پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴
- ۴:۴۲ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانک

پیش‌بینی بازار ارز تا پایان سال/ دلار به کانال ۵۰هزار تومانی بازمی‌گردد؟

در دو هفته اخیر قیمت دلار از کانال ۵۰هزار تومان خیز برداشت و هفته گذشته با یک قدمی ۶۰هزار تومان هم رفت. از ابتدای بهمن ماه نرخ دلار در بازار آزاد تغییر یافت و از یکم تا هفتم بهمن دلار از ۵۰هزار تومان تا کانال ۵۴هزار تومان رفت.

افزایش نرخ ارز در هفته دوم بهمن ماه

پس از افزایش قیمت دلار در بازار آزاد، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی در سفر به ترکیه همراه با رییس جمهور وعده داد که افزایش قیمت دلار مقطعی است و ذخایر ارزی پاسخگوی نیاز بازار است، پس از بازگشت فرزین از ترکیه قیمت دلار در هفته دوم بهمن هم افزایشی شد و روز ۱۱بهمن ماه دلار روی کانال ۵۹هزار تومان ایستاد.

واکنش منفی قیمت دلار به حمله آمریکا به عراق و سوریه

با شروع هفته سوم بهمن و همزمان با حمله آمریکا به عراق و سوریه انتظار می‌رفت بازار ارز واکنش جدی به تنش‌های خاورمیانه نشان دهد، اما دولت با نفود در بازار، سطح عرضه را افزایش داده و قیمت دلار روز شنبه از ۵۸هزار تومان به ۵۴هزار تومان کاهش یافت. در دو روز ابتدایی هفته بازار ارز در یک آرامش نسبی به سر می‌برد و قیمت‌ها روند کاهشی داشتند، اما با انتشار خبر تعطیلی بانک ملی در عراق، بازار ارز در کوتاه‌ترین زمان به این موضوع واکنش نشان داد و دلار از ۵۴هزار و ۵۰۰ تومان به ۵۵هزار و ۳۰۰ تومان رسید.

وضعیت بازار ارز نرمال است؟

یحیی آل‌اسحاق درباره وضعیت بازار ارز می‌گوید: در حال حاضر می‌توان گفت که نوسانات ارزی، ناشی از عرضه و تقاضای واقعی ارز نیست، یعنی نه عرضه ارز از نظر ذخایر کم شده و نه تقاضاهای غیرضروری ایجاد شده است. شرایط، نرمال و مثل سابق است.

رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق تصریح می‌کند: آنچه که امروز اتفاق افتاده، برداشت‌ها یا القاهای یک عده‌ای است که می‌خواهند از این بازار سوءاستفاده می‌کنند و با توجه به شرایط سیاسی منطقه، هر کسی برای خود یک فضایی درست می‌کند. اما آنچه که قطعا وجود دارد، این‌که فضاسازی‌ها توسط سوداگران اتفاق می‌افتد و می‌خواهند از این شرایط سوءاستفاده کنند.

پیش‌بینی بازار ارز تا پایان سال

آل‌اسحاق در ادامه با پیش‌بینی وضعیت بازار ارز تا پایان امسال، عنوان می‌کند: یک بخشی از نیازهای ارزی پایان سال واقعی است؛ مثل تسویه‌حساب‌ها و برخی از سفرها که ممکن است تقاضا یک مقداری بالا رود. اما این میزان تقاضا به قدری نیست که نوسان ایجاد کند.

خیز قیمتی دلار تحت تاثیر تنش‌های خاورمیانه

وی می‌گوید: به نظر من در صورتی که شرایط منطقه عادی شود، نرخ ارز به قبل برمی‌گردد.

رییس اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره روند بازار ارز در سال ۱۴۰۳ نیز خاطرنشان می‌کند: باید ببینیم وضعیت بودجه و تصمیم درباره افزایش حقوق‌ها چگونه است. همچنین نظامات جدیدی که بانک مرکزی برای کنترل حجم نقدینگی در دست دارد، چه می‌شود.

آل‌اسحاق می‌گوید: عوامل متعددی مطرح است که باید منتظر ماند تا بتوان درباره وضعیت بازارها در سال آینده اظهارنظر کرد.

 

منبع: اکونگار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن