پیش بینی بورس ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ / کدام صنایع برای سرمایهگذاری جذابترند؟

شاخص کل طی آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، تقریبا ثابت ماند و حرکتی نداشت. شاخص با رشد ناچیز ۶۹۳ واحدی کار خود در هفته منتهی به ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ را در عدد ۱، ۵۵۵۷، ۲۴۴ واحد به پایان رساند.
شپدیس، فملی، وبملت، وپاسار و میدکو بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل بورس داشتند. در فرابورس پخش، بپاس، کوثر، مارون و بساما بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس را به نام خود ثبت کردند.
طی روز ۱۲ بهمن ۱۴۰۱، آخرین معامله حدود ۵۰% از نمادهای بازار (۳۴۴ نماد) در محدوده مثبت و مابقی (۳۴۵ نماد) در محدوده منفی انجام شد. همچنین شاهد ورود پول حدود ۹۴۰ میلیارد تومانی به صندوقهای با درآمد ثابت بودیم.
عقبنشینی شورای رقابت؟
به قطع میتوان یکی از دلایل اصلی ریزش بورس تهران طی دو هفته گذشته را به اختلاف نظرهای شورای رقابت در رابطه با عرضه خودرو در بورس کالا نسبت داد که موجب شد بخش عظیمی از خوشبینی ایجاد شده از روند اصلاحی سیاستگذاری اقتصادی به خصوص در صنعت خودرو از بین برود. اگرچه در این مدت نیز حمایتهای بسیاری از صمت سازمان بورس و وزارت صمت برای عرضه خودرو در بورس کالا شکل گرفت اما نگرانی از احتمال تکرار چنین موضوعاتی موجب شد تا نه تنها صنعت خودروسازی بورس تهران بلکه تمامی صنایع دیگر نیز روزهای سرخی را تجربه کنند.
با این حال اما روز پنجشنبه خبری تایید نشده منتشر شد که میتواند به تغییر شرایط بازار کمک بسیاری کند. در این خبر ذکر شده که دستورالعمل جدید خودرویی شورای رقابت به اتفاق آرا به تصویب رسیده است و روز یکشنبه به صورت رسمی منتشر خواهد شد. این دستورالعمل چند بند را شامل میشود که خبرهای خوبی برای خودروییها دارد. در این خبر ذکر شده که قرار است قیمت کارخانهای محصولات خودروسازان ۱۰ الی ۲۵ درصد افزایش یابد، با اضافه شدن چند تبصره جدید عرضه خودروهای داخلی و وارداتی در بورس کالا ادامه مییابد و طبق نظر شورای هماهنگی و وعده وزارت صمت قرعهکشی خودرو از سال ۱۴۰۲ به پایان خواهد رسید. بنابراین بورس تهران روز یکشنبه نگاه ویژهای به این موضوع خواهد داشت و اگر این دستورالعمل به صورت رسمی از سمت شورای رقابت منتشر شود، میتوان انتظار داشت که موج تقاضای قابل قبولی در بازار شکل بگیرد. (فرارو)
انگیزه سرمایهگذاران بورس
آنچه باعث میشود در چنین شرایطی که با ریسکهای متعدد همراه است، برخی افراد اقدام به سرمایهگذاری یا نگهداشتن سهام خود کنند، انتظارات تورمی است.
بنابراین با درنظر گرفتن رشد بازارهای موازی و عقبماندگی بورس تهران، افراد به سمت سهامداری صنایع و شرکتهایی که کمتر از ناحیه لایحه بودجه و سیاستهای ارزی بانک مرکزی نظیر ثابت نگهداشتن نرخ دلار نیما در قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، آسیب ببینند، تمایل پیدا میکنند.
ناگفته نماند که کارشناسان معتقدند با توجه به منابع و امکانات محدود دولت توانایی حفظ و کنترل قیمت دلار نیما روی نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان را نخواهد داشت.
اما تا پایان سال یا در بازه زمانی ۶ ماه تا یک سال آینده، با فرض ثابت ماندن قیمتهای جهانی، صنایعی جذاب به نظر میرسند که میتوانند همراه با تورم افزایش نرخ یابند و از محل قوانین مانند لایحه بودجه و نرخ ارز نیما کمتر آسیب ببینند.
در این شرایط چه صنایعی برای سرمایهگذاری جذاب خواهند بود؟
برای پیش بینی بورس در میانمدت و بلندمدت باید در نظر داشت که به طور مثال گروه کاشی و سرامیک یا شرکتهای تولیدکننده شیشه یا برخی نمادهای گروه دارو این شرایط را دارند.
در مجموع به نظر میرسد اگر شرایط به شکل فعلی ادامه یابد اصلاحی که بازار به خود دیده است، ادامهدار خواهد بود، اما در بازه زمانی شش ماه تا یک سال آینده صنایع و سهام بسیار جذابی وجود دارند که میتوان روی آنها سرمایهگذاری کرد. (تجارت نیوز)
پیش بینی بورس امروز
پیش بینی میشود که بورس فردا در صورت تحقق خبر خودرویی شورای رقابت بتواند روز سبزی را سپری کند که انتظار میرود این روند صعودی در گروههای کوچک با قدرت بهتری همراه باشد.
همچنین حمید علیخانی گفت معاملات روز چهارشنبه بازار سهام با نوساناتی روبرو بود که در نهایت با مثبتی کم جان بکار خود پایان داد و بنظر میرسد روز یکشنبه بازار کار خود را با رنگ سبز آغاز کند.
وی خاطر نشان کرد: سرمایهگذاری در بازار سرمایه باید با دید بلندمدت یا میان مدت بطور مثال حداقل یک ساله باشد که بتوان انتظار سود داشت در واقع باید به تمام بازارها اینگونه نگاه کرد. (نبض بورس)