رشد مطلوب نماگرهای سهامی توانست کام سهامداران را پس از مدتها شیرین کند. اما همچنان یک سوال مهم، دغدغه سهامداران را شکل میدهد. آیا با رشد نماگرهای سهامی در روز چهارشنبه، لگ صعودی بعدی شاخص کل استارت خورده یا تنها نوسانی دیگر است که موجهای عرضه را در روزهای آتی در پی خواهد داشت؟
اخبار مهم بورسی
۱- سید احسان خاندوزی گفت: ایجاد اطمینان خاطر برای سرمایهگذاران کشور به ویژه صنایع بورسی و همچنین بهبود شرایط آنها میتواند سایر زنجیره صنعتی و سهامداران میلیونی بورس در کشور را امیدوار کند.
۲- افزایش مجدد قیمت سنگ آهن
۳- پیشنهاد هییت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه شرکت مهندسی صنعتی روان فن آور/ درصد افزایش سرمایه: ۲۰۹۱،
۴- امیرمهدی صبائی مدیر نظارت بر بورسها: بانکها روز شنبه در مورد تجدید ارزیابی داراییها جلسه تشکیل میدهند.
۵- شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان از تحصیل ۱۴% از سهام شرکت گهر انرژی سیرجان خبر داد.
۶- حجم مبنای نماد معاملاتی (آرمان ۱) از روز شنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۹/۱۱ به ۱ تغییر مییابد.
۷- هیأت مدیره شرکت دارو سازی تهران دارو افزایش سرمایه ۲۴۰ درصدی این شرکت را از محل سود انباشته را به تصویب رساند.
۸- یک کارشناس حوزه مسکن با بیان اینکه رکود در بازار مسکن حداقل تا دو سال آینده ادامه خواهد یافت.
۹- با افزایش تزریق بانک مرکزی در عملیات بازار باز طی هفته جاری، شاهد کاهش نرخ بهره بین بانکی از ۲۳/۶٪ به ۲۳/۵۴٪ بودیم.
۱۰- گشایش نماد معاملاتی شرکت بانک گردشگری (سهامی عام) در نماد وگردش در بازار دوم فرابورس ایران / تاریخ گشایش نماد: دوشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۲
پیش بینی بورس شنبه
بورس تهران در جریان معاملات آخرین روز هفته معاملاتی گذشته، سرانجام موفق شد از فاز رخوت هفتههای اخیر، عبور کند. بر خلاف رسم چهارشنبهها در ۶ ماه گذشته، اهالی بازار سرمایه شاهد هیجان خریداران برای ورود به سهام بودند.
اما همچنان یک سوال مهم، دغدغه سهامداران را شکل میدهد. آیا با رشد نماگرهای سهامی در روز چهارشنبه، لگ صعودی بعدی شاخص کل استارت خورده یا این موضوع تنها نوسانی دیگر است که موجهای عرضه را در روزهای آتی در پی خواهد داشت؟
برای یافتن پاسخ این سوال، باید شرایط مقطع فعلی بازار و پس از آن ریسکها و محرکهای بازار را زیر ذرهبین قرار داد. کارشناسان معتقدند در یک ماه و نیم تا دو ماه گذشته، بازار سرمایه از سطحی از ارزندگی برخوردار بود. تنشهای ژئوپلتیک و سایر ریسکهای سیستمایتک اما نه تنها اجازه رشد را به بازار نمیداد بلکه موجب کاهش بیشتر قیمتها نیز میشد.
از این رو، قیمتهای نمادها برای سرمایهگذاران جذابیت پیدا کردهاند. حتی اگر قائل به ارزندگی بازار نباشیم، دیتاهای اقتصاد کلان، وضعیت بنیادی شرکتها، وضعیت بازارهای موازی، قیمتهای جهانی، انتظارات تورمی و حتی از منظر مالی-رفتاری، همه و همه نشان از به قیمت بودن بازار، در شرایط فعلی دارند.
اما بازار سهام به محرکی برای تامین سوخت لگ صعودی بعدی خود نیاز دارد. با توجه به سیاستهای تثبیتی که بانک مرکزی در پیش گرفته است، انتظار تحرک بازار ارز، بعید خواهد بود. از این رو محرک همیشگی بازار سهام جای خود را به بحث تجدید ارزیابی شرکتها داده است.
پس از هلدینگهای بازار سهام، بانکها نیز به فراخوان جلسه پیرامن بحث تجدید ارزیابی (که از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار میشود) دعوت شدند. ۱۸ مهرماه بود که احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی کشور، در رابطه با بحث تجدید ارزیابی گفت: وزارت اقتصاد پیشنهاد داده است که در بودجه سال ۱۴۰۳، همه شرکتها از مالیات افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی معاف باشند. (حتی اگر دوره ۵ ساله آنها طی نشده باشد.) اگر این موضوع در بودجه سال آتی لحاظ شود، خبر بسیار مثبتی برای بازار خواهد بود.
در راستای پیش بینی بورس شنبه، با توجه به افزایش سطح ارزش معاملات همزمان با رشد مطلوب بازار، میتوان انتظار داشت کفه ترازوی بورس به سمت خریداران سنگینی کند. از این رو انتظار میرود روز آغازین هفته با گام مثبت نماگرهای سهامی آغاز شود.