? از همان ابتدای مطرح شدن طرح جدید صیانت از فضای مجازی، طراحان آن تاکید میکردند که در این طرح قرار نیست هیچ پلتفرم و یا پیامرسانی مسدود شود و خبری از فیلترینگ نیست.
? بررسی متن طرح صیانت هم این ادعا را تایید میکند. در هیچ کجای این متن به مسدودسازی و فیلترینگ اشاره نشده است. اما در این طرح کارگروهی با عنوان «کمیسیون عالی» تشکیل میشود که قوانین و مقررات فعالیت در فضای مجازی را مشخص میکند.
? هر پیامرسان و پلتفرمی که بخواهد در فضای ایران فعالیت کند، باید قوانین و مقررات این کمیسیون را بپذیرد. اما اگر نپذیرد، مجازات میشود. مجازاتهای در نظر گرفته شده در بخش دوم این متن آمده. اما مهمترین نکتهای که به آن اشاره شده «اعمال خط مشی ترافیک»است. عبارتی که به معنای محدودکردن سرعت اینترنت برای این پیامرسانهاست.
? یکی از نکات بسیار مهمی که در طرح صیانت از فضای مجازی به آن اشاره شده است، مسدودسازی فیلترشکنهاست. بر اساس این طرح، وزارت ارتباطات مسئول مسدودسازی فیلترشکنهاست. این وزارتخانه مکلف است که به طور مستمر و موثر این نرمافزارها را شناسایی و غیرقابل استفاده کند.
? همچنین طبق ماده ۱۹ این طرح، هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، توزیع، تکثیر و عرضه غیرمجاز نرمافزارها یا ابزارهای دسترسی بدون پالایش (نظیر VPN و فیلترشکن) ممنوع است و مرتکب، به حبس و جزای نقدی درجه شش محکوم میشود.
? در ماده ۱۱ این طرح به «اعمال موضوع اصل ۲۵ قانون اساسی توسط دستگاههای مجری در فضای مجازی و گذرگاه مرزی» اشاره کرده که به این معناست که افشای مکالمات افراد در فضای مجازی و گذرگاه مرزی با حکم قضایی شدنی است.| تجارتنیوز
بعدی را بخوانید
بهمن ۳۰, ۱۴۰۲
پاسخ دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره رفع فیلتر تلگرام و اینستاگرام
مرداد ۳, ۱۴۰۲
تحقیق و تفحص از فیلترشکنهای پولی شروع شد
فروردین ۱, ۱۴۰۲
تیکتاک در کدام کشورها ممنوع شد؟