پیش بینی بورس امروز ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ / تغییر رویه بانکی در بازار سرمایه

در جریان معاملات روز گذشته شاخص کل بورس تهران در نهایت با رشد ۱۶ هزار و ۸۷۳ واحدی همراه شد. اما شاخص هم وزن اوضاع بهتری را به خود گرفت و بیش از ۶ هزارو ۴۰۰ واحدی مثبت شد. فولاد ، فملی بانک ملت ، کگل و بانک تجارت و بانک پاسارگارد بیشترین تاثیر مثبت را روی شاخص بورس تهران داشتند.
نقشه بازار دیروز را میشد به دو دسته تقسیم کرد، دسته اول بانکی و خودرویی و دسته دوم باقی بازار و نمادها. در دسته اول بیشترین ارزش معاملات و استقبال خریداران وجود داشت و در دسته دوم بیرمقی و نبود خریدار در بازار.
خبرهای روز
وزیر انرژی ترکیه اعلام کرده است که این کشور امیدوار است طی یک سال آینده فعالیت هاب گازی در استانبول آغاز شود و گفته «هیچ هاب معاملاتی گازی در جنوب و جنوب شرق اروپا وجود ندارد. کشورهایی که ما در این زمینه با آنها ارتباط داریم از ایده ایجاد هاب گازی در استانبول استقبال کردهاند.»
کیوان وزیری مدیرعامل تام ایرانخودرو هم به خبرنگاران اعلام کرده که ۵۰ دستگاه تارای برقی را تا اوایل سال آینده تولید و زیرساخت آن نیز از سوی مپنا باید اجرایی شود. وزیری این مضوع رو هم اضافه کرده که برنامه تولید ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو برقی یک عزم ملی را طلب میکند و در واقع هدف نهایی از تولید خودرو برقی رسیدن به خودکفایی و ایجاد ارزش افزوده است.
در خصوص استقبال از نماد قندیها هم باید گفت که معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از واگذاری تنظیم بازار قند و شکر به انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر کشور خبر داده است.
محسن شیراوند معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفته که با توجه به سیاستهای کلی دولت در جهت کاهش تصدیگری و با هدف ساماندهی امور اجرایی صنایع قند و شکر از جمله کنترل قیمت، توزیع و واردات این محصول، تفاهمنامهای از سوی معاونت توسعه بازرگانی با انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر ایران به امضا رسید.
اما خبرگزاری بازار سرمایه نیز در مورد افزایش نرخ سپردههای بانکی این طور نوشت که افزایش اخیر نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی باعث میشود بانکها از ناترازی که به واسطه رقابت بالا در نرخ سود سپرده و پایین بودن نرخ سود تسهیلات ایجاد شده بود فاصله گرفته و به سمت تعادل حرکت کنند. بدین ترتیب بانکها از محل اعطای وام و تسهیلات سود کسب خواهند کرد و این تصمیم قطعا محرک خوبی برای کاهش زیان و افزایش سودآوری صنعت بانکی خواهد بود. (اکوایران)
نرخ بهره چگونه بر بازارها اثر میگذارد؟
شب دوشنبه، بانک مرکزی در بخشنامهای مصوبه شورای پول و اعتبار درباره اصلاح نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی را به شبکه بانکی ابلاغ کرد؛ طبق این بخشنامه سقف نرخ سود علیالحساب سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت عادی پنج درصد تعیین شد که نسبت به سقف نرخ قبلی پنج درصد کاهش یافت.
مجتبی دیبا، کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: برای بررسی اثر افزایش نرخ سود سپرده از سوی بانک مرکزی ابتدا باید چگونگی اثرگذاری نرخ بهره بر بازارهای مالی ریشهیابی کنیم. بدین منظور باید به دنبال ریشههای تعلق خاطر فرد برای قرار دادن پول و سرمایه خود در بانک بپردازیم.
وی افزود: معمولا در حال نرمال ماجرای افزایش نرخ بهره، تاثیرات عمیقی بر بازار سرمایه میگذارد، چرا که افراد را از صرافت سرمایهگذاری به دلیل وجود ریسکهای سرمایهگذاری در بازارهای مالی دور میکند و به سمت بازار بدون ریسک هدایت میکند.
دیبا ادامه داد: اما در شرایطی که در اقتصاد داخل در حین همین مکالمه، تورم بالای ۵۰ درصد در جریان است، فرد با سرمایهگذاری در بانک با نرخ سود حتی ۲۰.۵ درصد، حداقل ۳۰ درصد از تورم و افزایش سطح قیمتها عقب خواهد ماند. بنابراین در شرایط اقتصاد داخل افزایش نرخ بهره، مشابه اقتصاد کم تورم، تاثیرگذار نیست.
بار سنگینی که از دوش بازار برداشته شد
این کارشناس اظهار داشت: مدتها بود که از طرق مختلف سیگنالهایی بر مبنای احتمال افزایش نرخ بهره به اعداد بالای ۳۰ درصد توسط ریاست بانک مرکزی، به بازار سرمایه داده میشد. اما آیتم و متغیرهایی که در حال حاضر بر بازارها حاکم است، این اجازه را به سیاستگذار نداد و تعدیل مهمی بر سیاستهای انبساطی و انقباضی صورت گرفت.
دیبا تاکید کرد: با این میزان نرخ بهره، شتاب سرمایهگذاری ممکن است کمی کند شود چرا که افراد سنتی سپردهگذاری در بانک را به عنوان یک گزینه ارزیابی میکنند اما غالب سرمایهگذاران به دنبال بازاری بهتر برای سرمایهگذاری میگردند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: اینجا ممکن است سیاستهایی با هدف افزایش اعتماد عمومی به افراد جامعه کمک کننده بازار سرمایه باشد. اگر ریتم خوب چند هفته گذشته در بورس تداوم مییافت و تشتت آرا میان نهادها بر سر عرضه خودرو در بورس کالا پیش نمیآمد، وجود این دست از اخبار تاثیر بیشتری بر بورس میگذاشت.
دیبا عنوان کرد: این تاثیر میتوانست نسبت به خبر افزایش نرخ بهره بانکی، آن هم در شرایطی که فاصله معنیداری تا نرخ بهره واقعی وجود دارد، تاثیر بیشتری داشته باشد.
پیش بینی بورس امروز
در کنار معاملات مطلوب سهشنبه به دنبال اخبار مثبت منتشرشده از یکشنبه شب، تحرکات عامل اصلی رشد بازار یعنی دلار آزاد نیز دیگر متغیر اثرگذار بر بازار بوده است.
دلار آزاد که در روزهای اخیر مجددا سیر صعودی خود را آغاز کرده است اکنون در نزدیکی ۴۳ تا ۴۴ هزار تومان در حال معامله است. بنابراین انتظار میرود که در آخرین روز هفته جریان معاملات، روند افزایشی را سپری کند و هفته دوم بهمن، پایان سبزی را تجربه کند. (تجارت نیوز)
با توجه به در پیش بودن جلسه مشترک میان اعضای شورای عالی بورس از جمله وزیر اقتصاد و رئیس سازمان با اعضای شورای رقابت، باید گفت که سرنوشت بورس ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ به سرنوشت این جلسه گره خورده است. افزایش تقاضا در نیمه دوم دیروز و صف خرید خودرو؛ امیدواری برای ادامه رشد بورس را افزایش داده است.
در پیش بینی بورس ۱۲ بهمن ۱۴۰۱، کارشناسان عقیده دارند که اگر جلسه شورای رقابت و شورای عالی بورس به نفع بازار سرمایه تمام شود بازار سرمایه میتواند بار دیگر رشد کند.
همچنین رئیس جمهور بعد از خبر ساعت ۲۱ شب سیما از طریق شبکههای سراسری یک، خبر و رادیو سراسری به صورت زنده با مردم سخن گفت. بر این اساس، سخنان سید ابراهیم رئیسی نیز میتواند بر روی عوامل بنیادی بازار سرمایه تاثیرگذار باشد.(نبض بورس)