند رشد سودی داشته باشند. در صدر زیان‌ها صنعت خودرو و ساخت قطعات قرار دارد که در دوره ۱۲ ماهه مشابه گذشته ۴۳ میلیون و ۳۰۰ هزار میلیون ریال زیان داشتند. این صنعت در ۱۲ ماه منتهی به سال جاری نه تنها نتوانست زیان خود را جبران کند بلکه با رشدی ۱۰۸۹ درصدی به زیان ۵۱۵ میلیون و ۳۶ هزار میلیون ریالی رسید. یکی از دلایل اصلی که به این صنعت ضربه زده است قیمت‌گذاری دستوری است. در بین این صنایع صنعت پیمانکاری صنعتی با وجود اینکه سال قبل ۲۰۳ هزار میلیون ریال زیان داشت اما سال جاری توانست با ۲۸۳ درصد رشد زیان خود را به سود ۳۷۲ هزار میلیون ریالی تبدیل کند.

۱۰ نماد برتر در سوددهی

از میان این صنایع نماد «نمرینو» با نرخ رشد ۲۹ هزار درصدی در صدر شرکت‌های سودده قرار دارد که خود جزئی از صنعت منسوجات است. کارخانجات ایران مرینوس سال گذشته ۲ هزار و ۸۱۹ میلیون ریال سود کرده و در سال جاری این سود را ۸۲۴ هزار میلیون ریال رسانده است. در رتبه دوم شرکت سرمایه‌گذاری مسکن شمال شرق با نماد «ثشرق» از گروه صنایع انبوه سازی، املاک و مستغلات است که در سال قبل سودی ۵۱۰ هزار میلیون ریالی داشته و سال جاری با رشد ۱۹ هزار درصدی ۱۰۱ هزار و ۳۲۳ میلیون ریال سود محقق کرده است.
به ترتیب شرکت‌های سرمایه‌گذاری استان گیلان با ۶ هزار درصد رشد، مهندسی تکنو تار با ۵ هزار درصد، سرمایه‌گذاری استان لرستان با ۳ هزار درصد، سرمایه‌گذاری نیرو، سرمایه‌گذاری آرمان گستر پاریز و سایپا شیشه هم هر سه با ۲ هزار درصد رشد در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.
صنعت سرمایه‌گذاری‌ها در بین صنایع با ۴۱ درصد رشد از سود ۹۸۰ میلیون و ۸۸۹ هزار میلیون ریالی در سال قبل به ۵۷۴ میلیون و ۶۴۱ هزار میلیون ریال سود در سال جاری رسیده‌ است. گرچه این مقدار رشد در مقایسه با میزان رشد برخی صنایع به چشم نمی‌آید اما تعدادی از شرکت‌های این صنعت در یک سال گذشته با رشد نجومی سود مواجه شدند. توضیح اینکه مقدار سال جاری برابر با مقدار TTM (دوازده ماه گذشته) و همچنین مقدار سال قبل برابر با دوازده ماه قبل از آن (۱۳ تا ۲۴ ماه گذشته) در نظر گرفته شده است. همچنین شرکت‌هایی که کمتر از ۲۴ ماه داده سود خالص داشتند از گزارش حذف شده اند.لازم به ذکر است که مقادیر موجود در این گزارش از مقادیر صورت‌های مالی محاسبه شده اند.

منبع: صدای بورس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن