پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴
- ۴:۵۱ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

نگاهی به صنعت مخابرات در ایران

یک تحلیلگر بازار سرمایه وضعیت صنعت مخابرات در سالی که گذشت و چشم‌اندار این صنعت در سال آتی را واکاوی کرد.

صنعت مخابرات در ایران همواره با چالش‌های متعددی همراه بوده که در ادامه سعی داریم به برخی از این موضوعات بپردازیم چون به نظر می‌رسد این صنعت نیاز به بازنگری دارد و پتانسیل تحولات بنیادین را داشته و سهامداران فعال در این صنعت باید به آنها توجه کافی را داشته باشند.
در سال‌های اخیر رشد مستمر مشترکین با توجه به ضریب نفوذ بالای تلفن همراه سبب شده تا درآمد شرکت‌های این صنعت رشد حقیقی از نظر تعداد مشترکین را تجربه کند. این موضوع در مقایسه با عمده صنایع که رشد درآمد آن ها عمدتا تنها ناشی از رشد نرخ دلار بوده، نکته ای مثبت تلقی می‌شود.

نگاهی به صنعت مخابرات در  ایران

ایران از نظر ضریب نفوذ خطوط تلفن ثابت در بین بالاترین کشورهای منطقه خاورمیانه قرار دارد. در سال‌های اخیر به دلیل گسترش خطوط به روستاها، این شبکه رشد قابل توجهی داشته است؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آتی از سرعت رشد و نفوذ صنعت کاسته شده اما همچنان رشد آن با سرعت کمتری ادامه یابد.

نگاهی به صنعت مخابرات در  ایران

در حال حاضر بیش از ۱۲۰۰ شرکت، خدمات اینترنت را ارائه می‌دهند. این موضوع سبب شده تا بین شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی رقابت به وجود آید و قطعا این موضوع سبب رشد هرچه بهتر کیفت خدمات ارائه شده و در نهایت رشد روز افزون صنعت شود.

نکته حائز اهمیت در این میان میزان متوسط هزینه کرد هر مشتری است که در مقایسه با نرخ‌های جهانی پایین است. این موضوع سبب شده تا متوسط درآمد به ازای هر مشتری در فصل‌های اخیر ثابت مانده و با سرعت بسیار کمی رشد کند. این موضوع از یک سو نقطه ضعف این صنعت بوده چون باعث شده تا درآمد شرکت‌ها همگام با تورم نتواند رشد کند و از سوی دیگر به عنوان یک پتانسل برای سهام داران این شرکت ها بوده چون می‌توانند با امید به آزادسازی نرخ های این صنعت شاهد جهش رشد قیمت سهامشان باشند.

در حال حاضر ارائه خدمات تلفن ثابت کماکان در انحصار شرکت مخابرات قرار دارد. چنانچه شرایط برای ارائه خدمات از جانب سایرین نیز و مشوق‌های لازم فراهم شود؛ می‌توان شاهد کسب درآمد از این محل نیز در گزارشات سایر شرکت های فعال در صنعت و رشد درآمد آنها بود.

با وجود شرکت‌های متعدد ارائه دهنده خدمات اینترنت، بازار اینترنت در تسلط شرکت مخابرات قرار دارد اما سهم از بازار مخابرات در سال های اخیر با توجه به ارائه خدمات اینترنت با کیفیت بالاتر از جانب سایر شرکت‌ها در حال کاهش بوده که این موضوع از سویی جنبه مثبت برای این قبیل شرکت‌ها دارد.

در نهایت این صنعت اگر چه سالیان طولانی در کشورمان فعال است؛ اما همچنان در مقایسه با سایر کشورها به نظر می رسد در ابتدای مسیر قرار داشته و روند رو به رشد آن همچنان باید ادامه یابد که این موضوع نیاز به توجه مسئولان امر داشته تا ضمن بر طرف کردنموانع پیش رو نسبت به رقابتی نمودن هر چه بیشتر بازار اقدام نمایند و مشوق های لازم را برای ورود سرمایه گذاران فراهم کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن