پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۱۱:۱۲ ق٫ظ
cropped-image-11.png
جهانفناوری

وضعیت شکننده مالی گوگل و مایکروسافت

به گفته مالک گوگل و یوتیوب فروش آلفابت و مایکروسافت، کاهش چشمگیری پیدا کرده و همین به نگرانی‌ها نسبت به کندی شدید اقتصاد، افزوده است.

آلفابت که مالک گوگل و یوتیوب است، اعلام کرد فروش این شرکت تحت تاثیر کاهش بودجه تبلیغاتی شرکت‌ها، تنها شش درصد در مدت سه ماه تا سپتامبر رشد کرده و به ۶۹ میلیارد دلار رسیده است که ضعیف‌ترین رشد سه ماهه این غول فناوری آمریکایی در حدود یک دهه گذشته را منعکس می کند.

مایکروسافت هم اعلام کرد تقاضا برای رایانه‌ها و فناوری دیگر این شرکت، ضعیف شده است. فروش مایکروسافت به میزان ۱۱ درصد رشد کرد و به ۵۰.۱ میلیارد دلار رسید که ضعیف‌ترین رشد درآمد در پنج سال گذشته بود.

با افزایش هزینه و افزایش نرخهای بهره که نگرانیها نسبت به وقوع رکود جهانی را برانگیخته است، مصرف کنندگان و شرکتهای سراسر جهان، هزینه‌هایشان را کاهش داده‌اند.

دلار قوی‌تر هم به شرکتهای آمریکایی چند ملیتی آسیب زده و فروش محصولات آنها در خارج را گران‌تر کرده است.

سود آلفابت در سه ماهه سوم، حدود ۳۰ درصد کاهش یافت و به ۱۳.۹ میلیارد دلار رسید. درآمد یوتیوب برای نخستین بار از زمان آغاز انتشار عمومی عملکرد مالی این شرکت، کاهش پیدا کرد. رشد فروش در این شرکت به مدت پنج سه ماهه متوالی، آهسته شده است.

سوندار پیچای، مدیرعامل آلفابت اظهار کرد: آلفابت تمرکز و واکنش پذیری به فضای اقتصادی را دقیق‌تر کرده است.

اِولین میچل، تحلیلگر ارشد شرکت اینسایدر اینتلیجنس گفت: ‌وقتی کسب و کار گوگل تلو تلو می‌خورد، نشانه بدی برای تبلیغات دیجیتالی در سطح گسترده است. وب سایت اصلی گوگل در گذشته نسبت به رکود هزینه تبلیغات، در مقایسه با پلتفرم‌های شبکه اجتماعی مانند فیس بوک و اسنپ، انعطاف پذیری بیشتری داشت.

این سه ماهه مایوس کننده برای گوگل، نشان دهنده شرایط دشواری پیش روی تبلیغات دیجیتالی در صورت ادامه وخامت شرایط بازار است.

ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت در ماه‌های گذشته به تعدیل موقعیت‌های شغلی مبادرت کرده است. مایکروسافت اعلام کرده که انتظار دارد تقاضا برای رایانه شخصی و فناوری رایانش ابری امسال که شرکت‌ها، هزینه‌هایشان را کاهش می دهند، همچنان افول کند. فروش کسب و کار بازی ویدئویی ایکس باکس هم کساد شده است.

شرکتهای بزرگ فناوری در دوران پاندمی که مصرف کنندگان در قرنطینه بودند و کارمندان به فناوری آنها اتکای بیشتری پیدا کردند، شاهد جهش فروش و درآمد بودند اما اقبال این حوزه در فضای اقتصادی اخیر، تیره گشته است. آلفابت در ماه‌های اخیر اعلام کرده است روند استخدام را آهسته می کند در حالی که مایکروسافت، شماری از کارمندانش را اخراج کرده است.

بسیاری از شرکتهای فناوری از جمله نتفلیکس و توییتر تصمیم گرفته اند روند استخدام را آهسته کرده یا کارمندانشان را اخراج کنند. بر اساس گزارش شبکه خبری بی بی سی، ارزش سهام آلفابت و مایکروسافت پس از اعلام عملکرد مالی ضعیف آنها به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرد.

 

منبع: فردای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن