پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳
- ۱۱:۳۱ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه
موضوعات داغ

پیش بینی بورس امروز ۱۳ شهریور ماه ۱۴۰۱

همانطور که در خبرها گفته شد، روز جمعه ایران پاسخ غرب را داد و بازار به این پاسخ اولین واکنش خود را نشان داد. اما همه تقصیرها را هم نباید گردن برجام و پاسخ ایران انداخت چرا که در بازار های جهانی در پایان هفته شاهد کاهش قیمت کامودیتی‌ها بودیم که این موضوع به افت شاخص دامن زد.

شاخص بورس تهران روز شنبه با افت ۱۲ هزار ۴۶۱ واحدی روی عدد یک میلیون و ۴۲۶ هزار و ۹۳۵ واحد ایستاد تا دوباره خود را در محدوده حمایتی ببنید.

بازار روز شنبه با افت در گروه‌های خودرویی وبانکی همراه بود که به نظر می‌رسد با کمی سرک کشیدن در خبرهای برجامی می‌توان به این موضوع شک کرد که آیا برجامی خواهد بود یا خیر؟

با عرضه خودرویی و بانکی‌ها خیلی‌ها این شایعه را در بازار راه انداختند که قرار نیست برجامی داشته باشیم و بازار با عرضه گروه خودرویی و بانکی به سمت و سوی خرید نمادهای دلاری حرکت می‌کند. اما این فرضیه هم می تواند ناقص باشد چرا که هفته پیش بازارهای جهانی چندان دلچسب نبودند.

وقتی به نقشه بازار نگاه می‌کنیم، بزرگان گروه خوردویی به همراه گروه بانکی عرضه شدند. در گروه فلزات اساسی با وجود این که فولاد روی صفر تابلو ایستاد تنها تک نماد وسدید را می‌توانیم به عنوان نماد مثبت این گروه نام ببریم.

حال گروه مواد شیمیایی یک در میان خوب و بد بود و گروه فراکاب که هفته پیش پیشتاز در خرید بود امروز حسابی سرخ شد.

نمادهای استقلال و پرسپولیس همچنان پر قدرت در صف فروش به کار خود ادامه می‌دهند تا باز هم شاهد کاهش قیمت این دو نماد ورزشی باشیم.

با نگاهی به نمودار شاخص کل می‌بینیم که شاخص به سطح حمایتی یک میلیون ۴۲۶ هزار واحدی بار دیگر نزدیک شده است و این سؤال پیش می‌آید که بازار حمایت نخواهد شد؟ و این سطح از دست می‌رود؟ ویا فردا شاهد حمایت‌های سنگین هستیم؟

شاخص روز شنبه به محدوده‌ای رسیده است که در ۱۰ مرداد ماه به این سطح واکنش مثبت نشان داده است و امید فعالان این است که بار دیگر این سطح حمایتی از خود نشان دهد.

از دست رفتن این حمایت ممکن است دل خیلی از افراد را خالی کند و امیدواری به آینده بازار از بین برود. در صورت افت شاخص از این محدوده ممکن است هدف نزولی، بعدی محدوده یک میلیون ۳۹۰ هزار واحدی باشد. اما باید همیشه این نکته را در گوشه ذهن داشت که تنها چیزی که ثابت می‌ماند، تغییرات است.

امواج نگرانی در بازارهای جهانی

بازارهای جهانی سهام و کامودیتی روز گذشته آخرین معاملات خود را در هفته میلادی به پایان رساندند تا به پرونده یکی از سرخ‌ترین هفته‌ها بسته شود. از آنجا که بخش عظیمی از تالار شیشه‌ای را شرکت‌های صادراتی و کامودیتی‌محور تشکیل می‌دهند، روند قیمتی کالاهای پایه همواره به عنوان یکی از متغیرهای مهم و تاثیرگذار بر بورس تهران شناخته می‌شود و در جهت‌دهی آن نقش بسزایی دارد.

رخدادهای اخیر در اقتصادهای بزرگ دنیا همچون تورم ۹.۱ درصدی حوزه یورو، تداوم بحران انرژی در اروپا و طولانی شدن جنگ روسیه و اوکراین، باعث شده است تا سیاست‌گذاران با انگیزه بالاتری به سمت سیاست‌های انقباضی حرکت کنند. گفته‌های اخیر سران بانک‌های مرکزی کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا و کشورهای اروپایی از این موضوع خبر می‌دهد که ترس بازارهای مالی از افزایش نرخ بهره هنوز به پایان نرسیده و ممکن است مدت‌ها ادامه داشته باشد.

آمریکا تاکنون نرخ بهره خود را از ۰.۲۵ درصد به ۲.۵ درصد رسانده و صحبت‌ها از یک افزایش ۰.۷۵ درصدی در نشست ۲۱سپتامبر حکایت دارد. از سمت دیگر به نظر می‌رسد که سران بانک مرکزی اروپا نیز با تاخیر زیادی به این نتیجه رسیده‌اند که راهی جز افزایش نرخ بهره ندارند و بعید نیست که قاره سبز نیز در نشست بعدی خود با افزایشی بیش از ۰.۵ درصد همراه شود.

تمامی این مسائل باعث شده است که این روزها به خصوص در معاملات نمادهای بزرگ، طراوت گذشته را شاهد نباشیم و از آنجایی که عوامل گفته شده ممکن است برای مدتی ادامه داشته باشد، خریداران نیز عجله‌ای برای تکمل پرتفوهای خود ندارند.

بنابراین پیش‌بینی می‌شود که بورس امروز نیز با کاهش مقداری از هیجان منفی خود همراه شود و بتواند با وجود تداوم عرضه‌ها، معاملات بهتری را نسبت به روز جاری دنبال کند اما ثبت بازدهی‌های مثبت در گرو خبرهای احتمالی ادامه روز خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن