مشتریان جدید نفت ایران کدام کشورها هستند؟
ایران در هفته گذشته قراردادی مبنی بر خرید سهام پالایشگاه ال پالیتو ونزوئلا را به امضا رساند طرحی که میتواند مانع از تحریم صادرات نفت و فرآوردههای آن شود با این وجود نگرانیهایی برای برخی از کارشناسان وجود دارد و در رابطه با این موضوع هشدار دادهاند. رضا پدیدار چندی پیش در رابطه با بی اثر کردن تحریمها از طریق ساخت پالایشگاه فرا سرزمینی گفته بود: برای دور زدن تحریمها با ورود به طرح پالایشگاههای فرا سرزمینی باید در نظر داشته باشیم که کشور مقصد خود تحریم نباشد. حال آنکه ونزوئلا خود کشوری است که در تحریم است آیا میتواند در شرایط تحریم راه گشای صادرات فرآوردههای نفتی ایران هم باشد؟
محسن خجسته مهر معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی نفت در پاسخ به سوال به مهر میگوید: اصولاً فرآوردههای نفتی به سهولت خرید و فروش و صادر میشود و در بحث صادرات فرآوردههای نفتی ریسکی وجود ندارد. و سرمایه گذاری ایران هم در هر پالایشگاهی که باشد، بدون ریسک انجام میشود و سرمایه قابل برگشت است.
مقصدهای جدید صادرات نفت ایران کدام کشورها هستند؟
هفته گذشته خجسته مهر به مجلس رفت و در رابطه با عملکرد وزارت نفت توضیحاتی را ارائه داد شنیدهها حاکی از آن است که کشورهای جدیدی به عنوان مقصد صادراتی نفت ایران در نظر گرفته شدهاند، اما کدام کشورها؟
خجسته مهر در پاسخ به این سوال میگوید: اجازه بدهید که اسمی از کشورهای جدیدی که صادرات نفت به آنها صورت میگیرد به دلیل ملاحظات موجود به میان آورده نشود. که در آیندهای نه چندان دور این کشورها مشخص میشوند.
مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه تا پایان سال افزایش تولید نفت را پیش رو خواهیم داشت در این زمینه توضیح داد: ظرفیت تولید ما حدود ۳میلیون و ۸۳۸ هزار بشکه تولید نفت خام است و تا پایان سال به ۴ میلیون بشکه نیز میرسد. خوشبختانه شیب صادرات نفت نیز مناسب و صعودی شده است.
به گزارش مهر، وی در خاتمه افزود: مسألهای مبنی بر واردات بنزین وجود ندارد و آنچه اتفاق میافتد سوآپ فراوردههای نفتی است.