پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
- ۱۲:۲۳ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایران

مذاکرات اتمی ایران تحت تاثیر تقاضای روسیه برای معافیت از تحریم‌ها

تقاضای غیرمنتظره روسیه برای معاف کردن تجارت اقتصادی با ایران از تحریم‌هایی که به‌خاطر حمله به اوکراین بر آن اعمال‌شده مذاکرات اتمی ایران در وین را با مشکل مواجه کرده است.

روسیه تلاش می‌کند از قرارداد اتمی ایران به‌عنوان گروگانی برای مقابله خود با غرب در بحران اوکراین استفاده کند، آن‌هم در شرایطی که مذاکرات برای برداشتن تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه تهران به مراحل نهایی خود رسیده‌است.

پس‌از ماه‌ها مذاکرات در وین، انتظار می‌رفت قرارداد اتمی برجام طی روزهای آینده امضا شود. اما تقاضای غیرمنتظره روسیه برای معاف کردن تجارت اقتصادی با ایران از تحریم‌هایی که به‌خاطر حمله به اوکراین بر آن اعمال‌شده، شرایط را پیچیده کرده‌است.

سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به تحریم‌های گسترده‌ای که غرب علیه این کشور اعمال کرده گفت مسکو از آمریکا یک ضمانت می‌خواهد که تحریم‌های جدید، حقوق آن در قرارداد اتمی ایران را تحت تاثیر قرار ندهد.

وی گفت:«ما از آمریکا می‌خواهیم یک ضمانت کتبی در حد وزارت امور خارجه به ما بدهد که تحریم‌های اخیر اعمال‌شده آسیبی به حق تجارت آزاد و همه‌جانبه‌ ما با ایران و سرمایه‌گذاری و همکاری فنی و نظامی ما با این کشور نرساند.

طبق درخواست لاوروف، تجارت ایران و روسیه باید از تحریم‌های این کشور معاف شوند و غرب تقریباً برای رد این درخواست مطمئن است چون یک شکاف بزرگ در روند تحریم‌های روسیه ایجاد می‌کند. دراین‌صورت مسکو می‌تواند کل قرارداد اتمی را وتو کند.

وزیر امور خارجه آمریکا این تقاضای روسیه را نامرتبط دانسته و اعلام کرد تحریم‌هایی که به‌خاطر حمله به اوکراین علیه روسیه اعمال‌شده هیچ ارتباطی با قرارداد اتمی ایران ندارد.

مقامات ایران با انتقاد از این مداخله روسیه اعلام کردند:«تقاضای روسیه ۲ روز پیش در وین ارائه‌شده است. روسیه با تغییر موضع خود در مذاکرات وین قصد حفظ منافع خود را در مواضع دیگر دارد و این اقدام حرکت سازنده‌ای برای مذاکرات اتمی وین نیست».

روسیه همچنین از به تعویق افتادن قرارداد برجام سود می‌برد. ایران بیش‌از ۲ میلیون بشکه در روز تولید نفت دارد و اگر این نفت به بازار راه پیدا کند، روند افزایش قیمت آن آهسته می‌شود.

روسیه که یک تولیدکننده بزرگ نفت در دنیاست، قصد دارد با افزایش بیشتر قیمت نفت اقتصاد غرب را تحت فشار قرار دهد و درآمد خود را هم‌بالا ببرد.

منبع:تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن