شاخص بورس در دو روز پایانی هفته سوم مهرماه روند صعودی را در پیش گرفت و توانست نه تنها ریزش روزهای پیشین را جبران کند، بلکه در پایان هفته ۵ هزار و ۹۳۶ واحد بالاتر از هفته پیش بایستد. اما شاخص کل هم وزن اندکی افت کرد و ۷۸ واحد پائین آمد.
در ابتدای هفته شاخص رشد ۲ هزار و ۸۶۸ واحدی داشت. در دومین روز کاری هفته شاخص ۱۱ هزار و ۶۳۹ واحد منفی شد و روز دوشنبه نیز شاهد افت هزار و ۱۵۶ واحدی شاخص کل بودیم.
روز سهشنبه روند بازار عوض شد و شاخص ۹ هزار و ۶۶۲ واحد صعود کرد. روز چهارشنبه نیز ۶ هزار و ۲۰۵ واحد بالا آمد تا شاخص کل در آخرین روز کاری هفته در رقم یک میلیون و ۳۱۹ هزار واحد بایستد و بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۰.۴۵درصد شود.
در این هفته معاملاتی بورس تهران شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم. در تمامی روزهای هفته ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی بود و در مجموع هزار و ۲۶۲ میلیارد تومان خارج شد.
در این هفته ارزش معاملات خرد همچنان در سطح پائینی بود و میانگین روزانه آن نسبت به هفته پیشین ۳ درصد رشد کرد. در روز چهارشنبه ارزش معاملات خرد به ۲ هزار و ۹۶ میلیارد تومان سقوط کرد که کمترین رقم هفته بود.
بنابراین حتی در روزهای صعودی بازار که برخی نمادهای بزرگ مانند گروه پالایشی با ورود پول و تقاضای حقیقی مواجه بودند، حجم معاملات پائین بود و مجموع معاملات به خروج سرمایه از بازار منتهی شد.
برخی از تحلیلگران تصمیماتی همچون ثبات نرخ خوراک را سیگنال مثبت دولت قلمداد میکنند اما به نظر میرسد بازار به اعتماد سازی بیشتری نیاز دارد. برخی دیگر نیز معتقدند تصمیمات و سوگیری اصلی دولت را باید در تنظیم بودجه سال آینده دید. به همین خاطر گروهی از معاملهگران در میان مدت منتظر لایحه بودجه و گزارش عملکرد ۶ ماهه شرکتها خواهند بود. با این حال یکی از علل رشد بازار در روزهای اخیر انتشار سیگنالهای مثبت بوده است که میتواند بازار در هفته پیش رو در تعادل نگه دارد.
منبع: اکوایران