سرمایهگذاری درازمدت در بورس بازدهی بیشتر از سایر بازارها دارد؟
سرمایهگذاری بلندمدت در بورس نسبت به سایر بازارها بازدهی بیشتری دارد و مأمنی برای در امان ماندن از تورم به شمار میرود.
رضا عیوضلو در برنامه روز نو رادیو اقتصاد، گفت: بازار سرمایه طی دو سال گذشته نسبت به بازارهای دیگر عقبماندگی پیدا کرد و در حال حاضر درصدد جبران این عقبماندگی است. از طرفی دیگر، شاهد افزایش سودآوری شرکتهای بورسی و فرابورسی هستیم که به مدد افزایش قیمت محصولات آنها و تورم به وجود آمده است. در نتیجه درآمد شرکتها و سود آنها را افزایش داده است.
معاون نظارت بر بورسهای سازمان بورس با بیان اینکه در حال حاضر شاهد شرایط باثبات در بورس هستیم، گفت: افزایشهایی که در سه ماه اخیر در بازار سرمایه شاهد هستیم، از دید تولیدکنندگان اتفاق خوبی است که میتوانند با هدایت منابع به سمت صندوقهای سرمایهگذاری و انجام سرمایهگذاری غیرمستقیم از نوسانات در امان بمانند و اگر بخواهیم توصیهای به سرمایهگذاران داشته باشیم، این است که برای مدیریت ریسک سرمایهگذاری اگر حرفهای نیستند، حتماً از صندوقهای سرمایهگذاری وارد شوند و در بازار سرمایهگذاری کنند.
عیوضلو این را هم گفت: افراد غیرحرفهای تا حد امکان از سرمایهگذاری مستقیم و خرید و فروش شرکتها پرهیز کنند، چون ممکن است دچار آسیبهایی از محل نوسانات بازار شوند.
عضو هیأت مدیره سازمان بورس در مورد شرایط تورمی و نگرانی مردم از سرمایهگذاری در بورس گفت: من متوجه نگرانی مردم هستم، اما تجربه نشان میدهد که سرمایهگذاری طولانیمدت در بورس ما را نسبت به تورم مصون میکند و این بازار مأمنی برای حفظ نوسانات تورمی است. البته باید سرمایهگذاری در بورس با مطلعه و به شکل سرمایهگذاری غیرمستقیم انجام شود و شرکتها میتوانند به افزایش تأمین مالی بنگاههای خود از بازار سرمایه اقدام کنند.
عیوضلو گفت: شرکتهای بورسی و فرابورسی میتوانند از جریان نقدینگی موجود در بازار استفاده کنند و این منابع را برای تأمین سرمایه در گردش و یا اجرای طرحهای در دست اجرا به کار گیرند و ما پیشنهاد میدهیم صاحبان کسب و کار و شرکتها از منابع موجود بازار سرمایه استفاده کنند که اثر این سرمایهگذاریها طی پنج تا ۱۰ سال آینده در اقتصاد مشاهده خواهد شد.
منبع: ایبِنا