چین واردات قراضه فولادی را از سر می گیرد، اما حجم واردات کمتر از میزان مورد انتظار است

چین از اول ژانویه سال گذشته محدودیت های واردات قراضه فولادی را لغو کرد. همچنین استانداردهای جدید استفاده از آهن بازیافتی به عنوان مواد اولیه فولادسازی را پذیرفت. با این حال، حجم کل واردات به طور قابل توجهی کمتر از دوره قبل از شروع رسمی کاهش واردات چین در سال ۲۰۱۹ بوده است.
طبق آمار منتشر شده توسط اداره کل گمرک چین، طی ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۲۱، واردات قراضه فولاد چین به رقم ۵۲۵۵۸۹ تن رسید که ۲۵ برابر در مقایسه با ۲۱۹۳۶ تن وارداتی در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ افزایش را نشان می دهد. با این حال، طی ماه های ژانویه تا نوامبر سال ۲۰۱۸، زمانی که واردات قراضه فولادی رسماً مشمول محدودیت های سهمیه ای و کنترل های شدید نبود، چین ۱.۲۳ میلیون تن وارد کرد.
دلایل متعددی برای این نتایج نه چندان دلگرم کننده ارائه شده است. به عنوان مثال، واردات ضایعات ارزانتر و رایجتر مانند ۸۰:۲۰ این خطر را دارد که ممکن است توسط گمرکات به عنوان زبالههای خارجی در نظر گرفته شوند و از ترخیص آنها در گمرک جلوگیری شود و در نتیجه چنین گریدهایی معمولاً به چین ارسال نمیشوند.
از سوی دیگر، در سراسر سال ۲۰۲۱، ایجاد محدودیت های مکرر در تولید فولاد و همچنین طرح های سهمیه بندی برق و بازرسی های سختگیرانه زیست محیطی که در بسیاری از مناطق کشور انجام گردید، تا حد زیادی تقاضای کارخانه های چینی برای قراضه فولادی را کاهش داد. این امر باعث شد کارخانهها و تجار قراضه چینی، تمایل کمتری به سرمایهگذاری و اتلاف زمان برای واردات این مواد از تامینکنندگان خارجی داشته باشند.
علاوه بر این، افزایش شکاف بین قیمت های پیشنهادی تأمین کنندگان خارجی و قیمتهای قراضه داخلی نیز مانع از ثبت سفارشهای جدید توسط خریداران چینی شد.
با همه این اوصاف، جایی برای خوش بینی وجود دارد. ناظران صنعت خاطرنشان کردند که فشار چین برای رسیدن به انتشار کربن صفر و برنامه های توسعه “با کیفیت بالا” در چهاردهمین برنامه پنج ساله (۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵) خود، تقاضای این کشور برای قراضه فولادی را افزایش میدهد، که باید شاهد افزایش حجم واردات در سال ۲۰۲۲ باشد.