رونمایی بسته حمایتی دولت برای کسب و کارها
معاون وزیر صمت با بیان اینکه در حال حاضر ۸۷۰ شهرک صنعتی داریم، گفت: دهم تیر ماه دولت از بسته حمایت از کسبوکار رونمایی خواهد کرد.
به گزارش مهر، فرشاد مقیمی، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در نشست شورای رؤسای اتاقهای بازرگانی سراسر کشور با اشاره به روز ملی صنعت و معدن در دهم تیرماه، اظهار کرد: در این روز دولت از بسته حمایت از کسبوکار خود که به همراه ۱۴ وزارتخانه و تمام ذینفعان دخیل در اقتصاد تدوین کرده، رونمایی خواهد کرد. این بسته در قوای مختلف جداگانه آماده شده و در آن نگاه و نظر بخش خصوصی در تهران و سراسر کشور مورد توجه قرار گرفته است.
مقیمی در ادامه با ارائه گزارشی درباره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به سال جهش تولید و مشارکت مردمی اشاره کرد و گفت: در سال جدید، کارهای زیادی هست که باید انجام بگیرد بسیاری از مشکلات مهم اقتصادی مثل مساله تورم، مساله اشتغال و مساله ارزش پول ملی، حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه در بخش مردمی ظرفیتهای بزرگی وجود دارد که این ظرفیتها بایستی فعال شود افزود: اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، باید اقتصاد را مردمی و پای مردم را به عرصه تولید به نحو محسوسی باز کنیم؛ همچنین نیاز است که موانع حضور مردم را برطرف کنیم.
۸۷۰ شهرک صنعتی داریم
مقیمی در ادامه گفت: در حال حاضر ۸۷۰ شهرک صنعتی داریم. همچنین ۴ منطقه اقتصادی، ۶۵ شهرک صنعتی غیردولتی و ۸ شهرک فناوری داریم. نزدیک به ۶۱ واحد صنعتی در اینجا فعالیت میکنند و ۱۲ درصد آن متوقف است. ۱۱۸ هزار قرارداد با بخش صنعت منعقد شده است. ۶۱ هزار واحد به بهرهبرداری رسیده است.
وی درباره اهداف سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: مهمترین اهداف سازمان ایجاد زیرساختهای صنعتی، حمایت و توسعه صنایع کوچک، توسعه صنعتی و فناوری، توسعه بازار و امور بینالملل، تأمین منابع مالی و سرمایهگذاری توسعه بنگاهها و کارآفرینی است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه ضمن بررسی رویکردهای بازنگری دستورالعمل حق بهرهبرداری از شهرکهای صنعتی افزود: افزایش مشارکت مردم، تکمیل زنجیره ارزش، تسهیلگری و بهبود فضای کسبوکار از رویکردهای مهم این حوزه است. در برخی از شرکتها امکان توسعه نداریم ولی به هر دلیلی اراضی واگذارشده و امکان تفکیک قائل نمیشدیم ولی هم اکنون میتوان زمین اضافه را تفکیک و جواز صنعتی صادر کرد.
جزئیات دستورالعمل حق بهرهبرداری از شهرکهای صنعتی
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران درباره دستورالعمل حق بهرهبرداری از شهرکهای صنعتی گفت: دوره بازپرداخت اقساط اراضی به درخواست متقاضیان از یک سال تا مدت سه سال در راستای جذب مشارکت حداکثری مردم و تسهیل در شرایط واگذاری زمین تعیین میشود. ۱۰ درصد مشوق به قیمت واگذاری، بازپرداخت ۴۸ ماه اقساط و شش ماه تنفس در پرداخت اقساط برای شرکتهای دانشبنیان حوزه استراتژیک اعطا میشود.
وی ادامه داد: ۵ درصد مشوق به قیمت واگذاری حق بهرهبرداری برای گروههای هدف ازجمله شرکتهای تعاونی، واحدهای فناور، صنوف تولیدی و غیره اعطا شده؛ همچنین ۵ درصد مشوق به قیمت واگذاری حق بهرهبرداری (علاوه بر مشوق اعطایی در مناطق کمتر توسعهیافته تا سقف ۵۰ درصد)، برای مناطق کمتر توسعهیافته، جهت توسعه متوازن و ترغیب سرمایهگذاران و استفاده بهینه از زیرساختهای ایجادشده در راستای جهش تولید و مشارکت مردم داده میشود.
مقیمی اظهار کرد: برای تسهیلگری در بهرهبرداری شهرکهای صنعتی، ۱۰ درصد مشوق به قیمت واگذاری حق بهرهبرداری به شرکتهای دانشبنیان و پرداخت اقساط قرارداد تا سقف ۴۸ ماه داده میشود. همچنین اعطای ۶ ماه تنفس در پرداخت اقساط برای شرکتهای دانشبنیان حوزه استراتژیک در دستور کار است.
وی ادامه داد: در راستای بهرهمندی بیشتر واحدهای خرد و کوچک از مجتمعهای کارگاهی و صنفی ساختهشده علاوه بر اجاره، امکان واگذاری نیز میسر شد. ۵۰ درصد هزینه تفکیک قطعات در راستای افزایش مشارکت مردم، بهینهسازی تولید، ایجاد اشتغال و کیفی سازی استفاده از اراضی صنعتی موجود واحدها در شهرکها و نواحی صنعتی کاهشیافته است. همچنین ۸۰ درصد هزینه تفکیک قطعات مجتمعهای کارگاهی و صنفی در راستای افزایش مشارکت مردم، کاهش بهای تمامشده و ترغیب به سرمایهگذاری در زمینه ایجاد مجتمعهای کارگاهی و صنفی جهت استقرار واحدهای و خرد و کوچک کاهش دارد.
به گفته معاون وزیر صمت، در راستای جهش تولید، زمان مجاز جهت بهرهبرداری مربوط به طرحها، بهمنظور بهرهمندی از مشوقهای پیشبینیشده افزایش پیدا کرد.
مقیمی اظهار کرد” کاهش ۵۰ درصد قیمت حق بهرهبرداری از اراضی بهمنظور استقرار صنوف توزیعی، نظیر انبارها بهعنوان خدمات پشتیبان صنعت، کاهش ۲۰ درصدی مبلغ قرارداد با بازپرداخت ۴۸ ماه و ۶ ماه تنفس برای سرمایهگذاران نیروگاههای تجدیدپذیر در راستای تأمین برق پایدار و کمک به ناترازی تولید برق، بهرهبرداری از ظرفیتهای بلااستفاده موجود، ایجاد بستر مناسب برای کاهش هزینهها، افزایش تولید و تکمیل زنجیره ارزش و همچنین موافقت با صدور بیش از یک مجوز در قراردادهای حق بهرهبرداری.
وی تصریح کرد: واگذاری اراضی بهصورت رایگان جهت استقرار دفاتر تشکلهای صنفی و صنعتی، در راستای افزایش تعامل تشکلهای صنعتی با واحدهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی؛ تسهیل شرایط نقلوانتقال در راستای تکمیل کردن طرحهای نیمهتمام و جذب سرمایهگذاران واقعی در شهرکها و نواحی صنعتی؛ «نوسازی و بازسازی واحد» به سرمایهگذار جدید انتقال مییابد از و واحدهایی که به جهت باز فعالسازی «واحدهای راکد» پرداخت هزینه نقلوانتقال معاف شدند؛ پیشبینی رویه اجرایی به صورتی که هیچگاه دچار توقف در واگذاری نشویم.