سهام صندوق ذخیره فرهنگیان بازنشسته | به هر فرهنگی چند سهم می رسد؟

مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان به عنوان یک نهاد خصوصی در سال ۱۳۷۴ با هدف ارتقای وضعیت معیشتی فرهنگیان در زمان بازنشستگی، از طریق تشویق و ترغیب آنها به مشارکت فعال در فعالیتهای اقتصادی، بازار سرمایه و ایفای نقش پررنگ در اقتصاد کشور تأسیس شد.
فرهنگیان در طول دوران خدمت، ماهانه مبلغی به عنوان حق عضویت به صندوق واریز کرده و طبق قانون، دولت نیز متعهد است به همان میزان برای آنها واریزی داشته باشد. این صندوق نیز با داشتن چهار هلدینگ پتروشیمی و انرژی، مالی و سرمایهگذاری، ساختمانی و خدمات و ۶۶ شرکت زیر مجموعه این هلدینگها، باید فعالیت اقتصادی به منظور کسب سودآوری و تولید ثروت برای فرهنگیان عضو انجام دهد و تمام داراییهای آن نیز متعلق به اعضاست.
فرهنگیان در زمان بازنشستگی، از کارافتادگی یا بازخریدی، سهمالشرکه خود شامل واریزی عضو، واریزی دولت و سود سالانه حاصل از سرمایهگذاریهای مؤسسه را دریافت میکردند، اما طبق ماده ۲۱ اساسنامه صندوق، سهم عضو از خالص ارزش داراییهای مؤسسه که ارزش مالکانه نام دارد، به آنها پرداخت نشده است.
البته موضوع تعیین، تقویم و تحویل ارزش مالکانه، یکی از مطالبات فرهنگیان عضو مؤسسه در طول ۱۲ سال گذشته بوده است که به رغم تلاشهای انجام شده، وعدههای مدیران وقت آموزش و پرورش و مدیران ارشد صندوق ذخیره فرهنگیان، محقق نشده بود.
چه کسانی می توانند سهام بگیرند؟
ارزش مالکانه به همه فرهنگیانی که حتی یک ماه عضو صندوق بوده و واریزی داشته باشند، تعلق میگیرد.
در مرحله اول، فرهنگیان بازنشسته عضو مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان که تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، بازنشستگی آنها به صندوق اعلام شده است مشمول این طرح میشوند که تعداد آنها ۸۷۵ هزار نفر است.
مؤسسه صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام کرده است که اجرای طرح واگذاری سهام، مرحلهای و تدریجی خواهد بود و با شناسایی شرکتهای دارای قابلیت ورود به بازار سرمایه به تدریح و طی حدود دو سال، تمام سهام متعلق به بازنشستگان به آنها واگذار میشود.
مرحله اول تخصیص سهام ارزش مالکانه آغاز شد
مهدی پندار سخنگوی هیات مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار داشت: پس از دریافت تاییدیه دستگاههای تخصصی و نظارتی کشور، طبق وعده ای که به فرهنگیان داده شده بود، مرحله اول تخصیص سهام ارزش مالکانه از امروز (دوشنبه ۶ آذر) وارد فاز اجرایی میشود.
وی با اشاره به اینکه طرح ارزش مالکانه جزو مطالبات و خواستههای اصلی و دیرین فرهنگیان عضو صندوق بوده است، تصریح کرد: طبق برنامهریزیها مقرر شد که سبدی از سهام شرکتهای بورسی متعلق به گروه صندوق بهعلاوه سهام یکی از شرکتهای پتروشیمی صندوق تقریبا معادل ۱۰ درصد از داراییهای موسسه واگذار شود.
به هر فرهنگی چند سهم تعلق می گیرد؟
عضو هیات مدیره صندوق ذخیره افزود: در این مرحله به هر فرهنگی بازنشسته براساس میزان واریزی و مدت عضویت در صندوق از یک تا بیش از ۲۱ هزار سهم تعلق خواهد گرفت.
برای مشاهده سهام تخصیص یافته به کجا مراجعه شود؟
وی اظهار داشت: بازنشستگان عضو صندوق از دوشنبه ۶ آذر میتوانند با مراجعه به سایت موسسه به نشانی mb.szf.ir در بخش ارزش مالکانه، یا با نصب و ورود به سوپراپلیکیشن فرهنگیان در قسمت صورت وضعیت مالی، تعداد سهام تخصیص یافته را مشاهده کنند و اطلاعات سهامداری خود در قالب ورق سهام را در اختیار بگیرند.
کی می توان سهام را فروخت؟
پندار درباره نحوه مدیریت سهام ارزش مالکانه نیز گفت: جزییات نحوه مدیریت و فروش سهام نیز پس از طی مراحل فنی و اجرایی، به اطلاع فرهنگیان خواهد رسید.
فرهنگیان غیرعضو صندوق چه کنند؟
سخنگوی هیات مدیره موسسه با اشاره به اینکه اکنون در مجموع بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار فرهنگی عضو صندوق داریم که حدود ۸۷۰ هزار نفر از آنها بازنشسته مشمول طرح ارزش مالکانه است، یادآور شد: صندوق ذخیره یکی از نهادهای مطمئن برای سرمایهگذاری فرهنگیان است که اعضای آن میتوانند از سودآوری و ثروتآفرینی این مجموعه بهرهمند شوند. بنابراین اعضای فعلی صندوق با افزایش میزان واریزی خود تا سقف پنج درصد و فرهنگیان غیر عضو با عضویت در صندوق از مزایای این بنگاه بزرگ اقتصادی که متعلق به خود فرهنگیان است برخوردار شوند.
منبع: نبض بورس