پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۶:۰۲ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

در بازار نزولی چه صندوق‌هایی بخریم؟

بورس تهران از نیمه اردیبهشت ماه به دلایل مختلف که مهمترین آن دخالت دولت بود روند نزولی گرفته و در این مدت بسیاری از سهام موجود نیز زیان‌ده شده‌اند. همین زیان باعث شده که بسیاری از سهامدارانی که دانش و زمان کافی ندارند از بورس فراری شوند؛ اما به جز سرمایه‌گذاری مستقیم در سهام روشی دیگر نیز برای سرمایه‌گذاری وجود دارد و آن هم استفاده از صندوق‌های بورسی است.

طی دو سال اخیر تنوع صندوق‌های بورسی بسیار افزایش یافته است و هر سرمایه‌گذاری که دانش یا زمان کافی برای سرمایه‌گذاری در بورس را ندارد می تواند با سلیقه و استراتژی خود صندوقی متناسب انتخاب کند. یک کارشناس بازار سرمایه در گفتکو با نبض بورس انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری را تشریح کرده است.

افراد کم ریسک چه صندوق هایی را بخرند؟

محمدصادق میرزائی، کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: سرمایه‌گذاران به راحتی می‌توانند با سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها مدیریت سرمایه کنند. چند گروه سرمایه گذار در بازار وجود دارد، نخست سرمایه‌گذاران که کم ریسک هستند و می‌خواهند سود خود را مدیریت و زیان بیشتری نکند می‌توانند صندوق درآمد ثابت خریداری کنند.

وی ادامه داد: انتخاب صندوق‌های درآمد ثابت چند معیار دارند؛ نخست باید این صندوق‌ها نقدشوندگی بالایی و بازدهی بالاتر از متوسط صندوق‌های دیگر درآمد ثابت موجود در بازار داشته باشند. سرمایه‌گذاران کم ریسک معمولا ETF خریداری می‌کنند که در زمان‌های رشد بازار بتوانند با معامله بین صندوق و سهام مرتبط سود کنند.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: صندوق‌های درآمد ثابتی که ETF باشند یعنی قابل معامله در بورس باشند نقدشوندگی و بازدهی بالایی داشته باشند همانند کیان، افرا، کارا، سپر و… می‌توانند سهامداران خریداری کنند و مادامی که طبق استراتژی شخصی متوجه شدند بازار دوباره می‌تواند صعودی شوند اینها را بفروشند و بقیه سهام و صندوق.

افراد با ریسک متوسط چه صندوق هایی را بخرند؟

میرزائی گفت: یک سری افراد ریسک متوسط دارند و در زمان ریزش احتمالا بازگشت دوباره و رشد بورس را می‌دهند؛ اما تحمل ریسک بالایی ندارند و درنتیجه به سراغ صندوق‌های مختلط می‌روند. در صندوق مختلط حدود ۵۰ درصد از دارایی اوراق درآمد ثابت و ۵۰ درصد مابقی نیز روی سایر سهام است.

وی تشریح کرد: در صندوق درآمد ثابت این قضیه صدق نمی‌کند و بیش از ۹۰ درصد اوراق درآمد ثابت تشکیل دهنده این صندوق است. اما صندوق مختلط به علت اینکه ۵۰_ ۵۰ است سرمایه‌گذارانی که تا حدودی تحمل ریسک دارند به سراغ این صندوق‌ها می‌آیند. صندوق‌های مختلفی در بازار از ریزش اردیبهشت تا اواخر تیر که بورس فشار فروش سنگینی را تجربه کرد حدود ۷ الی ۸ درصد بازدهی منفی داشتند. از سوی دیگر صندوق‌هایی مثل زیتون و اسام که در این حدود بازدهی مثبت حدود ۲ درصدی را ثبت کردند.

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: این موضوع باعث می‌شود که سرمایه‌گذار طبق فاکتورهایی همانند نقدشوندگی، بازدهی و مولفه‌های مدنظر صندوق مدنظر خود را انتخاب کنند. سرمایه‌گذارانی که متوسط ریسک را تحمل می‌کنند و می‌توانند با استفاده از صندوق‌های مختلط در روندهای بازار سود کسب کنند.

افراد پر ریسک چه صندوق هایی را بخرند؟

میرزائی با اشاره به سومین گروه سرمایه‌گذاران اظهار کرد: سرمایه‌گذاران گروه بعدی پر ریسک و جسورانه عمل می‌کنند. نخست در صورت تایید به سایر بازارهای موازی ورود کنند؛ مثلا صندوق کالایی، چند کالایی همانند نهال یا صندوق مبتنی بر سپرده‌ زعفران همانند سحرخیز که بازدهی بسیار خوبی در این ریزش اخیر داشتند. اگر تشخیص دهند این صندوق‌ها نسبت به شاخص بتا منفی هستند این صندوق‌ها را انتخاب و سرمایه‌گذاری کنند‌

وی گفت: گروه دیگری صندوق نیز به عنوان صندوق سهامی وجود دارد. این صندوق مختص افراد پرریسک بوده و زمانی که بازار ریزشی است این سرمایه‌گذاران، سرمایه خود را ۵،۷ یا ۱۰ پله ای براساس استراتژی شخصی خود تقسیم کنند و صندوق‌های سهامی را در منفی‌ها خریداری کنند؛ زمانی که پله اول را خریداری کردند پله دوم را دو برابر پله اول و پله سوم را دو برابر پله دوم خریداری کنند و به نوعی این روند را ادامه دهند که میانگین خرید پایین‌ترین کف باشد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: صندوق‌های سهامی در سال ۹۹ عمدتا بین ۲۴ تا ۳۲ درصد بین کف تا سقف فاصله داشتند؛ یعنی بیشترین ریزش بین محدوده ۲۴ الی ۳۳ درصد بوده است. با این روش پله‌ای و خرید دوبرابر پله پیشین که برای صندوق‌های سهامی اجرا می‌شود باعث می‌شود که با یک قیمت خوب بازدهی بسیار خوبی در روندهای مختلف بازار سرمایه به دست بیاورید.

 

منبع: نبض بورس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن