پیش بینی بورس امروز ۱۴ دی ۱۴۰۱ / دو دیدگاه تکنیکالیستهای خوشبین و بدبین

ارزش معاملات در بازار روز گذشته حوالی ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی می شد و ارزش بازار بورس تهران نیز در همان محدوده ۵ هزار و ۸۸۹ همتی در حال نوسان است. بازار بورس تهران نیمه اول معاملات را خوب و مثبت آغاز کرد. اما در نهایت و در یک ساعت پایانی شاخص کل با افت همراه شد به طوری که شاخص از رشد ۹ هزار واحدی به افت هزار واحدی رسید. بورس همچنان در رفت و برگشت های مثبت و منفی شدن قرار دارد. اوضاعی که همچنان به کام نوسان گیران تمام میشود.
تحلیل تکنیکی شاخص بورس
از منظر تکنیکالی، شاخص بورس تهران همچنان در یک رفت و برگشت قیمتی مثبت و منفی قرار دارد که اوضاع را برای نوسانگیران فراهم کرده است تا از این رشد و افت های حوالی یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی شاخص بورس تهران نهایت استفاده را کرده باشند.
خیلی از اهالی تکنکالیست معتقد هستند که شاخص بورس تهران در این محدوده به دنبال تشکیل موج چهارم است و ممکن است پس از یک اصلاح و استراحت کوتاه دوباره به مدار صعود باز گردد که همان شروع موج پنجم خواهد بود.
موج اول صعودی از اوایل آبان ماه آغاز شد و در میانهی آذر ماه با اصلاح این موج خاتمه یافت تا در نهایت موج سوم صعودی در اواخر اذر ماه حرکت صعودی خود را آغاز کند و تا محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی رشد را تجربه کرده باشد.
عدهای دیگر از تکنیکالیست ها همسو با گروه اول این موضوع را مطرح میکنند که شاخص کل برای شکست مقاومت یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی به قدرت و توان بالایی نیاز دارد و افتهای چند روز اخیر بازار را به عنوان یک پولبک میدانند.
تکنیکالیستهای بدبین هم اینگونه وضعیت این روزهای بازار سرمایه را مورد بررسی قرار میدهند که چیزی تا شروع انتشار گزارشهای آذر ماه شرکتها نمانده است و با مشکل کمبود گاز و کاهش تولید شرکتها، در روزهای آینده وضعیتی مانند وضعیت تابستان را برای بازار پیش بینی میکنند و معتقد هستند که بازار ممکن است کمی در اصلاح بیشتری فرو برود.
خط روند اندیکاتور RSI یک سیگنال برای این گروه محسوب میشود و در صورتی که این خط روند رو به پایین شکسته شود بازار در یک مسیر اصلاحی فرسایشی قرار خواهد گرفت. در صورتی که این خط روند به عنوان یک حمایت عمل کند، شاخص اهداف بالاتری را میبیند.
(اکوایران)
پیش بینی بورس امروز
این روزها اگر چه حجم معاملات بالاست اما این داد و ستدها به دلیل رویکردهای متفاوت معاملهگران با نوسانات زیادی روبروست. برخی از سرمایهگذاران با نگاه به چشمانداز تورمی استراتژی بلندمدت را برای ورود به برخی سهمها آغاز کردهاند. اما در همین حال به دلیل ریسکهایی که از سمت بازار پول و بانک مرکزی به بازار تحمیل میشود، برخی دیگر از بازیگران تصمیم به خروج گرفتهاند.
بر اساس آنچه گفته شد، برخی کارشناسان بازار معتقدند هنوز برای ارائه یک تعریف کامل از رفتار بازار زود است و بالا و پایینهای این روزها را نمیتوان یک روند مشخص دانست.
به ویژه اینکه هنوز بازار سرمایه نگران تصمیمات بودجهای دولت است؛ تصمیمهایی که عموما شرکتهای صادراتمحور را تحت تاثیر قرار میدهد و بر همین اساس تا حدی بازار نمادهای شاخصساز را کساد کرده است.
در این میان باید اشاره داشت که اگرچه بازار سرمایه در مقایسه با رقبای خود نظیر دلار و طلا و سکه عقب مانده است اما آن طور که از ارزندگی بازار پیداست و P/E برخی شرکتها نشان میدهد، بورس در بلندمدت مستعد رشد است. اما آیا سرمایهگذاران بلندمدت به این زودیها وارد میدان معاملات میشوند؟ (تجارت نیوز)