
شاخص کل به عنوان دماسنج بازار سرمایه شناخته میشود و افول و صعود آن میتواند مبنای برای سنجش بازار سرمایه قرار گیرد هر چند بسیاری این مبنا را درست و صحیح نمیدانند.
شاخص کل در آبان ماه سال جاری بود که به سطح یک میلیون ۲۴۱ هزار و ۲۶۷ واحد برخورد کرد و پس از آن یک روند رو به رشدی را آغاز کرد که این روند رو به رشد در بهمن ماه سال جاری با شیب تندتری ادامه یافت و در نهایت در ۱۶ اردیبهشت ماه به سقف دو میلیون و ۵۳۵ هزار و ۲۳۶ واحد رسید و پس از آن روند نزولی شاخص کل آغاز شد.
امروز شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ در یک روز بین التعطیلین، شاخص کل توانست با رشد ۸۶۳۴ واحدی معادل ۰.۳۸ درصدی به سطح ۲ میلیون و ۲۷۹ هزار و ۶۷۶ واحدی رسید.
بسیاری از سهامداران این پرسش را مطرح میکنند که هدف میان مدتی و کف معتبر شاخص کل کجاست؟ در این مطلب قصد داریم که به این پرسشها پاسخ دهیم.
روند شاخص کل چگونه است؟
همانطور که در چارت ترسیمی مشخص است، شاخص کل از محدوده حمایت استاتیک خود، الگوی مشابه در حرکتهای صعودی گذشته (سبز رنگ) را تکرار کرده و با گامهای صعودی قوی تری (ATR) نسبت به گذشته، به اصلیترین مقاومت خود در محدوه ۲۱۰۰ هزار واحد رسیده و با گامهای قدرتمند این مقاومت را شکسته و شروع روند نزولی فعلی، اصلاح قیمتی موقت شاخص بوده و تحت عنوان موج ۴ از ۳ بزرگ تلقی خواهد شد و هدف میان مدت شاخص عدد روانی ۳ میلیون واحد خواهد بود و اهداف اصلی با توجه به روند آتی بازار بصورت داینامیک بروز خواهد شد. کف اصلاح فعلی شاخص حوالی ۲۱۵۰ هزار واحد پیش بینی می شود.
منبع: نبض بورس