پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴
- ۶:۴۸ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار پول و بازار ارز و بانک
موضوعات داغ

خبر مهم درباره نرخ سود بانکی | کدام بانک‌ به سپرده شما سود ۲۴ درصد می‌دهد؟

معاون یکی از شعبه‌های بانکی می‌گوید: به متقاضیانی که بیش از ۳۰۰ میلیون تومان سپرده‌گذاری می‌کنند، ۲۳ درصد و به سپرده‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی حدود ۲۰ درصد سود سپرده پرداخت می‌شود.

بانک مرکزی در آخرین بخشنامه خود به بانک‌ها و موسسات اعتباری اعلام کرده بود که نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار بین ۱۰ تا ۱۸ درصد است. با وجود این، اغلب بانک‌های دولتی و خصوصی سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری خود را به ۲۴ درصد رسانده‌اند.
تا چندی پیش، تنها تعدادی اندکی از بانک‌ها و برای سپرده‌های میلیاردی سود ۲۵ درصدی پرداخت می‌کردند. اما این روزها بانک‌ها به اسم طرح‌های خاص سود سپرده‌های خود را حتی تا محدوده ۲۴ درصد افزایش داده‌اند.
اما پرداخت اصل سپرده و سود را بانک مرکزی تضمین نمی‌کند. طبق مصوبات هیات وزیران، سقف ضمانت سپرده‌گذاری در بانک‌ها و موسسات اعتباری ۱۰۰ میلیون تومان است. یعنی اگر بانک یا موسسه اعتباری دچار مشکل شد، بانک تنها ۱۰۰ میلیون تومان از مبلغ سپرده را پرداخت می‌کند.
به گفته کارشناسان با توجه به تورم و پرداخت سودهای بیش از ۲۰ درصد توسط بانک‌ها، ممکن است بانک‌ها در آینده دچار بحران مالی شوند.
افزایش سود سپرده‌های بانکی

اپراتور بانک مسکن می‌گوید: در طرح‌ جدید بانک حداکثر ۲۴ درصد سود در مدت زمان شش ماه به سپرده‌گذاران پرداخت می‌کنیم. حداقل سپرده‌گذاری برای دریافت این سود ۱۰۰ میلیون تومان است و سقفی برای آن وجود ندارد.
معاون یکی از شعبه‌های بانک گردشگری توضیح می‌دهد: به متقاضیانی که بیش از ۳۰۰ میلیون تومان سپرده‌گذاری می‌کنند ۲۳ درصد سود پرداخت، به سپرده‌های ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی حدود ۲۰ درصد سود سپرده پرداخت می‌شود.
برای سپرده‌های ویژه و میلیاردی بانک شهر سود ۲۲ درصد پرداخت می‌کند. سایر سپرده‌ها سودی حدود ۲۰ درصد دارند.
بانک‌های پارسیان و ملت نیز همچنان سود ۲۰ درصدی به سپرده‌گذاران خود پرداخت می‌کنند.
بانک ملی همچنان مصوبات بانک مرکزی را اجرایی می‌کند و به سپرده‌های بلندمدت خود سود ۱۸ درصد پرداخت می‌کند.
با سرمایه‌گذاری بیش از یک میلیارد تومان با مدت زمانی دوسال می‌توان از بانک آینده سود سپرده ۲۳ درصدی گرفت. این بانک به باقی سپرده سود ۲۱ درصدی پراخت می‌کند.

نرخ سود بانکی مصوب شورای پول و اعتبار

بانک مرکزی بر رعایت نرخ سود سپرده مصوب شورای پول و اعتبار تاکید کرد. در بخشنامه ابلاغی به بانک‌ها و موسسات اعتباری آمده است که طبق مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود علی الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار به طور متوسط ۱۰ تا ۱۸ درصد تعیین شده است.
اجرای دقیق مصوبه علاوه بر آن که در بخشنامه‌ای در بهمن ماه سال گذشته مورد تاکید قرار گرفته در جلسات رییس کل بانک مرکزی با مدیران بانکی کشور نیز تصریح شده است.
بر اساس بررسی بانک مرکزی نرخ‌های سود علی الحساب پرداختی به سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار اشخاص و علی‌الخصوص صندوق‌های سرمایه‌گذاری از سوی برخی از بانک‌ها و موسسات اعتباری رعایت نمی‌شود، به طوری که با استفاده از روش‌های متفاوت، نرخ سود موثر سپرده‌ها فراتر از موارد مصرح در ضوابط ابلاغی بانک مرکزی است.
بر این اساس، بانک مرکزی در بخشنامه جدید خود، مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بانک‌ها و موسسات اعتباری را مسئول مستقیم اجرای دقیق این بخشنامه معرفی کرده و از آنها خواسته اقدامات اصلاحی لازم را انجام دهند.
بانک‌ها از سپرده افراد برای پرداخت تسهیلات و تسویه بدهی خود استفاده می‌کنند. بدین ترتیب افزایش نرخ سود یکی از راهکارهای اصلی بانک‌ها برای جذب سپرده بیشتر در سال‌های گذشته بوده‌ است.
نرخ سود بانکی همواره توسط شورای پول و اعتبار مشخص می‌شود و این شورا ۲۴ تیر ماه سال گذشته سقف نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری را مصوب و بانک مرکزی به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرد.
براساس این مصوبه، نرخ‌های سود بین ۱۰ تا ۱۸ درصد است. سود سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت عادی ۱۰ درصد، سود سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت ویژه سه ماهه ۱۲ درصد، سود سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت ویژه ۶ ماهه ۱۴ درصد، سود سپرده سرمایه‌گذاری با سررسید یک سال ۱۶ درصد و سود سپرده سرمایه‌گذاری با سررسید دو سال ۱۸ درصد اعلام شد.
نرخ سود سپرده‌گذاری در بانک‌ها و موسسات اعتباری
محمدرضا جمشیدی دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی اعلام کرد: نرخ سپرده‌گذاری در بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی اضافه بر نرخ‌های مصوب شورای پول و اعتبار به هیچ عنوان افزایش نخواهد یافت. این تصمیم در آخرین جلسه مدیران عامل شورای‌عالی کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی اتخاذ و بر اجرای دقیق آن تاکید شد.
وی اضافه کرد: اگر چه برخی بانک‌ها نرخ‌های بالایی را به سپرده‌گذاران خود پرداخت می‌کنند، اما بدون شک این اقدام به نفع آنان نخواهد بود.

جمشیدی گفت: مدیران عامل در این جلسه تاکید کردند بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی کماکان در چارچوب نرخ‌های مصوب بانک مرکزی نسبت به جذب سپرده اقدام خواهند کرد.
دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی افزود: متاسفانه برخی بانک‌ها نرخ سود را بالا برده‌اند که با این شرایط ناگزیر در یک چرخه معیوب قرار می‌گیرند.
نرخ سود بین بانکی
بانک مرکزی در اطلاعیه ای جدیدترین نرخ سود بانکی در سال ۱۴۰۰ را اعلام کرد. البته هر بانکی محاسبه متفاوتی برای پرداخت سود سپرده دارد.
سود طرح‌های سپرده‌گذاری بلندمدت بانک‌ها در حال حاضر ۱۶ و تا سقف ۱۸ درصد تعیین شده است. زمان سپرده‌گذاری بلندمدت در اکثر بانک‌ها بین یک تا دو سال مشخص شده است. همچنین مدت زمان خواب سپرده هم در بیشتر بانک‌ها بین یک تا سه ماه است.
بر این اساس اگر مشتری ۱۰۰ میلیون تومان در بانک‌های فعال در شبکه بانکی کشور سپرده‌گذاری کند، بین یک میلیون و ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان سود دریافت می‌کند. البته این رقم در بین بانک‌های مختلف متفاوت است و هر بانک محاسبه متفاوتی را برای پرداخت سود سپرده دارد.

جدیدترین لیست نرخ سود بانک‌ها
این بانک‌ها سود ۲۰ درصد می‌دهند. دکتر معین احمدی کارآفرین و کارشناس مسائل اقتصادی درباره نرخ سود بانکی در پاسخ به این سوال که آیا دادن سودهای ۲۰‌درصدی به سپرده‌گذاران از طرف بانک‌ها منطقی است یا نه می‌گوید: با توجه به تورم بالا در کشور پرداخت سود ۲۰‌درصد و حتی بالاتر به سپرده‌گذاران بانکی امری کاملا ضروری است تا مانع خروج نقدینگی از بانک‌ها و التهاب بیشتر بازار ارز، سکه و طلا شود.

