پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴
- ۶:۰۶ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

ریالی‌ها در رالی بازار‌ها برنده می‌شوند

گروه ریالی ظرفیت برنده شدن در رالی کل بازار‌ها را دارد. معتقدم که شاخص کل بازدهی بهتری از بازار مسکن، خودرو و حتی دلار را داشته باشد از طرف دیگر در خود بورس گروه سیمانی، زراعت، غذایی و در کل ریالی‌ها بازدهی بهتری را در این سال خواهند داشت.

محمد رضانژاد، کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: بعد از ۳۲ ماه شاخص کل بورس به محدوده سقف تاریخی خود رسیده است، این موضوع نمایانگر (فارغ از اینکه بخشی از سود شاخص ناشی از سود تقسیمی است) قرار گرفتن بازار در محدوده سقف تاریخی خود است. در این مدت، اما برخی از سهام بازدهی بیشتری از سقف تاریخی را نشان داده‌اند و برخی هنوز فاصله ۷۰-۸۰ درصدی با سقف تاریخی خود دارند، این موضوع نشانگر بازدهی خوب از یکسری سهام در صورت یاری‌کردن تحولات بنیادی است.

باید گفت که بازار‌ها یک حرکت هم‌زمان و یک حرکت جایگزینی باهم دارند، یعنی هماهنگی رشد ملک و خودرو با دلار برخلاف بازار سرمایه است چراکه دو سالی می‌شود، در بورس خروج پول را شاهد بودیم. الان مقداری از بدبینی نسبت به بورس کم شده است و امیدواریم که امسال ورود پول را شاهد باشیم. اگر تحول سیاسی یا ریسک سیاسی رخ ندهد، احتمال اینکه دلار رشد عجیب غریبی کند کم است و شاید دلار به سمت ۷۰ هزار تومان برود.

منتظر بازدهی مطلوب از برخی سهم‌ها باشید

وی ادامه داد: در بورس چند تیپ صنایع وجود دارد، صنایع دلاری مانند فلزی، معدنی، پتروشیمی و پالایشگاه‌ها می‌توانند همپایی دلار رشد کنند، سودشان هم به همان میزان افزایش یابد و تقسیم سود مناسبی داشته باشند. گروه‎های غذایی، دارویی و سیمانی که به‌اصطلاح ریالی شناخته می‌شوند و ظرفیت رشد خوبی را هم به لحاظ سودآوری دارند، حتی گروه ریالی ظرفیت برنده شدن در رالی کل بازار‌ها را دارد. معتقدم که شاخص کل بازدهی بهتری از بازار مسکن، خودرو و حتی دلار را داشته باشد از طرف دیگر در خود بورس گروه سیمانی، زراعت، غذایی و در کل ریالی‌ها بازدهی بهتری را در این سال خواهند داشت.

دو شرط جبران زیان در بورس

این فعال بورسی تشریح کرد: بورس کشورمان از نرخ دلار (همه بازار‌ها متأثر از دلار هستند)، قیمت‌های جهانی، نرخ بهره و ریسک سیستماتیک (سیاسی، قیمت‌گذاری و کسری بودجه) متأثر می‌شود. به نظر می‌رسد که در دو سال گذشته برخلاف اینکه قیمت‌های جهانی شرایط خوبی را داشت و دلار هم صعودی بود به دلیل نا اطمینانی و ریسک‌های سیاسی (تصمیمات دولت و سیاست خارجی) مقداری بازار مورد کم‌لطفی قرار گرفت و عقب‌افتادگی عجیبی را تجربه کرد. باید گفت نزدیک ۵۰ درصد از سهام ۳۰-۴۰ درصد از سقف‌های تاریخی خود فاصله‌دارند حتی ۱۰-۱۵ درصد سهام بالایی ۶۰-۷۰ درصد از سقف تاریخی خود فاصله‌دارند. معتقدم اگر ریسک‌های سیستماتیک متعادل شود و بازار‌های موازی آرام بگیرد، بازار سرمایه به‌راحتی می‌تواند زیان‌های تحمیلی به سرمایه‌گذاران را جبران کند.

سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها برای چه افرادی مناسب است؟

رضانژاد با اشاره به انواع مختلف سرمایه‌گذاران تبیین کرد: باید گفت که افرادی که به‌صورت حرفه‌ای در بازار سرمایه فعالیت دارند، سرمایه‌گذاری در صندوق برای این افراد علاوه بر اینکه جذابیت ندارد منطقی هم نیست چراکه این افراد به دنبال بازدهی فرای شاخص هستند. از سوی دیگر افرادی هستند که به دنبال حفظ ارزش پول و یا به دنبال دریافت بازدهی از شاخص هستند برای این افراد بهترین راه سرمایه‌گذاری صندوق است. این افراد می‌توانند با کمک سایت فیپیران بسته به درجه ریسک‌پذیری هر صندوق را انتخاب کنند البته این کار باید با بررسی بازده در بازه‌های زمانی مختلف انجام شود. مهم‌ترین موضوع در صندوق‌ها حتی باوجوداینکه بازدهی از تورم کمتر باشد تایم فرم است. اگر فردی در اوج بازار با شاخص ۲ میلیونی واحدی صندوقی را خریده باشد تابه‌حال ۱۰-۱۵ درصد در سود قرار دارد، ولی اتفاقی که الان رخ‌داده است جهش قیمت دلار بود. به‌طور مثال اگر کسی از ۲ ماه قبل صندوقی را خریداری کرده باشد از تورم جلو افتاده، اما صندوق‌های دو سال پیش خیر.

وی در پایان گفت: افراد با توجه به تیپ شخصیتی و درجه ریسک‌پذیری می‌توانند از صندوق‌ها استفاده کنند و صندوق‌ها با توجه به خصوصیات اخلاقی افراد را راهنمایی می‌کنند. سایت فیپیران هم تحت نظارت سازمان عمل می‌کند و عملکرد سنواتی تمام صندوق‌ها وجود دارد.

 

منبع: بورس نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن