پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳
- ۱۰:۲۰ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه
موضوعات داغ

پیش بینی بورس یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ / خودکشی از ترس مرگ؟

در حالی که روند صعودی بازار سرمایه که از آبان سال ۱۴۰۱ آغاز شده بود، تا دو هفته گذشته با قدرت زیادی دنبال می‌شد و میزان ورود پول به طور متوسط به رقم روزانه دو هزار میلیارد تومان رسیده بود، ناگهان با فشار شدید عرضه‌ها در هفته گذشته روبه‌رو شد. به طوری که تنها در طول ۵ روز کاری، بیش از ۱۳ درصد از ارتفاع شاخص کل کاهش یافت.

هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه، در ارتباط با ریشه‌های وقوع این روند ادامه‌دار بازار سهام بیان داشت: «بازار در مسیر رشد خود و جبران سطح عقب‌ماندگی نسبت به بازار‌های موازی، با توجه به پارامتر‌های بنیادی در حال حرکت بود. اما اظهار نظر‌های غیرکارشناسانه و تا حد زیادی جهت‌گیرانه متاسفانه باعث خراب شدن جو صعودی شد.»

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد:«در واقع اظهار نظر‌ها در ارتباط با بازار سهام، بدین شکل پیش رفت که از ترس مرگ، بازار را به سوی خودکشی سوق دادند. این ترس از تکرار اتفاقات سال ۹۹ و حبابی شدن بازار بود، در حالی که همان‌طور که بیان شد، رشد بازار در ۶ ماهه گذشته طبق پارامتر‌های بنیادی و اقتصادی بود.»

عمیدی افزود: «البته حقوقی‌ها حجم‌های بالایی را در این مدت فروخته بودند و بدشان نمی‌آمد که اصلاحی در بازار رخ دهد. در نهایت این اصلاح به نفع بازار است اما در زمان مناسبی اتفاق نیفتاد. شاید مسئولان باید خویشتن‌داری بیشتری به خرج دهند و از تجارب کارشناسان استفاده کنند. در حال حاضر اما تمایلات به سمت اعتمادسازی عمومی و از بین بردن پنیک حاصل از اصلاح تندوتیز بازار است»

چرا بازار شنبه هم ریخت؟

در بازار سرمایه حباب وجود ندارد و تمامی نوسانات حاصل ترس سرمایه گذاران است.

قاسم محسنی، مدیر عامل شرکت رتبه بندی اعتباری برهان در مورد ریزش روز شنبه بازار گفت: آمار ریزش‌ها به شدت افت کرده و دلیل عمده آن مثبت بودن بازار به مدت طولانی است.

وی افزود: در بازار سرمایه حباب وجود ندارد و تمامی نوسانات حاصل ترس سرمایه گذاران است و در نتیجه حاصل خروج این نقدینگی‌ها همین نزولی است که شاهدش هستیم و تمامی این ترس‌ها ناشی از اتفاقات سال‌های گذشته است. تا زمانی که اعتماد به بازار سرمایه برنگردد شاهد این نوسانات خواهیم بود ولی برآیند کلی رشد شاخص را به دلیل تورم و سودآوری شرکت‌ها می‌توان مثبت پیش‌بینی کرد.

محسنی ادامه داد: درسال گذشته ۵۰ درصد تورم را تجربه کردیم در صورتی که افزایش دستمزدها ۲۱ درصد بود؛ در این میان باید افزایش دستمزد را هم لحاظ کرد. همچنین با رسیدن فصل مجامع احتمال این که سودآوری بالاتری نسبت به سال قبل را تجربه کنیم بیشتر است و اگر اتفاق خاصی در زمینه سیاسی و اقتصای رخ ندهد، می‌توان تا پایان سال بورس را مثبت پیش‌بینی کرد.

پیش بینی بورس

عمیدی در رابطه با پیش بینی بورس در روز‌های آتی گفت: «محدوده دو میلیون و ۱۵۰ هزار تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی، محدوده مهمی برای شاخص‌کل به شمار می‌آید. اگر بازار در این محدوده با ظهور خریداران برگشت زد، می‌توان گفت که اصلاح کوتاه‌مدت به پایان رسیده است. اما اگر در محدوده یادشده اصلاح فرسایشی زمانی رخ دهد، باید منتظر اصلاح بیشتر باشیم»

وی در پایان افزود:«به طور کلی در بازار‌های دیگر کاهش ارزش دارایی نداشتیم و صرفا در بازار سرمایه این اتفاق افتاده است. آن‌ هم به خاطر آدرس غلطی که از سوی مسئولان داده و بازار دچار ترس ریزش شد.»

با توجه به نکات ذکر شده در بالا و همچنین جمع‌آوری صف‌های فروش در انتهای معاملات روز شنبه و تقاضایی که در یک ساعت پایانی شکل گرفت، می‌توان انتظار داشت که بورس یکشنبه روز متعادل‌تری را سپری کند و شاخص‌های بازار سهام با کاهش اندک یا در صورت بهبود شرایط، با رشد کوچکی همراه شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن