پیش بینی بورس چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۲/ حمایتهای تکنیکال شاخص کل کجاست؟
بورس تهران تنها در ۲۳ روز معاملاتی از میانه اردیبهشتماه، ۱۵.۸۱ درصد کاهش ارتفاع را تجربه کرده است. پس از اصلاح پیوسته بازار سهام از چهارشنبه هفته گذشته، بالاخره شاخصهای تالار شیشهای در بورس سهشنبه توانستند نمای سبزی از خود به نمایش بگذراند.
روند کاهشی قیمت دلار که از هفته گذشته آغاز شده بود، روز یکشنبه رنگ و بوی تازهای به خود گرفته و شاهد کاهش نسبتا سنگینی در نرخ دلار بازار آزاد بودیم. اسکناس آمریکایی طی هفتههای گذشته اغلب در محدوده ۵۱ هزار تومانی نوسان میکرد، در روز یکشنبه وارد کانال ۴۶ هزار تومانی نیز شد که بیش از ۲ هزار تومان از ریزش آن تنها به دو ساعت بازمیگردد. خبرهای ضد و نقیض حول توافق هستهای موجب شد تا خوشبینیهایی از احتمال از سرگیری مذاکرات و یا دستیابی به یک توافق بین ایران طرفهای غربی افزایش یابد و بازار ارز نیز به عنوان اثرپذیرترین بازار از این اتفاق، با کاهش نرخ مواجه شود. در کنار این اتفاقات، صحبتهای دو روز پیش رهبری این خوشبینی را دوچندان کرد.
اکنون اما به دلیل خبرها و اظهار نظرهایی که در روزهای گذشته از سمت سران ایران و آمریکا منتشر شد، موجب شده است تا دلار فردوسی بار دیگر در مسیر صعودی قدم بردارد و در زمان نگارش این گزارش با رسیدن به مرز ۴۹.۵ هزار تومان، بخشی از این ریزش را جبران کند. روز گذشته سخنگوی وزارت خارجه کشور و همچنین یکی از سیاستگذاران آمریکایی عنوان کردند که گزارشهای منتشر شده در رابطه با ایجاد یک توافق موفق درست نیست اگرچه تبادل پیام بین طرفهای مذاکره همچنان در جریان است. این اتفاق موجب شد تا بازارهای دیگر نیز از فاز نزولی خود خارج شوند هرچند همچنان نگاهها به سرانجام این موضوع دوخته شده و فعلا خبری از صعودهای قدرتمند نیست.
سرمایه گذاران در انتظار
حمید فاروقی، عضو هیات مدیره شرکت سبدگردان ویستا گفت: در مورد وضعیت امروز بازار سرمایه که حدود ۱۲۰۰میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سرمایه خارج شد و ارزش معاملات در محدوده ۱۴۰۰ میلیون ریال بود، نشان دهنده بی رغبتی سرمایه گذاران به حضور در بازار سرمایه است.
وی افزود: علاوه بر آن اخبار سیاسی مطرح شده مبنی بر این که گمانه زنیهایی در خصوص توافق بین ایران و کشورهای غربی که به طبع آن موجب افت قیمت دلار شد خود مزید بر علت است.
فاروقی ادامه داد: این توافق میتواند اتفاقات خوبی برای کشور رقم بزند و در واقع ریسک سیستماتیک را کاهش دهد و در میان مدت برای بازار سرمایه مفید باشد.
عضو هیات میدره سبدگردان ویستا افزود: با وجود اینکه فضای بازار سرمایه با ابهام مواجه است و دلار به عنوان متغیر رشدی نداشته، در کنار چشم انداز اقتصادی و سیاسی مثبتی که در فضای سیاسی و اقتصادی کشور حاکم شده به نظر می رسد ترجیح سرمایه گذاران بر این باشد که فعلا دست نگه دارند تا وضعیت بازار روشن تر و واضح تر شود.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در خصوص پیش بینی چهارشنبه با توجه به موارد ذکر شده، احتمالا بازار به همین شکل باشد و انتظار افت یا رشد چشمگیری نمی توان داشت؛ این شرایط نه تنها برای چهارشنبه بلکه در چند روز آتی هم به همین صورت خواهد بود.
پیش بینی بورس چهارشنبه
اصلاح شاخص کل که از میانه اردیبشهتماه گذشته آغاز شد، تا به حال دو گام جنبشی را طی کرده است. کارشناسان معتقدند پایان دومین گام جنبشی روند اصلاحی میتواند با بازگشت به روند صعودی بازار همزمان شود.
بر این مبنا حمایتهای پیش روی شاخص کل را با استفاده از ابزار فیبوناچی رگرسیون بدست آوردیم. اولین حمایت شاخص، سطح ۶۱.۸ درصدی آن معادل ارتفاع دو میلیون و ۱۴۴ هزار واحدی بود که در برقراری تعادل میان عرضه و تقاضا پس از ریزشهای شنبه و دوشنبه موفق عمل کرد.
در سناریوی ادامه اصلاح که با عدم رشد ارزش معاملات و باقی ماندن آن در کریدور ۶ هزار میلیاردی محتمل به نظر میرسد، سقف قبلی شاخص در محدوده دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد میتواند سنگر محکم خریداران به شمار آید.
از سویی هم پوشانی سطح یاد شده با تراز ۷۸.۶% ابزار فیبوناچی رگرسیون رسم شده بر دو موج ابتدایی روند اصلاحی، اعتبار این محدوده را افزایش میدهد. با این حال درصورتی که اندیکاتور ارزش معاملات تا سطح ۱۵ هزار میلیاردی افزایش پیدا نکند سناریو دیگری را میتوان برای شاخص متصور بود و آن هم کفسازی شاخص در آن محدوده و اصلاح زمانی بیشتر است.