محرک صعود بازار طلای جهانی چیست؟
تحلیلگران عنوان کردند که هرگونه ضعف در دلار آمریکا میتواند منجر به بازگشت قیمت طلا به بالای ۱۸۰۰ دلار در هر اونس شود.
بازار طلا، قیمت ۱۷۵۰ دلار در هر اونس خود را حفظ کرده است اما تحلیلگران به سرمایهگذاران هشدار میدهند که به این زودیها انتظار حرکت ناگهانی را نداشته باشند زیرا این فلز گرانبها به شدت به یک محرک جدید برای افزایش قیمتها نیاز دارد.
تحلیلگران کالا اظهار کردند که موضع سیاست پولی تهاجمی فدرال رزرو همچنان مهمترین عامل برای بازار طلاست. در حالی که بانک مرکزی ایالاتمتحده متعهد شده است که میتواند سرعت افزایش نرخ بهره را در دسامبر کاهش دهد، سرمایهگذاران همچنان تمایلی به ورود به بازار ندارند.
نیکلاس فراپل، مدیر کل جهانی ABC Bullion در استرالیا افزود که افزایش قیمت طلا از ابتدای ماه عمدتاً کوتاه بوده است و سرمایهگذاران برای پوشش معاملات کوتاه مدت طلا خریداری میکنند. وی افزود: سرمایهگذاران نیز محصولاتی را که دارای پشتوانه طلا هستند، خریداری نمیکنند. او گفت که به نظر نمیرسد در شرایط فعلی هیچ حرکت صعودی دوام بیاورد.
خریداران انگیزه ندارند و علاوه بر این، پیام فدرال رزرو این است که اگر چیزی باشد، نرخها برای مدت طولانیتری بالا میمانند و این به دلار و نرخها کمک میکند، به نظر میرسد طلا در مسیری کندتر به سمت بالا و طولانی صعود کرده است.
اگر چه بازارها به دنبال این هستند که فدرال رزرو سرعت افزایش نرخ خود را تا ۵۰ واحد در ماه آینده کاهش دهد، برخی از تحلیلگران گفتهاند که هنوز برای نشاندادن هرگونه تغییر در بازار خیلی زود است. تحلیلگران کالا در TD Securities انتظار دارند که اظهارات تندروانه پاول بر طلا تاثیر بگذارد زیرا حرکت صعودی آن روند خود را طی کرده است.
در کنار اظهارات پاول، پیشبینی میشود که تقویم دادههای اقتصادی شلوغتر در هفته آینده نیز نوسانات را به بازار بیافزاید. اقتصاددانان گفتهاند که دادههای اشتغال هفته آینده میتواند انتظارات بازار را بر سیاست پولی فدرال رزرو تحت تاثیر قرار دهد.
اقتصاددانان پیش بینی میکنند که حدود ۲۰۰ هزار شغل در ماه نوامبر ایجاد شده است. آوری شنفلد، اقتصاددان ارشد در CIBC گفت: احتمال این است که افزایش شغل نسبت به تعدیل مورد نظر ما بسیار بالا باشد.
بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران همچنین عنوان کردند که هرگونه ضعف در دلار آمریکا میتواند منجر به بازگشت قیمت طلا به بالای ۱۸۰۰ دلار در هر اونس شود.
منبع: ایسنا