
تنها ۶ روز کاری تا پایان سال ۱۴۰۱ باقی مانده است. آیا همانند سالهای گذشته بازار سال را صعودی به پایان میبرد؟
روند شاخص کل بورس تهران در هفته اخیر پرنوسان بود. در روز شنبه شاخص ریزش ۳۳ هزار واحدی را پشت سر گذاشت و وارد کانال ۱.۷ میلیونی شد. شاخص در روز یکشنبه ۷ هزار واحد رشد کرد و روز دوشنبه شاخص بار دیگر ریزش کرد و کاهش ۱۰ هزار واحدی داشت. روز سهشنبه شاخص جهش کرد و با صعود ۳۱ هزار و ۹۴۲ واحدی به کانال ۱.۸ میلیونی برگشت.
شاخص کل در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته ۴ هزار و ۱۶۰ واحد پائینتر از هفته پیش ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس منفی ۲ دهم درصد شود. شاخص هم وزن نیز در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۷ هزار و ۷۸۵ واحد بالاتر ایستاد و بازدهی مثبت ۱.۵ درصدی را ثبت کرد.
این هفته علاوه بر افت شاخص کل، روند خروج پول حقیقی نیز تداوم شد و در ۳ روز ابتدایی هفته شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم. اما روز سهشنبه و همسو با رشد شاخصها، ۳۴۰ میلیارد تومان سرمایه حقیقی وارد بازار شد. در مجموع کل هفته، ۹۴۲ میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد.
همچنین در این هفته نیز ارزش معاملات خرد نسبت به هفته پیشین افت ۳۴ درصدی را ثبت کرد و به ارقام پائینتری تنزل کرد، اما روز سهشنبه ارزش معاملات خرد به محدوده ۹ هزار میلیارد تومانی برگشت و شاهد رونق نسبی در بازار بودیم.
بدین ترتیب شاخص در پایان هفته توانست به کانال ۱.۸ میلیونی برگردد. ناظران خوشبین معتقدند بورس همانند الگوی سالیان گذشته در اسفند ماه روند صعودی خواهد شد و ریزشهای بازار اصلاح کوتاه مدت و نوسانهای روزمره بازار هستند. در مقابل ناظران بدبین معتقدند خروج پول حقیقی در ۷ روز پیاپی نشانه انتظارات منفی معاملهگران است و بازار سقف شاخص را در حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد میبیند.
در این میان میتوان ادعا کرد که مرز ۱.۸ میلیونی برای اهالی بازار مرز روانی مهمی است. بازگشت شاخص به کانال ۱.۸ میلیونی میتواند سیگنال مثبتی برای آخرین روزهای معاملاتی بازار باشد.
منبع: اقتصادنیوز