پیش بینی بورس سه شنبه/ سیگنالهای مثبت تکنیکالی برای تغییر روند شاخص کل

پس از اتفاقات اواخر هفته گذشته بازار سهام شرایط سختی را دنبال کرد و شاهد کاهش نسبتا زیادی در قیمت نمادها بودیم اما اکنون با توجه به معاملات دو روز گذشته میتوان امید بیشتری به روزهای پیش رو داشت اگرچه همچنان ریسکها به صورت کامل از بین نرفتهاند و فعلا احتیاط یکی از اصلیترین استراتژیهای سهامداران است. شاخص کل بورس طی معاملات روز دوشنبه کار خود را با یک افزایش ۱.۲۱ درصدی به پایان رساند و در محدوده ۲.۱۸۳ میلیون واحدی ایستاد. در سمت دیگر شاخص هموزن نیز تقریبا شرایط مشابهی را تجربه کرد و یک افزایش ۱.۱۲ درصدی را به ثبت رساند. ارزش معاملات خرد سهام طی بازار روز دوشنبه تقریبا تفاوت چندانی با روزهای گذشته نداشت و در عدد ۷۵۷۵ میلیارد تومانی ایستاد و از سمت دیگر شاهد ورود پول ۲۱۹ میلیارد تومانی از سمت کدهای حقیقی برای دومین روز پیاپی بودیم.
رشد اسکناس آمریکایی با بیاعتنایی به اخبار
در جریان معاملات دوشنبه خبری در رابطه با پولهای بلکوه شده ایران در عراق منتشر شد. رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق اعلام کرد: عراق ضمن تایید طلب ۱۰ میلیارد دلاری ایران، اعلام کرده که این مبلغ به بانک تیبیآی داده شده تا از این پول در موارد غیرتحریمی نظیر کالاهای اساسی و دارو استفاده شود.
با این وجود دلار به رشد آرام خود ادامه داد و در کریدور ۵۰ هزار تومانی باقی ماند. به اعتقاد معاملهگران بازار ارز، اگر در روزهای آینده سیاستگذار در راستای اخبار منتشرشده نیمه دوم خرداد، اقدامی عملیاتی انجام ندهد، قیمت دلار به صورت پلکانی روند صعودی خواهد داشت. گفتنی است این اخبار مربوط به ارزهای بلوکه شده ایران در سایر کشورها و آزادی زندانیان سیاسی است.
تا دیر نشده باید کاری کرد
علیرضا تاجبر، کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به اتفاقات بدی که در سال ۱۳۹۹ رخ داد، شاهد دو سال رکود در بازار سرمایه و حضور کمرنگ افراد حقیقی و عامه جامعه بودیم.
وی ادامه داد: در زمستان سال گذشته نشانههای رونق، بازگشت حقیقیها و جلب اعتماد سرمایهگذاران را شاهد بودیم. بدین ترتیب رونق کم کم در بازار ایجاد شد حجم معاملات به بالای ۱۰ هزار میلیارد رسید.
تاجبر افزود: دغدغه ایجاد شده برای سرمایهگذاران در خصوص تکرار نشدن اتفاقات سال ۹۹ به جا بود. ارکان بازار سرمایه با ابزاری که در اختیار داشتند از جمله صندوقهای بازارگردان و ایجاد تعهد برای برخی ناشران به عرضه میتوانستند روند صعودی را کنترل کنند؛ ولی متاسفانه این موضوع رسانهای و بزرگ نمایی شد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: این ظن برای سرمایهگذاران ایجاد شد که برخلاف بازارهای موازی که بیمهابا صعودی بودند، متولیان بازار سرمایه نه تنها تصمیمی برای بالا بردن سهمها اخذ نکردند بلکه برعکس قیمتها را نیز سرکوب کردند. همین روند باعث شد که شاهد برگشت روند صعودی بازار از اواسط اردیبهشت ماه باشیم و به دنبال آن شاخص تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد کاهش یابد.
وی بیان کرد: افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها و سوخت شرکتهای تولیدکننده به بیاعتمادی عامه مردم دامن زد. باید توجه داشته باشیم که با وجود بازاری کم عمقی مواجه هستیم که طراوت بازار و حجم بالای معاملات منوط به حضور افراد عادی جامعه و سرمایهگذاران خرد است. یکبار این افراد در سال ۹۹ از بازار خارج شدند و جو بیاعتمادی بر بازار حاکم شد و بورس یک فرصت تاریخی را از دست داد؛ متاسفانه مجددا امسال هم شاهد خروج حقیقیها هستیم.
تاج بر ادامه داد: اگر ارکان بازار در کوتاه مدت فکری برای این قضیه نکنند به زودی شاهد رکودی چند ساله خواهیم بود؛ درست در شرایطی که بازار از نظر بنیادی و قیمتها در شرایط مناسبی قرار دارد و حباب در بازارهای موازی مشهود است. در حال حاضر در بازارهای رقیب رکود تورمی کاملا ملموس است ولی متاسفانه نتوانستیم از بازار سرمایه جهت جلب اعتماد سرمایهگذاران خرد استفاده کنیم.
تحلیل تکنیکال شاخص کل
نماگر اصلی تالار شیشهای مدتی است روی تراز ۲۳.۶ درصد فیبوناچی اصلاحی خود قرار گرفته است. پس از آنکه شاخص کل از کف قبلی خود که در محدوده دو میلیون و ۱۴۵ هزار واحد عبور نکرد دو سناریو برای آینده کوتاهمدت بازار مطرح شد؛ روند رنج و صعود تا سقف محدوده رنج (دو میلیون و ۱۸۹ هزار واحد) و پایان روند اصلاحی و عبور از سقف یادشده برای دستیابی به اهداف بالاتر.
همچنین رسم یک خط رفتار برای سقفهای مینوری ساخته شده در روند اصلاحی اخیر نشان از سیگنال مثبت دیگری برای سهامداران دارد. با بسته شدن کندل شاخص کل در پایان معاملات دوشنبه، خط رفتار یادشده شکسته شده است.
در صورتی که شاخص کل بتواند از سقف محدوده رنج خود یعنی دو میلیون و ۱۸۹ هزار واحدی عبور کند تا سقفهای بالاتر روند اصلاحی (که با دایره قرمزرنگ مشخص شدهاند) پتانسیل پیشروی دارد.