پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

جمعه ۱۵ فروردین ۱۴۰۴
- ۱۰:۴۲ ب٫ظ
cropped-image-11.png
بازار پول و بازار ارز و بانکجهان

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از نرخ بهره ۴ اقتصاد بزرگ/ عملکرد بانک‌های مرکزی چگونه خواهد بود؟

با توجه به تاثیر تورم بر بازارها و نرخ‌های بهره بین‌المللی برای بیش از یک سال، انتظار می‌رود بانک‌های مرکزی مختلف در آینده چگونه عمل کنند؟

اگرچه چشم‌انداز تورم نامشخص است، صندوق بین‌المللی پول (IMF) انتظار دارد اکثر اقتصادهای پیشرفته کاهش تدریجی نرخ بهره را تا اواسط سال ۲۰۲۴ آغاز کنند.

این نمودارها با استفاده از داده‌های پیش‌بینی چشم‌انداز اقتصاد جهانی تا اکتبر ۲۰۲۳، نرخ‌های سیاست بانک مرکزی پیش‌بینی‌شده صندوق بین‌المللی پول را برای چهار اقتصاد بزرگ تا سال ۲۰۲۸ نشان می‌دهد.

پیش‌بینی نرخ بهره برای ۴ اقتصاد بزرگ

از سال ۲۰۲۲، نرخ بهره در اتحادیه اروپا، بریتانیا، ژاپن و ایالات متحده حداقل ۴ درصد افزایش یافته است.

در سال ۲۰۲۳، نرخ‌ها با سرعت کمتری به رشد خود ادامه دادند و انتظار می‌رود در آغاز سال ۲۰۲۴ به اوج خود برسند. برای مثال، انتظار می‌رود فدرال رزرو ایالات متحده قبل از شروع اجرای کاهش نرخ در سه ماهه سوم ۲۰۲۴، نرخ بهره را در حدود ۵.۴ درصد ببیند.

از سوی دیگر، ژاپن از سال ۲۰۱۶ نرخ بهره را ۰ درصد یا کمی پایین‌تر نگه داشته است.

به‌رغم کاهش ارزش ین ژاپن و افزایش تورم (و قیمت‌ها) در این کشور، اقتصاد ژاپن به طور کلی در چند دهه گذشته با تقاضای ضعیف مصرف‌کننده دست و پنجه نرم کرده است. این نگرانی وجود دارد که افزایش نرخ بهره در درازمدت بهبود اقتصادی را سخت‌تر کند.

از آنجایی که سایر بانک‌های مرکزی قصد دارند کاهش نرخ بهره را آغاز کنند، ژاپن نیز آماده انجام حرکاتی در جهت مخالف مسیر خود است. در سال ۲۰۲۵، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که این کشور اولین نرخ بهره مثبت خود را در ۹ سال گذشته ببیند.

یادآوری این نکته مهم است که کاهش نرخ بهره در آینده تا حد زیادی به کاهش نرخ تورم در کشورها بستگی دارد. تحولات بزرگی مانند جنگ اسرائیل و حماس نیز می‌تواند بازارهای جهانی را مختل و بانک‌های مرکزی را مجبور به تغییر مسیر کند.

 

منبع: تجارت نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن