پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۳:۳۵ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار خودروبازار سرمایه

تعیین قیمت خودروسازان عامل تغییر روند بازار سهام/ همه صف‌های فروش جمع شد

قیمت سهام اغلب نمادهای گروه های پالایشی و سیمانی، امروز رشد کرد به طوری که سبزترین گروه های امروز بودند.

بورس در حالی امروز با رشد همراه بود که تعداد سهم‌های منفی کمتر از نمادهای سبزپوش شد، اما نکته قابل توجه در بازار امروز به مساله توقف روند نزولی بازار باز می‌گردد.

طی معاملات روز شنبه همه شاخص ‌های بازار سهام نزول کردند و شاخص کل تا یک قدمی سقوط به کانال پایین‌تر افت کرد. اما امروز بازار با رشدی کمی که داشت توانست تا حدودی از مرز ورود به کانال ۱.۴ میلیون واحدی فاصله بگیرد. آخرین بار دو ماه پیش در روزهای پایانی فروردین ماه شاخص در محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد قرار داشت.

تحلیلگران تکنیکال، سطح یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد را سطح حمایت مهم شاخص می ‌دانند که شکسته شدن آن سیگنال منفی بزرگی برای سهامداران است.

به نظر می رسد معامله‌گران در شرایط مبهمی که این روزها در بازار سهام وجود دارد، دست از معامله کشیده‌اند تا بازار به یک ثبات برسد. با این وصف می ‌توان گفت انتظارات سهامداران و معامله ‌گران نسبت به آینده بازار می تواند مثبت باشد. البته این در شرایطی است که روند نرخ دلار و تورم در کشور به یک ثبات نسبی برسد.

خودرویی‌ها باعث رشد بورس می شوند

علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه، گفت: بازار سرمایه با چالش ‌ها و ریسک ‌های متعددی روبرو است که می ‌تواند باعث رونق و افزایش یا کاهش بازدهی آن شود؛ در شرایط فعلی خروج پول حقیقی مهمترین چالش بازار سرمایه است.

وی ادامه داد: قیمت‌گذاری و واگذاری سهام دولت در دو شرکت ایران ‌خودرو و سایپا از موضوعات مهم دیگر بازار است. سوابق تاریخی بیانگر این است که در صورت تحقق این رویداد و رشد صنعت خودرو با توجه به پیشرو بودن این صنعت در بازار سرمایه ایران، انتظار رشد در کلیت بازار را داشته باشیم.

رشد شاخص های بورس

در معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس با افزایش هزار و ۳۴۶ واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و ۵۰۲ هزار و ۹۷۹ واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت ۹ صدم درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز با رشد هزار و ۱۵۹ واحدی در سطح ۴۱۸ هزار و ۳۶۲ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت ۲۸ صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس ۱۳ واحد پائین آمد و در سطح ۲۰ هزار و ۱۹۵ واحد قرار گرفت.

افت ارزش کل معاملات بازار سرمایه

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم هفت هزار و ۴۷۴ میلیارد تومان رسید که کاهش دو درصدی را نسبت به روز ذشته نشان می دهد. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و ۶۳۱ میلیارد تومان بود که ۲۱ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می ‌دهد. معامله اوراق نسبت به روز گذشته رشد ۹ درصدی داشته است.

امروز ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۱۴ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم سه هزار و ۱۳۳ میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس ۴۱ درصد بوده است.

کاهش خروج پول حقیقی از بازار سهام

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای چهاردهمین روز متوالی منفی شد و ۲۲۹ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. گروه‌های فلزات اساسی و بانک‌ها و مؤسسات اعتباری بیشترین خروج سرمایه را داشتند و گروه کاشی و سرامیک نیز بیشترین ورود پول حقیقی را شاهد بوده اند.

در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد)، خگستر(شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) و وبملت (بانک ملت) اختصاص داشت و نمادهای خاورح (حق تقدم ایران خودرو دیزل)، خزامیا (زامیاد) و کحافظ (کاشی‌ وسرامیک‌ حافظ)‌ بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

رشد صف های خرید بورس

در جریان معاملات روز یکشنبه، ۳۵۶ نماد با رشد قیمت و ۲۷۱ سهم نیز با افت قیمت مواجه شدند.

در پایان معاملات امروز، ارزش صف‌ های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل ۳۸ درصد کاهش یافت و به ۸۸ میلیارد تومان رسید. ارزش صف ‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۱۸ درصد رشد کرد و در رقم ۲۳۳ میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای وآذر (شرکت سرمایه گذاری توسعه آذربایجان)، خنصیر (شرکت مهندسی نصیر ماشین) و کحافظ (شرکت کاشی و سرامیک حافظ) بیشترین صف خرید را داشتند.

در پایان معاملات اغلب صف‌های فروش جمع آوری شد و تنها ۲ نماد صف فروش داشتند. نمادهای فمراد (شرکت آلومراد) و کساپا (شرکت سایپا شیشه) صف فروش داشتند.

 

منبع: خبرگزاری فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن