عقبنشینی کند قیمت دلار
قیمت دلار در آبانماه ۸.۱۶ درصد رشد را ثبت کرده است. رشدی که سبب شد بازارساز مجددا وارد گود شود و سیاستهای متعددی را برای کنترل قیمت ارز و حتی سرکوب آن به کار گیرد.
قیمت دلار که در آبانماه موفق شده بود آستانه کانال ۳۷ هزار تومانی را هم ببیند مدتی بود به مدد سیاستهای کنترلی بانک مرکزی در کانال ۳۵ هزار تومانی قرار گرفته بود. سطحی که البته همچنان با قیمتهای ابتدای پائیز فاصله فراوانی داشت و نشان میداد دولت آنقدرها هم که مدعی بوده نتوانسته آرامش را به بازار ارز بازگرداند.
دلار در ادامه روند روزهای گذشته، آذرماه را نیز در کانال ۳۵ هزار تومانی آغاز کرد اما حالا با اندکی کاهش در کانال ۳۴ هزار تومان معامله میشود. این روند البته به دلیل سیاست کنترلی و انتظامی بانک مرکزی در بازار ارز بوده است؛ از دستگیری دلالان ارزی گرفته تا ایجاد مقررات جدید برای معاملات دلار، همه و همه از جمله تلاشهای بازارساز در راستای توقف رشد قیمت دلار در هفتههای اخیر بوده است.
این بار اما بانک مرکزی سیاست ارزپاشی را که به طور سنتی در مواقع رشد قیمت دلار در پیش میگرفت تا حدی کنار گذاشته است که البته برخی معتقدند این رویکرد به دلیل ناکافی بودن منابع ارزی کشور اتخاذ شده است.
بانک مرکزی در راستای کنترل تقاضا، از روز شنبه اوراق ارزی منتشر و عرضه کرده و مدعی آن بود که پایداری قیمت ارز در کانال ۳۵ هزار تومانی به دلیل استقبال از این اوراق بوده است؛ اگرچه تا این لحظه بانک مرکزی آماری از میزان فروش اوراق ارزی منتشر نکرده است اما نکته مهم کاهش لاکپشتی قیمت دلار و چسبندگی در قیمتهای بالاست.
اکنون مشخص نیست بانک مرکزی خواهد توانست قیمت دلار را به صورت پایدار کاهش دهد یا همین سطح را برای حفظ ثبات بازار ارز انتخاب کرده است.