پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۵:۰۱ ق٫ظ
cropped-image-11.png
بازار پول و بازار ارز و بانکبازار فلزات اساسی و طلاجهان

نگاهی به مهم ترین رویدادهای اثرگذار بر طلا، دلار و اوراق قرضه در هفته جدید

پس از آن که در نهایت نگرانی ها از ادامه یافتن جریان گاز روسیه به اروپا سر آمد و نورداستریم یک کار خود را همانطور که برنامه ریزی شده بود از سر گرفت، این هفته نگاه ها دوباره به فدرال رزرو معطوف شده است که قرار است نشست دو روزه اش را برگزار نماید.

طی این نشست بانک مرکزی ایالات متحده برای افزایش نرخ بهره تصمیم خواهد گرفت. تفاوت نسبت به دفعه قبل این است که نحوه برخورد فدرال رزرو با مشکل رکود اقتصادی بیشتر از برنامه افزایش نرخ بهره مورد توجه بازارهاست.

در حالی که همچنان گمانه زنی ها بر سر رکود احتمالی اقتصادی در جهان موجب شده تا شاخص دلار از سقف ۱۰۹ واحدی خود فاصله بگیرد و تا ۱۰۶ واحد نزول کند، بعد از اینکه داده های اقتصادی جمعه گذشته نشان داد فعالیت های تجاری در ایالات متحده برای نخستین بار طی دو سال اخیر و در اروپا برای نخستین بار طی یک سال اخیر با کاهش ماهانه روبرو شده، بازدهی اوراق قرضه بدلیل افزایش تقاضا افت نمود.

بازدهی اوراق ۱۰ ساله دوباره پایین تر از ۳ درصد قرار گرفت و رشد اندک روز دوشنبه آن را به ۲.۸۱۴ رساند. در حالی که بازدهی اوراق کوتاه مدت ۲ ساله طی هفته قبل از حوالی ۳.۳ درصد به حدود ۳ درصد ریزش نمود که حاکی از افزایش نااطمینانی سرمایه گذاران در کوتاه مدت است.

این امر همچنین موجب شد تا قیمت طلای جهانی هم پس از ساختن کف قیمتی ۱۶۸۰ دلار در حوالی ناحیه حمایتی چندین ساله اش، تا مرز ۱۷۲۵ دلار افزایش یابد. البته که طلا از اوایل ماه مارس ۲۰۲۲ در یک روند نزولی قرار دارد ولی ثبات نسبی دلار و افزایش تمایل ریسک گریزی در بازار موجب شده تا این فلز گرانبها فضایی برای یک اصلاح قیمتی تا خط روند نزولی اش بدست آورد.

فشرده شدن ارزش دلار در کوتاه مدت، افزایش خرید اوراق و اقبال طلا نشان دهنده ی حساب کردن بخش وسیعی از سرمایه‌گذاران بر روی کاهش سرعت رشد اقتصادی و احتمالا یک رکود فراگیر است.

نشست فدرال رزرو

به همین دلیل داده‌های اقتصادی این هفته می‌تواند اهمیت دو چندانی در ارزیابی فعالان اقتصادی از چشم‌انداز بازارها داشته باشد. جمع‌بندی نشست فدرال رزرو روز چهارشنبه اعلام می‌شود و بدنبال آن آقای پاول یک نشست مطبوعاتی خواهد داشت که روشن کننده سیاست‌های جدید این بانک خواهد بود. یک افزایش ۷۵ واحدی دیگر نرخ بهره، آنطور که انتظار می‌رود، می‌تواند علامت این باشد که فدرال رزرو برای یک فرود نرم از شدت سیاست‌های انقباضی‌اش در مقابله با تورم می‌کاهد که می تواند سیگنال دیگری از در پیش بودن رکود اقتصادی باشد.

رشد اقتصادی سه ماهه دوم

روز پنجشنبه، گزارش رشد تولید ناخالص داخلی ایالات متحده منتشر می‌شود که پس از کاهش ۱.۶ درصدی سه ماهه اول می‌تواند بسیار حایز اهمیت باشد. پیش‌بینی‌های اولیه احتمال رشد ۰.۹ درصدی را در سه ماهه دوم می‌دهد. در صورتی‌که شاهد رشد اقتصاد به هر ترتیبی باشیم به این معناست که لااقل از نظر تئوری هنوز اقتصاد امریکا وارد رکود نشده است.

بهتر ظاهر شدن این شاخص می‌تواند با تقویت دلار و نرخ بازدهی اوراق قرضه موجب افزایش فشار بر قیمت طلا شود و بازار فلز زرد را با اصلاح روبرو کند. ولی اگر کاهش رشد اقتصادی برای سه ماهه دوم هم ادامه‌دار شده باشد، روندهای کنونی در مسیر خود ادامه خواهند داد.

رشد اقتصادی و تورم اروپا

علاوه بر امریکا، می‌دانیم که یورو در سبد شاخص دلار بیشترین وزن را دارد، در نتیجه تحولات حوزه یورو می‌تواند بر این شاخص تاثیرگذار باشد و نقش پررنگی در سایر بازارها داشته باشد. گذشته از امریکا، شاخص تورم و رشد اقتصادی در این میان مهم‌ترین داده‌های این هفته‌ی اروپا هستند که روز جمعه منتشر خواهند شد. در شرایطی که اقتصاد اروپا بسیار محرزتر از سایر قدرت‌های اقتصادی، در لبه‌ی رکود قرار دارد، بحران‌های سیاسی در کشورهای عضو، نظیر ایتالیا و متحدین بزرگش چون بریتانیا در کنار بحران انرژی بانک مرکزی اروپا را بسیار دست به عصا کرده است.

ولی این بانک هفته قبل بالاخره پس از هشت سال به نرخ بهره سپرده‌گذاری را از منفی ۰.۵ درصد به صفر رساند و نرخ بهره را با ۰.۵ درصد افزایش پس از یازده سال افزایش داد. در چنین شرایطی، تورم پس از رسیدن به ۸.۶ درصد همچنان در حال صعود است و انتظار می‌رود رشد عمومی قیمت‌ها متوسط شاخص بهای مصرف‌کننده را به ۸.۷ درصد برساند. این در حالی است که برخی از اعضا در حال حاضر تورم‌های دورقمی را تجربه می‌کنند.

برآورد اولیه رشد تولید ناخالص داخلی سه ماهه نیز مهم خواهد بود. اگر نوار رشد اقتصادی اتحادیه همچنان ادامه یابد، انتظارات برای ادامه سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی اروپا افزایش خواهد یافت که می‌تواند یورو را در برابر دلار حمایت کند و در نتیجه دلار را در وضعیت فشرده شدن کنونی‌اش نگه دارد.

 

منبع: سِنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن