پیش بینی بورس یکشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ / جهش نرخ بهره بین بانکی؛ چالش جدید بورس تهران

بورس تهران پس از گذشت سه هفته از آغاز بهمنماه، سرانجام شاهد ثبت کندل مثبت هفتگی بود.
شاخص کل بورس در آخرین روز معاملاتی این هفته به عدد یک میلیون و ۵۵۸ هزار واحد رسید و در مقایسه با هفته اخیر بازدهی ۰.۰۴ درصدی را ثبت کرد.
در سوی دیگر بازار، شاخص فرابورس نیز همسو با شاخص کل بورس تهران حرکت کرد و با رشد ۰.۱ درصدی به تراز ۲۰ هزار و ۲۷۹ واحدی رسید.
اما شاخص هموزن مسیری برخلاف این دو شاخص پیش گرفت و سرخپوش شد؛ شاخص هموزن با کاهش ۰.۴۸ درصدی در ارتفاع ۲۰ هزار و ۲۷۹ واحدی ایستاد.
چالش جدید پیش روی بورس تهران
روز پنجشنبه بود که بانک مرکزی آمار نرخ بهره بین بانکی و حداقل نرخ توافق بازخرید یا ریپو را منتشر کرد. بر اساس این بهروزرسانی، نرخ بهره بین بانکی جهش یافت و سقف تاریخی خود در ۲۱/۷۸ درصد را ثبت کرد.
این اتفاق در حالی است که طی هفته گذشته، بانک مرکزی مجددا تزریق پول سنگینی به سیستم بانکی داشت. بانک مرکزی حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان اضافی در قالب قراردادهای بازخرید در اختیار بانکها قرار داد.
به این ترتیب مانده پولی که بانک مرکزی با نرخ ۲۱ درصد به این شیوه در اختیار بانکها قرار داد به بیشترین مقدار خود از زمان آغاز رسید. همچنین بیش از ۱۳۳ هزار میلیارد تومان پول به شکل ریپو در اختیار بانکها قرار گرفت.
تا قبل از اعلام نرخ بهره بین بانکی جدید در روز پنجشنبه، بهمنماه سومین ماه متوالی به شمار میرفت که بانک مرکزی سیاست انبساطی در پیش گرفته بود و با تزریق هرچه بیشتر پول سعی در تسهیل پولی داشت.
نتیجه این سیاست، کنترل نرخ بهره و افت نسبی آن بود که فعالان بازار شاهدش بودند. کاهش نرخ بهره حداقل در کوتاهمدت یکی از متغیرهای کلانی است که به سود بازار سرمایه عمل خواهد کرد.
حال اما گویا سیاستهای بانک مرکزی تغییر کرده است؛ تغییری که به نظر نمیرسد به کام سهامداران بازار سرمایه آنچنان خوش آید.
در هر صورت اما پیش بینی بورس هفته آتی تنها به یک عامل بستگی نخواهد داشت. باید دید واکنش بورس و اهالی آن به بحث مهم جهش نرخ بهره بین بانکی در کنار عوامل موثر دیگر نظیر چالش عرضه خودرو در بورس کالا چگونه خواهد بود. (تجارت نیوز)
پیش بینی بورس یکشنبه
بازار سهام این روزها با اخبار خودرویی احاطه شده و تحت تاثیر این خبرها حرکت میکند؛ روز سهشنبه هم تحت تاثیر خبرهای مثبت درباره از سرگیری عرضه خودرو در بورس کالا، بازار سهام سبزپوش شد. این همان رفتاری است که بازار در زمان خبر لغو عرضه خودرو در بورس کالا در روز یکشنبه نشان داده بود.
این هیجان به قدری بالا رفته که ارزش گروههای دیگر بازار به چشم نمیآید و این گروه خودرویی است که بیش از پیش به لیدر بازار تبدیل شده است.
در این میان البته نکته قابل توجه این است که بخش بزرگی از معاملهگران به دلیل شوکهای پیدرپی دولت به بازار سرمایه و صنایع، دست به نقد نشستهاند و وارد میدان دادوستدها نمیشوند. (دنیای معدن)
بورس هفته آخر بهمن ۱۴۰۱ چه میشود؟
داوود آخرتی
در هفته جاری و در فاصله ۲۵ روز کاری مانده تا عید، شاهد معاملات کم حجم خواهیم بود که شاخص با روندی خنثی مابین محدوده یک میلیون و ۵۰۰ تا یک میلیون و ۶۵۰ هزار واحد نوسان خواهد کرد.
با از سرگیری فروش خودرو از طریق بورس کالا و تلاش بانکها برای فروش داراییها، پیشبینی میشود در هفته جاری، گروه بانکی و خودرویی مورد توجه اهالی بازار قرار بگیرند.
امین رئوف
فعلا هیچ چشمانداز مثبت بلندمدتی وجود ندارد و با توجه به این بیثباتی، باید تصمیمات در بازه کوتاه مدت اتخاذ شود.
در چنین شرایطی حفظ سرمایه اولویت بالایی دارد؛ بنابراین انواع صندوقهای سرمایه درآمد ثابت، سهامی و بخشی مخصوصاً در حوزه پتروشیمی به خاطر نوسان کم و بازدهی مناسب پیشنهاد میشوند.
طاهر عبدالله زاده
با ثبات نسبی بازارهای جهانی در هفتههای اخیر، مهمترین عامل اثرگذار بر بازار، نرخ ارز و تقابل شورای عالی بورس و شورای رقابت است.
با نهایی شدن عرضه خودرو در بورس کالا، به نظر میرسد در این هفته وضعیت متفاوتی برای بورس رقم بخورد.
رضا کشفی
انتظار میرود این هفته با ادامه روند عرضه خودروها در بورس کالا و با افزایش نرخ تدریجی قیمت پایه، روند مثبت در کلیت بازار با محوریت این گروه را شاهد باشیم.
تنها عامل نگران کننده این روزهای بازار کاهش ارزش معاملات روزانه و ابهامات بودجه است.
احسان مدنی
بازار در محدودههای کنونی در نوسان خواهد بود و شاید با شیب ضعیفی به سمت پایین حرکت کند تا شاخص کل به حوالی یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد برسد و از اواسط اسفندماه حرکت رو به بالای خود را آغاز کند.
معمولاً تا اواخر اسفندماه بازار از فشار فروش رنج میبرد و به همین دلیل در اسفندماه بازار پررونقی نخواهیم داشت.
علی مهدیون
با توجه به دیتاهای اقتصادی، دادههای رفتاری و با استناد به کاهش ارزش معاملات که به زیر ۵ هزار میلیارد
رسیده، نمیتوانیم انتظار رشد پایدار از بازار داشته باشیم. در خوشبینانهترین حالت، بازاری خنثی و متعادل خواهیم داشت.
برخی اخبار و تحرکات برجامی مهمترین مبحث روزهای آینده خواهد بود که نتیجه مخابره شده از مذاکرات تاثیر زیادی بر روند بازار سرمایه خواهد داشت.
پرویز میرزایی
با توجه به فشار فروش موجود، افت ارزش معاملات و خروج پول از بازار؛ برای این هفته بازاری رو به پایین و نهایتاً متعادل پیشبینی میشود.
اگر در برخی روزها شاهد رشد بازار باشیم، موقتی خواهد بود. سهامداران برای ورود به بازار حتماً صبر کنند.
صابر واحدی
با توجه به تورم انتظاری سال بعد و افرایش روز افزون حجم نقدینگی، پیگیری معاملات فلزات اساسی، سیمانی، مواد غذایی و مواد پتروشیمی در بورس کالا زمینه شناسایی سهام مستعد رشد را فراهم خواهد کرد.
با توجه به نزدیکی به پایان سال مالی و تسویه اعتباری کارگزاریها و شناسایی سود در شرکتهای سرمایهگذاری و اشخاص حقیقی برای پایان سال مالی، بازار کم حجمی را خواهیم داشت.
حامد همتی
با نهایی شدن وضعیت عرضه خودروییها در بورس کالا و همچنین رسیدن برخی گروههای شاخص ساز از جمله پالایشیها به حمایت و کفهای ماژور، روزهای سبزتری را تجربه خواهد کرد. (نبض بورس)