پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴
- ۲:۳۴ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانجهانصنعت - معدن - تجارت
موضوعات داغ

ترکیب تجاری ایران با اتحادیه اروپا + نمودار

در نخستین فصل سال ۲۰۲۲ ترکیب کالای صادراتی ایران به اتحادیه اروپا چگونه بوده است؟ ارزیابی های صورت گرفته نشان دهنده آن است که در مدت زمان مورد بررسی « ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل» بیشترین سهم در ترکیب کالای وارداتی و «مواد غذایی و حیوانات زنده» بیشترین سهم در ترکیب کالای صادراتی را به خود اختصاص داده اند.

ایران یکی از شرکای تجاری اتحادیه اروپا محسوب می شود. در فصل نخست ۲۰۲۲ تجارت ایران با اتحادیه اروپا به حدود ۱.۳۳ میلیارد یورو رسید که ۲۰.۷ درصد از آن به صادرات ایران به این اتحادیه و ۷۹.۳ درصد هم مربوط به واردات ایران از این اتحادیه بوده، با این شرایط می توان گفت با شروع جنگ روسیه و اوکراین سهم ایران از بازارهای اتحادیه اروپا کاهش بسیاری یافته است.

کالاهای وارداتی از اروپا

با توجه به شرایط کنونی این سوال مطرح می شود که در فصل نخست سال ۲۰۲۲ چه اقلامی از اتحادیه اروپا راهی بازار ایران شده است؟ براساس داده های اعلام شده از سوی معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در دوره زمانی مورد بررسی سه گروه کالایی عمده وارداتی ایران از اتحادیه اروپا از اتحادیه اروپا وراد ایران شده اند. این سه گروه شامل «ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل» با اراش ۳۲۷ میلیون یورو، «مواد غذایی و حیوانات زنده» با ارزش ۲۶۱ میلیون یورو و «محصولات شیمیایی» با اراش ۲۵۴ میلیون یورو می شود. با توجه به داده های اعلام شده در مقایسه با فصل مشابه قبل اقلام مذکور به ترتیب افزایش ۶.۹ درصد، ۶۰ درصد و ۱۱ درصد داشته اند.

 

 

کالاهای صادراتی به اروپا

اما چه کالاهایی در این دوران توانسته اند به اروپا صادر شوند؟ ارزیابی ها نشان دهنده آن است که در مقابل سه گروه کالایی وارداتی «مواد غذایی و حیوانات زنده» با ارزش ۸۹ میلیون یورو، «محصولات شیمیایی» با ارزش حدود ۷۳ میلیون یورو و »کالا صنعتی طبقه بندی شده بر حسب مواد» با ارزش ۵۷ میلیون یورو جزء کالاهای عمده صادراتی ایران به اتحادیه اروپا محسوب می شوند. آمار اعلام شده نشان می دهد که روند صادرات کالاهای مذکور نسبت به فصل مشابه قبل، به ترتیب حدود منفی ۰.۷ درصد، مثبت ۱۱۰ درصد و ۴۰ درصد رشد داشته است.

نکته قابل توجه در فهرست کالای صادراتی و واردتی مذکور وجود «مواد غذایی و حیوانات زنده» در هر دو گروه است. به گفته فعالان این بخش با توجه به گستردگی اقلامی که در این بخش وجود دارد نیاز کشورها به آن هم بیشتر است و این امر موجب شده تا این گروه هم در فهرست صادراتی و وارداتی باشد.

 

 

منبع: اکوایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *