پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴
- ۲:۵۷ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

تکلیف شرکت های در شرف عرضه اولیه چه خواهد شد؟ | آیا با پایان مهلت قانونی باید دوباره فرآیند را طی کنند؟

صبح امروز یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ قادر معصومی خانقاه مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگویی از لغو عرضه‌های اولیه تا اطلاع ثانوی خبر داد.

چه شرکت هایی در شرف عرضه اولیه بودند؟

حالا پرسش اول این است که شرکت هایی در شرف عرضه اولیه بودند؟

بررسی ها نشان می دهد که نزدیک ترین شرکت به عرضه اولیه شرکت گوهرفام با نماد شفام بود. قرار بود جلسه معارفه گوهرفام با نماد “شفام” ساعت ۱۰:۳۰ روز‌های یکشنبه و دوشنبه ۲۹ و ۳۰ بهمن برگزار شود که با توجه به این موضوع لغو، حالا عرضه اولیه این نماد در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.

همچنین نماد بعدی ذوب آهن بیستون کرمانشاه بود که قرار بود تا پایان سال عرضه اولیه شود.

شنیده ها حکایت از آن داشت که نماد دزاگرس نیز در صف عرضه اولیه بود و احتمال عرضه اولیه آن نیز تا پایان سال زیاد بود.

با لغو عرضه اولیه ها تکلیف این شرکت ها چه می شود؟

هر چند که تصمیم اتخاذ شده توسط مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس در راستای حمایت از بازار سرمایه بوده است، اما پرسشی که مطرح می‌شود این است که طبق قانون زمان مشخصی برای طی فرآیند عرضه اولیه در نظر گرفته شده است.

شرکت‌ها در فرآیند ورود به بازار سرمایه باید سه مرحله را پشت سر بگذارند. این مراحل شامل:

۱) پذیرش توسط هیئت پذیرش شرکت بورس یا فرابورس، ۲) درج نماد در تابلو مورد نظر و ۳) عرضه اولیه سهام می‌شود.

با نگاهی به قوانین مربوط به این فرآیند، متوجه می‌شویم که علاوه بر مدارک و پیش شرط‌های متعدد، محدودیت‌های زمانی خاصی هم برای هر مرحله در نظر گرفته شده است. بر اساس این محدودیت‌ها در صورتی که یک شرکت نتواند شرایط گام بعدی را به موقع فراهم کند، باید مجددا کل فرآیند را از ابتدا طی کند. این روند باعث می‌شود تا اطلاعات شرکت‌ها در زمان ورود به بازار سرمایه به روز باشد. محدودیت‌های زمانی شامل موارد زیر می‌شود:

بعد از پذیرش، شرکت حداکثر ۶ ماه فرصت دارد تا مقدمات درج نماد را فراهم کند. درصورت اتمام این مهلت شرکت می‌تواند یک مرتبه درخواست تمدید مهلت بدهد که در صورت تایید هیئت پذیرش، این مهلت بر اساس قوانین بازار مربوطه تمدید خواهد شد (برای بورس این مهلت ۳ ماه خواهد بود)
شرکت‌ها بعد از درج نماد باید طی حداقل ۵ روز و حداکثر ۶ ماه (برای فرابورس حداکثر ۴ ماه) نسبت به عرضه سهام خود اقدام کنند. اگر شرکت در این مهلت موفق نشود سهام خود را عرضه کند، می‌تواند یک مرتبه درخواست تمدید مهلت بدهد که در صورت تایید، این مهلت بر اساس قوانین بازار مربوطه تمدید خواهد شد (برای بورس این مهلت حداکثر ۲ ماه است)

در صورت عدم توانایی شرکت، در تمام کردن این فرآیند و اتمام مهلت قانونی، امکان عرضه اولیه سهام وجود نخواهد داشت و کل فرآیند پذیرش باید مجددا انجام شود.

در نتیجه با توجه به این موارد احتمالا شرکت‌هایی که بیش‌تر از ۸ ماه از درج نماد آن‌ها گذشته از لیست عرضه اولیه‌های احتمالی حذف می‌شوند! و این نکته‌ای است که باید به آن توجه شود.

 

منبع: نبض بورس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن