پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴
- ۰:۵۱ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایهتحلیل صنایع و بازارها

سهم های کوچک در حال صعود

بازار در این روزها کاملا همسو با انتشار اخبار مثبت و منفی در مورد برجام و مذاکرات حرکت می‌کند و متمرکز بر شاخص هم وزن است، شرکت‌های کوچک به‌صورت چرخشی در حال صعود هستند.

در گروه خودرویی توجه از خودروسازان به سمت قطعه‌سازان منتقل شده است. قیمت‌گذاری بلوک سایپا در حدود ۳۴۰ تومان برای سهامش اعلام شده است و منتظر اعمال ضریب بلوک هستند. به‌نظر کارهای بلوک سایپا زودتر از ایران خودرو تکمیل شده اما ارزش تعیین شده دو سوم اعداد شایعات است درنتیجه گروه خودرویی با فشار فروش روبه‌رو شده است و این هفته بازده مناسبی نداشت. علاوه بر قطعه‌سازان، «خاور» نیز عملکرد قابل توجهی داشت و از ۲۰۰ تومان عبور کرد. عملکرد این شرکت در رشد تولید اثر قابل توجهی بر این موضوع داشته است.

در گروه پتروشیمی در الفین‌ها شاهد کاهش ۱۰ درصدی در نرخ‌های فروش در مرداد ماه نسبت به تیرماه ۱۴۰۱ بودیم که عمدتا ناشی از کاهش قیمت‌های جهانی است در سمت دیگر اوره‌ای‌ها نرخ‌های فروش خوبی ثبت کردند و بالای ۵۰۰ دلار فروش داشتند که بیش از ماه گذشته است و جزء معدود گروه‌های با رشد نرخ در صنایع بورسی بودند. در این حال شایعاتی مبنی بر تهاتر مطالبات اوره‌ای‌ها از بابت فروش به دولت با گاز از طریق MPC به گوش می‌رسد. در صورت تحقق این موضوع شرکت‌های اوره‌ای می‌توانند مطالبات سنواتی و جاری خود را تهاتر کرده و درنتیجه نقدینگی آنها وضعیت به مراتب بهتری پیدا می‌کند. در اثر این موضوع سیاست تقسیم سود این شرکت‌ها که به کمتر از ۷۰ رسیده بود احتمالا به ۱۰۰ برگشته و در عین حال می‌تواند از محل سود انباشته سنوات قبل که بابت همین موضوع تقسیم نکرده بودند، تقسیم سود مناسبی داشته باشند.

در گروه کاشی شاهد جهش تولید در شرکت‌های کحافظ و کپارس هستیم که عمدتا ناشی از راه‌اندازی طرح‌های توسعه است و در عین حال نرخ‌های فروش مناسبی نسبت به سال گذشته داشته و از تورم پیشی گرفته است.

در روانکارهای شرکت‌هایی که متمرکز بر بازارهای داخلی هستند از جمله شنفت و شبهرن از افزایش اسپرد قیمت لوبکات و محصول نهایی منتفع خواهند شد. قیمت لوبکات تحت تاثیر قیمت نفت کاهش سنگینی داشته است اما قیمت روغن نهایی کاهش چندانی تجربه نکرده است.

در گروه سیمانی بازیگران به صورت چرخشی در حال نوسان‌گیری روی سهام مختلف هستند و صنعت روند خنثی دارد و قیمت سیمان همچنان بالا است و عمده نمادهای این گروه در P/E های محدوده ۵ تحلیلی معامله می‌شوند.

در اولین روز هفته بازار رشد حدود نیم درصدی را تجربه کرد. در ابتدای وقت با تقاضا همراه بود و هرچه به انتهای بازار نزدیک می‌شدیم فشار عرضه‌ها تشدید می‌شد. عرضه در نمادهای برجامی، خودرویی و بانکی بیشتر به چشم می‌خورد. رشد قیمت نفت و افزایش کرک اسپرد باعث شد پالایشگاه‌ها در بین شاخص سازها از اقبال بیشتری برخوردار شوند اما در اواخر وقت آنها نیز با فشار عرضه روبه‌رو شدند. در نهایت شاخص کل به عدد یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحد رسید. ارزش معاملات خرد حدود ۳۵۰۰ میلیارد تومان و خروج نقدینگی حقیقی‌ها ۱۳۰ میلیارد تومان برآورد شد. اخبار منفی برجامی و اختلافات بر سر دریافت غرامت و موضوعات پادمانی باعث به تعویق افتادن مذاکرات شده و در نتیجه فشار عرضه در بازار تشدید شد. اوره‌ای‌ها به دلیل افزایش قیمت‌های جهانی سبزپوش شدند. از لحاظ تکنیکالی شاخص کل در حدود یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحد در محدوده مقاومتی قرار داشت که باعث تشدید عرضه‌ها شد.
در دومین روز هفته بازار با منفی در اکثر نمادهای بزرگ و شاخص ساز آغاز شد و تک نمادها وضعیت بهتری داشتند. در نیمه‌های اول بازار با خبر ارزشگذاری بلوک خودروسازان و عرضه خودرو هایما در بورس کالا این گروه از منفی به سقف‌های قیمتی خود معامله شدند. شاخص کل با کاهشی حدود نیم درصدی به رقم یک میلیون و ۴۴۴ هزار واحدی رسید و ارزش معاملات خرد حدود ۳۱۰۰ تومان ثبت شد.
در روز دوشنبه شاخص با رشد جزیی به رقم یک میلیون و ۴۴۵ هزار واحد رسید. وبانک و حکشتی بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند. خوش‌بینی‌ها در برجام باعث بهبود معاملات شد.
ذوب به دلیل شایعات ارزیابی دارایی‌ها برخلاف گروه خود با تقاضا همراه شد. فراکابی‌ها، دارویی‌ها، زراعی‌ها و انبوه سازان از جمله صنایع مورد توجه بودند. از اخبار مهم این روز می‌توان به تغییر نرخ مبنای واردات دارویی‌ها از ترجیحی
به نیمایی طبق نامه وزارت بهداشت اشاره کرد. از دیگر اتفاقات مهم افزایش دامنه نوسان از ۶ به ۷ درصد بود که می‌تواند باعث افزایش شفافیت در بازار و همچنین جلوگیری از تشکیل صف‌های فروش و خرید در بازار شود. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از نزدیک شدن به توافق سخن گفت که موجب شد موجی از خوش‌بینی در بازار ایجاد شود. ارزش معلات خرد اندکی نسبت به روز گذشته کاهش یافت و به ۲۹۰۰ میلیارد تومان رسید.

در روز سه‌شنبه کم حجم و با ارزش معاملات خرد پایین معامله شد. نمادهای کوچک و متوسط بیشتر مورد استقبال بودند. خودروسازان، شیمیایی‌ها، چند رشته‌ای صنعتی، بانک‌ها و فرآورده‌های نفتی به ترتیب بیشترین خروج پول را ثبت کردند. ابهامات برجامی و بلوک خودروسازان و نوسانات بازارهای جهانی عواملی بود که باعث بی رمق شدن بازار شد. از شایعات مهم این روز می‌توان به انتشار اطلاعات معاملاتی به جای ارسال روزانه، به‌صورت هفتگی به شرکت‌های ناشر، برای جلوگیری از رانت و افشای اطلاعات اشاره کرد. در نهایت شاخص با کاهش جزیی به رقم یک میلیون و ۴۴۱ هزار واحدی رسید.
جریان تعادل در آخرین روز معاملاتی
در آخرین روز هفته شاخص بازاری نسبتا متعادل و نوسانی داشتیم و شاخص هم وزن با افزایش همراه بود ولی در مقابل شاخص کل کاهش جزیی داشت. بازار در تک سهم‌ها و کوچکترها با تحرکات مثبتی همراه بود. در اواخر وقت خودرویی‌ها با رنج‌های مثبت همراه شد. پس از پنج ماه از پذیره‌نویسی سرخابی‌ها، هر سهم باشگاه پرسپولیس ۳۴۵ تومان کشف قیمت شد. در نهایت شاخص با کاهشی جزیی به رقم یک میلیون و ۴۳۹ هزار واحدی رسید. ارزش معاملات خرد در محدوده ۲۶۰۰ میلیارد تومان قرار گرفت. غذایی‌ها مورد توجه بودند و دومین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند.

هفته نامه اطلاعات بورس شماره ۴۵۹

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن