پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۱:۰۹ ب٫ظ
cropped-image-11.png
بازار پول و بازار ارز و بانکجهان

عدم توانایی افغانستان برای پرداخت پول واردات برق

به دلیل عدم توانایی کابل در انتقال پول به خارج از مرزهای افغانستان، ازبکستان و تاجیکستان نمی‌توانند طلب ۱۰۰ میلیون دلاری خود از افغانستان برای عرضه برق به این کشور را وصول کنند.

به‌گزارش اویل پرایس، تحریم‌های بین‌المللی علیه دولت طالبان در افغانستان به جیب همسایگان این کشور در آسیای مرکزی هم آسیب رسانده‌است.

ازبکستان و تاجیکستان نمی‌توانند طلب ۱۰۰ میلیون دلاری خود از افغانستان برای عرضه برق به این کشور را وصول کنند، چون کابل توانایی انتقال پول به خارج از مرزهای خود را ندارد.
افغانستان بیش‌از ۸۰ درصد از برق مورد نیاز خود را به ارزش سالانه ۲۲۰ میلیون دلار وارد می‌کند. ازبکستان بزرگ‌ترین عرضه‌کننده برق به افغانستان است. حدود نیمی از برق وارداتی به افغانستان در سال جاری میلادی از ازبکستان و بقیه آن از تاجیکستان صورت‌گرفته است.

هر دوی این کشورها قبل‌از به قدرت رسیدن طالبان قراردادهای بلندمدت عرضه برق با افغانستان بسته‌اند که سالانه تنظیم می‌شود.

ازبکستان یک قرارداد ۱۰۰ میلیون‌دلاری برای عرضه‌ ۲ میلیارد کیلووات ساعت برق به افغانستان در سال جاری میلادی دارد. تاجیکستان هم متعهد شده ۱.۵ میلیارد کیلووات ساعت برق به ارزش ۶۹ میلیون دلار به این کشور صادر کند.

اما مشخص نیست این کشورها چه زمانی می‌توانند پول خود را دریافت کنند.

برنامه توسعه سازمان ملل هشدار داده هرگونه توقف عرضه برق به افغانستان از سوی آسیای مرکزی ۱۰ میلیون نفر را در این کشور در خاموشی نگه می‌دارد.

برخی مقامات افغانستان جنگ اوکراین را به‌خاطر پیچیدگی‌هایی که در فرآیندهای مالی همسایگان افغانستان به وجود آورده مسئول این بحران می‌دانند. اما تحریم‌های طالبان و مشکلات مربوط به کمبود شدید درآمد دولت هم بی‌تقصیر نبوده است.

برنامه توسعه سازمان ملل در سال گذشته صورت‌حساب‌های پرداخت‌نشده برق افغانستان را مستقیماً با مسدود شدن سرمایه‌های این کشور و کاهش کمک‌های بین‌المللی پس‌ از روی کار آمدن طالبان مرتبط دانست.

به‌ این‌ ترتیب ازبکستان از جامعه بین‌الملل خواسته سرمایه‌های افغانستان را آزاد کنند تا به کاهش بحران بشردوستانه در این کشور کمک شود.

 

منبع: تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *