پیش بینی بورس یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ / رای کمیسیون تلفیق به نفع بازار سرمایه است؟
روند شاخص کل بورس تهران در هفته اخیر نزولی بود. در روز ابتدایی هفته و پس از تعطیلی روز شنبه- شاخص روند نزولی داشت و ۱۲ هزار واحد ریزش کرد. شاخص در روز دوشنبه ۲ هزار واحد رشد کرد، اما روز سهشنبه شاخص بار دیگر قرمزپوش شد و ۱۰ هزار و ۳۱۴ واحد افت کرد. روز چهارشنبه نیز شاخص ۱۳ هزار و ۱۶۶ واحد سقوط کرد.
شاخص کل در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته ۳۳ هزار و ۲۸۶ واحد پائینتر از هفته پیش ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی ۲ درصد شود. شاخص هم وزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۱۰ هزار و ۷۸۳ واحد پائینتر ایستاد و بازدهی منفی ۲ درصدی را ثبت کرد.
اما در تمامی روزهای این هفته معاملاتی بورس تهران شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم تا در ۱۸ روز پی در پی خالص تغییر مالکیت بازار به سمت حقوقیها باشد. در مجموع کل هفته، هزار و ۴۱۳ میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد که نسبت به هفته پیشین کاهش ۱۷ درصدی داشته است.
شاخص کل بورس تهران در پایان هفته اخیر به فاصله ۲۴ هزار واحدی مرز ۱.۵ میلیون واحدی رسید تا این نگرانی ایجاد شود که شاخص در آخرین ماه سال به کانال ۱.۴ میلیونی سقوط کند. تنها ۲۰ روز معاملاتی تا پایان سال باقی مانده و متغیرهای اقتصادی نشانههای نگران کنندهای برای فعالان اقتصادی دارند. (نبض بورس)
پیش بینی بورس یکشنبه
در روزهای پایانی هفته گذشته کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس رای به حذف بند «ج» تبصره ۸ لایحه بودجه داد. با حذف این بند که مربوط به عرضه اوره در بورس کالا بود، صفحه دیگری از فیلم طولانی قیمتگذاری دستوری را در اقتصاد ایران شاهد هستیم.
با این تصمیم در صورت تصویب و نهایی شدن، منافع ۲۰ میلیون سهامدار و ذینفع به خطر خواهد افتاد و کاملا در خلاف جهت شعارهای حمایتی دولت و مجلس از بازار سرمایه خواهد بود.
اما خبر بسیار مهمی برای بازار سرمایه از سوی مجلس مخابره شد که با باز شدن معاملات این هفته، شاهد تاثیر مثبت آن خواهیم بود. پیشتر با تعیین نرخ خوراک گاز هفت هزار تومانی از سوی دولت که در لایحه بودجه سال آتی قرار داده شده بود بررسی کردیم که صنایع گوناگونی نظیر پتروشیمیها، پالایشیها، سیمانیها و صنعت فولاد چگونه در منگنه بودجه قرار خواهند گرفت.
با این حال همچنان تلاشهایی در جهت پاک شدن این نگرانیها از سمت صنایع در حال انجام است. در خبری که منتشر شد، به گزارش خبرنگار شبکه اطلاعرسانی پتروشیمی ایران (شاپا)، با پیگیری انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی، متانول سازان و رسانههای تخصصی، با موافقت کمیسیون تلفیق مجلس، گاز ۷۰۰۰ تومانی از بند الف تبصره ۱۴ لایحه بودجه حذف شد. علاوه بر این، عوارض صادراتی محصولات پتروشیمی از ۵ به نیم درصد کاهش یافت. مدتی قبل نیز خبری در راستای عدم افزایش نسبت گاز فولادیها منتشر شده بود.
این اتفاقات در صورت تحقق میتواند به رفع ابهامات زیادی پیرامون بورس تهران و دو صنعت بزرگ آن یعنی پتروشیمی و فولادی منجر شود؛ بنابراین احتمالا طی روز جاری، گروه پتروشیمی بتواند موجی از تقاضا را تجربه کند.
با شروع معاملات هفته جاری از روز یکشنبه باید منتظر تاثیر مثبت این خبر بر گروههای یاد شده و به تبع آن کلیت بازار باشیم.
از سوی دیگر تحرکات دلار در بازار آزاد شدت گرفته است. ناگفته نماند برخی کارشناسان معتقدند، واکنشپذیری فعالان بازار نسبت به جابهجاییهای دلار کمرنگ شده است، اما همچنان میتوان تاثیرات روند رو به رشد دلار آزاد را در بازار مشاهده کرد.
در صورتی که شکاف بیش از ۶۰ درصدی میان دلار نیما و دلار آزاد از بین برود میتوان منتظر رشد بازار سرمایه به خصوص صنایع دلاری بود. (تجارت نیوز)