پیش بینی بورس امروز ۸ بهمن ۱۴۰۱ / شبهای هول بازار سهام

بورسیها در شرایطی به استقبال معاملات روز شنبه میروند که روز چهارشنبه روند نزولی شاخص بورس ادامه داشت. برای پیش بینی بورس امروز –شنبه ۸ بهمن- به روند بازار سهام در روز چهارشنبه نگاه میکنیم. در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل ریزش ۳۴ هزار و ۹۱ واحدی داشت و شاخص کل هموزن ۱۰ هزار و ۵۰۱ واحد افت کرد. شاخص کل فرابورس نیز ۲۹۲ واحد پائین آمد.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، ۱۶۶ نماد رشد قیمت داشتند و قیمت سهام ۴۹۸ نماد کاهش یافت، به عبارت دیگر، ۲۵ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۷۵ درصد بازار افت قیمت داشتند.
چشم انداز بورس روز شنبه
همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در مورد پیش بینی بورس شنبه میگوید: بورس احتمالا در روز شنبه هم با کاهش شاخص کل کار خود را آغاز میکند.
وی دلیل اصلی این رخداد را انتشار اخبار ضد و نقیض در مورد صنعت خودرو دانست و ادامه داد: در حال حاضر موضوع عرضه خودرو در بورس کالا به یک چالش جدی برای بازار تبدیل شده است.
پیش بینی بورس امروز
به نظر میرسد که بورس امروز نیز تحت تاثیر اتفاقات هفته گذشته با جو منفی همراه باشد، اما کمی از این هیجان نیز تخلیه شود؛ بنابراین به نظر میرسد که نماگرهای بورس ابتدا در مسیری کاهشی قرار بگیرند، اما به مرور با افزایش تقاضا این روند متوقف شده و خریداران بار دیگر دست به کار شوند. (نبض بورس)
روند تغییرات شاخصهای بورس تهران در روز چهارشنبه نزولی بود. شاخص دومین روز نزولی متوالی را ثبت کرد و بازار در مجموع هفتهای نزولی را پشت سر گذاشت.
در پایان معاملات چهارشنبه، تعداد نمادهای قرمز بازار بیشتر بود و قیمت سهام ۷۵ درصد نمادهای بازار کاهش یافت. بدین ترتیب شاخص هم وزن نیز تنل کرد.
در آخرین روز کاری هفته، نمادهای فملی، فولاد، میدکو، شستا، شپنا، کگل و شتران بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل داشتند.
از سوی دیگر سرانه فروش هر کد معاملاتی حقیقی بیشتر از سرانه خرید بود. سرانه فروش هر حقیقی به طور میانگین ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه خرید ۲۳ میلیون تومان بود.
علاوه بر این ارزش پول حقیقی خروجی هزار و ۳۳۶ میلیارد تومان بود که بالاترین رقم در یک سال اخیر است. نمادهای شپنا، خساپا و شتران بیشترین خروج پول را را ثبت کردند. وبملت، خودرو، فملی، وبصادر و فولاد نیز در رتبههای بعدی بودند.
بنابراین روند کلی بازار منفی بود و شاخصها بیش از ۲ درصد افت کردند. افزایش ۱۰ برابری خروج پول حقیقی نیز نشان دهنده انتظارات منفی معاملهگران حقیقی نسبت به بازار است. گزارشهای ۹ ماهه شرکتها و نزاع دستگاههای اجرائی درباره عرضه خودرو در بورس کالا از جمله عوامل اصلی ریزش بازار در هفته گذشته بود.
بدین ترتیب شاخص در فاصله ۱۱ هزار واحدی سقوط به کانال ۱.۵ میلیونی قرار گرفته و معاملهگران در بیم سقوط شاخص هستند. بیمی که بیش از آن که ریشه در وضعیت بازار داشته باشد، متأثر از تصمیمات شبانه دولت است.
(اکوایران)
پیشبینی بورس هفته جاری
بورس در هفته گذشته روند نوسانی و نزولی داشت و عواملی چون افزایش قیمت دلار و دخالت در عرضه خودرو در بورس کالا در این نزول نقش داشت.
رئیس جدید بانک مرکزی از فرمول قیمتگذاری دستوری برای دلار استفاده میکند و در تلاش است با افزایش نرخها در صرافی و کاهش قیمت دستوری در بازار آزاد، نرخها به یکدیگر نزدیک کند.
بررسیها نشان میدهد که سرکوب قیمت همیشه روند عکس داشته است. شاید در کوتاهمدت شاهد کاهش قیمت در بازار باشیم؛ اما در بلندمدت شاهد افزایش قیمتهای نجومی در آن بازار خواهیم بود. دلار نیز همین داستان دارد و احتمالا پس از سرکوب قیمتها شاهد افزایش نرخها باشیم.
دلار تاثیر بسزایی روی بورس دارد و این دو بازار با یکدیگر همبستگی دارند و به واسطه افزایش نرخ دلار شاهد رشد بورس نیز هستیم. اما در چند هفته اخیر به واسطه نوسان شدید در قیمت دلار بورس واکنش منفی نشان میدهد و زمانی که بازار ارز به ثبات برسد، بازار سرمایه نیز میتواند از دلار واکنش مثبت دریافت کند.
چندین ماه است که بورس درگیر مخالفتها با عرضه خودرو در بورس کالاست. اکنون شورای رقابت به دنبال لغو عرضه خودرو در بورس کالا یا قیمتگذاری دستوری آن است.
اگر دخالتها برای عرضه خودرو در بورس کالا به پایان برسد، شاهد وضعیت باثباتتری در بورس خواهیم بود. (تجارت نیوز)