پیش بینی بورس ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ / آیا شاخص کل از مقاومت هارمونیک عبور میکند؟

از سال ۹۹ تا اواسط سال گذشته، بیشتر سرمایهگذاران به دنبال فروش بودند. ذهنیت اکثر بورسیها در بازه یادشده، نوسانگیری از سهام بود. در حال حاضر اما بازار سهام روند صعودی پیدا کرده است و نوسانگیری میتواند به عقب افتادن فرد از رشد بازار منجر شود. بنابراین در چنین شرایطی سهامداری انتخاب بهتری به شمار میآید.
در سال ۹۹، P بر E کل بازار اعم از بورس، فرابورس و بازار پایه، به حدود ۴۰ تا ۴۵ میرسید. در حال حاضر اما این اتفاق نیفتاده و P بر E بازار بین محدوده ۱۰ تا ۱۱ متغیر است و نشان از ارزندگی بازار سرمایه دارد.
پیشبینی بورس در هفته جدید
برزو حقشناس، کارشناس بازارهای مالی در خصوص پیشبینی بورس گفت: «با توجه به شدت گرفتن عرضهها بر اساس نگاه بازارساز و با توجه به روند گرفتن دلار و طلا که احتمالا باعث خروج پول از بازار سرمایه به سمت بازار ارز و طلا در هفته پیش رو خواهد شد و در نهایت بورس معاملاتی متعادل خواهد داشت.»
شهیر محمدنیا، کارشناس و تحلیلگر بازارهای مالی نیز در این خصوص اظهار کرد: «با تحرکاتی که در قیمت دلار آزاد در این هفته داشتیم و اختلاف بیشتری که با دلار نیمایی پیدا کرده به نظر میآید که تقاضا در بازار سرمایه همچنان بیشتر از فشار عرضه باشد به خصوص که تحرکات خوبی هم در بورس کالا در این هفته دیده شد. ارزش معاملات خرد سهام همچنان ارقام خوبی را نشان میدهد و جریان ورود نقدینگی به بازار سرمایه قوی و امیدوارکننده است و شاهد ثبت رکوردهای تاریخی هستیم. بنابراین انتظار داریم که هفته آینده بازار مثبت باشد و چرخشی به سمت سهمهای دلاری و صنایع کوچک دیده شود.»
هلن عصمتپناه، کارشناس بازار سرمایه نیز گفت: «گزارشهای شرکتها، ارزش و حجم معاملات و نمادهای ارزنده با کمترین رشد قیمت، گرایش سرمایهگذار به سمت بازار را تقویت میکند. جذابیت بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی در حال حاضر بیشتر شده است، لذا جذب نقدینگی هر چه بیشتر به بازار سرمایه میتواند حتی آرام آرام به نفع اقتصاد کشور باشد.»
وی ادامه داد: «اقدامات و تصمیمات هر چند کوچک در جهت اصلاح زیرساختهای بازار، مخصوصا در سال ۱۴۰۲ میتواند به بهبود اعتمادهای از دست رفته کمک کند. با وجود متغیرهای بنیادی پرریسک، با انتخاب نمادهای قوی در کنار رعایت مدیریت ریسک و سرمایهگذاری، میتوان این ریسک ها را کاهش داد.»
این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: «با توجه به تداوم تورم در سال ۱۴۰۲، رشد نرخ فروش در صورتهای مالی اکثر شرکتها مشهود است. اما هنر شرکت رشد حجم تولید و در راستای آن رشد حجم فروش است.»
عصمت پناه گفت: «لذا شرکتهایی همچنان در بازار وجود دارند که هر دو متغیر در آنها مشاهده میشود و انتخاب مناسبی به دلیل حاشیه سود خوب امن برای سهامداران است.»
وی با اشاره به قیمتهای جهانی تشریح کرد: «رشد نرخ ارز و احتمال رشد قیمت های جهانی در آینده نیز موثر بر سود عملیاتی و سود خالص شرکتهای مربوطه خواهد بود. لذا به دلیل اینکه سهامدار آینده شرکت را میخرد با وجود تمام ابهامات در بازار میتواند سراغ شرکتهایی برود که تقریبا تمام این مولفهها، در آنها پر رنگ هستند. بازار سرمایه در این مدت ثابت کرد فاندامنتال با کیفیت شرکتها بسیار به سهامداران کمک کرده است. توصیه میشود سهامداران این روزها تحت جو مثبت بازار، هیجانی خرید و فروش نکنند و با مطالعه صورتهای مالی و بررسی فاند شرکت اقدام به ورود کنند.»
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: «روند بازار همچنان متعادل رو به مثبت آرام همراه با ریز نوسانات اصولی و طبیعی است. احتمالا این هفته تقاضا به سمت صنایع بزرگتر و شرکتهایی که نسبت به روند بازار و بقیه نمادها، حرکت آرامتر و لاک پشتی داشتهاند و رشد آنچنان نکرده اند، تمایل نشان خواهد داد.»
با توجه به نظرات کارشناسان به نظر میرسد که بازار در هفته متعادل و نوسانی باشد. البته با توجه به رشدهای اخیر شاخص این روند لازمه بازار برای رسیدن به تعادل بیشتر است.
پیش بینی شاخص کل بورس
اکثر کارشناسان بازار سرمایه عقیده دارند، روند صعودی بازار همچنان تداوم خواهد داشت. همچنین، اصلاح عمیقی در انتظار بازار نخواهد بود چرا که منفیهای بازار در حال حاضر خریدار دارد.
نقدهای زیادی در سالهای اخیر به نحوه محاسبه شاخص کل وارد شده است. تعداد محدودی از نمادها در فرمول محاسبه شاخص کل با تاثیر بالا لحاظ میشوند. با این حال اما تا فصل مجامع، پیشبینی میشود، شاخص کل به ارتفاع بالای دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دست یابد.
بنابراین در این شرایط سهامداری، از دید کارشناسان، تصمیم بهتری نسبت به نوسانگیری از بازار سرمایه است. همچنین نباید از اهمیت داشتن مدیریت سرمایه درست و داشتن استراتژی شخصی که حلقه گمشده کسب سود پایدار و مستمر از بازارهای مالی است، غافل شد.
فردین آقابزرگی
متاسفانه بهواسطه دخالتهای غیر مستقیم دولت، بازار کماکان متعادل و با عرضه های زیاد مواجه خواهد بود.
صنایع فولاد، غذایی و تک سهم در این هفته پیشرو هستند.
پیام الیاس کردی
با کنار هم قرار دادن متغیرها، پیشبینی میشود که اردیبهشت ماه متعادلی در انتظار بازار سرمایه باشد.
مصوبات سازمان بورس نشان میدهد که این سازمان علاقهای به رشد شارپی بازار ندارد.
علی عصاری
به دلیل رشد بیوقفه در بازار سرمایه در هفتههای گذشته، ممکن است شاهد وقفه کوتاهی در بازار باشیم.
از آنجایی که برای راه افتادن دیگر بازارها باید دلار تحریک شود، احتمال دارد که هفته جاری، هفتهای خنثی و رو به منفی باشد.