او در خصوص اینکه چرا بانک‌ها سودهای بالا پرداخت می‌کنند، گفت: این بانک‌ ها برای ادامه حیات خود ناچارند به مردم سود جذاب بدهند تا سپرده‌های بیشتری جلب کنند تا از وضع زیان‌دهی خارج شوند که کاملا هم منطقی است.
بیشترین سود بانکی بلندمدت
بیشترین سود بانکی بلند مدت در سال ۱۴۰۰ می‌تواند در بین بانک‌ها متفاوت باشد، مخصوصاً اگر رقم اندوخته شما رقم قابل‌توجهی باشد.
در سپرده گذاری بلند مدت به ادعای بانک‌ها، آن‌ها با اندوخته شما سرمایه‌گذاری می‌کنند و با پرداخت سود شما را در این سرمایه‌گذاری شریک می‌کنند.
سود این سپرده‌ها از طرف بانک‌ها تضمین می‌شود لذا شما می‌توانید روی برداشت ماهانه سود اندوخته خود حساب کنید.
برخی بانک‌ها با فرمول‌هایی به شما امکان برداشت از حساب در طول مدت سپرده‌گذاری بلند مدت را می‌دهند.
برخی از حساب‌های بلند مدت قابلیت واریز و برداشت و بستن بدون ضرر و زیان حساب بعد از یک ماه را دارند که درواقع حکم حساب کوتاه‌مدت را برای مشتری پیدا می‌کنند.
زمان بروزرسانی سود سپرده‌های بلندمدت طبق اعلام بانک‌های عامل آذر ۱۴۰۰ است.
نام بانک     میزان سود (سالیانه)     حداقل موجودی (تومان)     نرخ شکست
بانک آینده     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     بعد از یکماه بدون نرخ شکست
بانک رفاه کارگران     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     بعد از یکماه بدون نرخ شکست
بانک اقتصاد‌نوین     ۱۸ درصد     ۵٫۰۰۰٫۰۰۰     بعد از یکماه نرخ شکست ۱۵ درصد

بانک انصار     ۱۸ درصد     ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از ۳ ماه ۱۰ درصد
بانک ایران‌زمین     ۱۸ درصد     ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰     بعد از یکماه بدون نرخ شکست
بانک پارسیان     ۱۸ درصد     ۵٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال ۱۰ درصد
بانک پاسارگاد     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از ۳ ماه ۱۵ درصد
پست بانک     ۱۵ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال ۱۵ درصد
بانک تجارت     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از ۶ ماه ۱۴ درصد
بانک توسعه تعاون     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال۱۰ درصد
بانک توسعه صادرات     ۱۵ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال ۱۰ درصد
بانک حکمت ایرانیان     ۱۵ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال ۱۰ درصد
بانک خاورمیانه     ۱۵ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال ۱۰ درصد
بانک دی     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     بعد از یکماه بدون نرخ شکست
بانک سامان     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از ۳ ماه ۱۰ درصد
بانک سپه     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال ۸ درصد
بانک سرمایه     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰۰     قبل از ۳ ماه ۱۷٫۵درصد
بانک سینا     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰۰     قبل از ۳ ماه ۱۰ درصد و بعد از ۳ ماه ۱۶ درصد
بانک شهر     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     بعد از یکماه بدون نرخ شکست
بانک صادرات     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال ۱۰ درصد
بانک صنعت‌ و معدن     ۱۵ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰۰     قبل از یکسال ۱۰ درصد
بانک قوامین     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰۰     قبل از ۳ ماه ۱۵ درصد
بانک کارآفرین     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     بعد از یکماه نرخ شکست ۱۷ درصد
بانک کشاورزی     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال ۱۰ درصد
بانک گردشگری     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     بعد از یکماه بدون نرخ شکست
بانک مسکن     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال ۱۰ درصد
بانک ملت     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال ۱۰ درصد
بانک ملی     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از ۳ ماه ۱۰ درصد
بانک مهر‌اقتصاد     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکسال ۱۰ درصد
بانک موسسه کوثر     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     بدون نرخ شکست
موسسه ملل     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     قبل از یکماه نرخ شکست ۱۸ درصد
موسسه نور     ۱۸ درصد     ۱٫۰۰۰٫۰۰۰     بعد از یکماه بدون نرخ شکست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن