پالایشگاه نفت تهران (نماد: شتران) یکی از پالایشگاه های تحت نظارت وزارت نفت می باشد که ظرفیت پالایش آن ۲۳۵ هزار بشکه در روز میباشد و در سال ۱۳۴۶ تاسیس شده است.
پالایشگاه تهران در حدود ۱۵٪ از ظرفیت پالایشگاهی کشور را تشکیل میدهد و محصولات تولیدی آن شامل؛ ۱٪ بنزین، ۱۶٪ گازوئیل، ۳۰٪ نفت گاز، ۲۱٪ نفت کوره و ۵٪ سایر فرآوردههای نفتی میباشد.
در اوایل آبان ماه سال جاری بود که بزرگترین معامله تاریخ بورس به ثبت رسید. معامله ای که بر روی بلوک فارس و با رقابت دو خریدار شتران و سرمایه گذاری اهداف انجام شد. سرانجام این سرمایه گذاری اهداف بود که پیروز این رقابت شد.
بعد از کنار کشیدن شتران از خرید بلوک فارس، زمزمه هایی مبنی بر خرید بلوک ۵۰ درصدی شازند توسط شتران مطرح شد که این موضوع نیز با اطلاعیه ای که به تازگی گروه توسعه ملی در کدال قرار داد منتفی شد. گروه توسعه ملی در این اطلاعیه اعلام کرد که بلوک ۵۰ درصد شازند بدون خریدار مانده است. همچنین سیدمحسن موسوی عضو هیات مدیره پالایشگاه نفت تهران طی گفتگویی اعلام کرد: شتران در مقطع کنونی برنامه ای برای خرید سهام مدیریتی شرکتی خاص ندارد. وی ادامه داد: شایعه کرده بودند که شتران خریدار پتروشیمی شازند است اما این بلوک بدون خریدار بود.ما تنها برای بلوک ۱۲ درصدی فارس اقدام کرده بودیم که به دلیل رشد قیمت سهام بلوک در رقابت، در میانه راه انصراف دادیم.
شتران پول نقد خود را چه خواهد کرد؟
حالا پرسش این است که شتران پول نقد خود را چه خواهد کرد؟ موسوی در این رابطه گفت: پالایشگاه از این منابع در وهله اول برای توسعه خود استفاده می کند که از جمله آن می توان به طرح بهینه سازی بنزین و کاهش بنزن و اکتان زدایی اشاره کرد.از سویی دیگر برنامه پالایشگاه پرهیز از بنگاه داری است.
وی در افزود: اکنون تصمیم گرفته ایم که بخشی از منابع خود را در بازار سرمایه به صورت بلند مدت سرمایه گذاری کنیم.
منبع: نبض بورس