
شاخص کل بورس سهشنبه ۱۵ شهریور به محدوده یک میلیون و ۴۲۰ هزار واحدی رسید. افت پنج هزار و ۹۴۵ واحدی شاخص در شرایطی رخ داد که بورس تهران در روزهای اخیر به روند نزولی خود ادامه داده است.
شاخص هموزن اما برخلاف شاخص کل با رشدی نه چندان محسوس در پایان معاملات بورس در محدوده ۴۱۰ هزار واحدی تثبیت شد.
چند وقتی میشود که شاخص کل روند اصلاحی به خود گرفته است؛ اما روزهای چهارشنبه شاخص و معاملات کمی مثبت میشود. پس از روز چهارشنبه مجددا شاهد روند اصلاحی بازار سرمایه هستیم.
روز سهشنبه نمادهای فارس، فملی، شستا، شپدیس و شپنا تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا شاخص منفی باشد و کمی دل سهامداران را خالی کنند و بگویند که ما قصد افتهای بیشتری را داریم.
در مقابل این افتها شاخص هم وزن ایستاد تا نشان دهد بازار به بزرگان کاری ندارد و به دنبال شرکتهای کوچک و متوسط بازار میگردد تا حداقل از نوسانگیری چیزی عایدش شود.
روند متفاوت خودروییها
همچون روزها و هفتههای گذشته، گروه خودرویی دیروز نیز در صدر ارزش معاملات قرار داشت و جزو صنایعی بود که توانست برخلاف روند کلی بازار عملکرد مثبتی را از خود به جای بگذارد که با وجود انتشار برخی خبرهای منفی از مذاکرات هستهای مانند گفته دیروز بورل، نماینده اتحادیه اروپا در رابطه با انحراف روند گفتگوها، بعید به نظر میرسید. در این بین اما روند دیروز خودروییها نشان داد که تغییری در معاملات این گروه رخ داده است.
طی روزهای گذشته نمادهای اصلی این گروه مانند «خودرو»، «خساپا»، «خگستر» و… مورد توجه سهامداران بودند اما دیروز سهام اصلی کمی به حاشیه رفته و تقاضا به سمت دیگر نمادهای این گروه که اغلب جزو دسته قطعهسازان قرار میگیرند، حرکت کرده بود. این موضوع میتواند نشانی از شناسایی سود سهامداران لیدرهای خودوریی و خرید در نمادهای کوچکتر که رشدی کمتر از سهامی همچون خساپا داشتند، باشد و این اتفاق میتواند تا حدودی در معاملات امروز نیز تکرار شود.
نقطه حساس تکنیکالی بورس
با نگاهی به نمودارها، پیداست که شاخص کل بورس با کاهشی که دیروز تجربه کرد، شرایط را از لحاظ تکنیکالی برای خود سختتر کرده است. محدوده ۱.۴۲ میلیون واحدی، عددی است که طی یک ماه گذشته، دو بار باعث برگشت نماگر اصلی بازار به روند صعودی شده بود و اکنون برای سومین بار به این محدوده رسیدهایم.
با توجه به این موضوع میتوان گفت که معاملات امروز در کوتاهمدت برای بورس سرنوشتساز خواهد بود. اگر شاخص کل بورس امروز بتواند از همان دقایق ابتدایی به سمت بالا برگردد، احتمالا میتوان به روزهای مثبتی در هفته آینده نیز امیدوار بود اما اگر این حمایت با قدرت به سمت پایین شکسته شود، احتمالا روند کمرمق روزهای گذشته برای مدتی ادامه داشته باشد و حمایت بعدی در مرز ۱.۴ میلیون واحدی قرار خواهد داشت. با توجه به اینکه قدرت عرضهها در معاملات دیروز تا انتهای بازار ادامه داشت، سناریو دوم محتملتر به نظر میرسد اما هرگونه تغییر و تحولی به خصوص در خبرهای برجامی در ادامه روز میتواند بازار را به سمت سناریو ابتدایی سوق دهد.