پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۱۲:۱۵ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

تحلیل تکنیکال “ومعادن” – ۱۶ آبان ۱۴۰۲

تحلیل زیر فاقد هرگونه سیگنالِ خرید (ورود) یا فروش (خروج) است و تنها با درنظرگرفتن احتمالات به بررسی سناریو‌های محتمل می‌پردازد.

۱. توضیحات کلی در خصوص شرکت

هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات

۲. تکنیک غالب در تحلیل انجام شده:

استفاده از خطوط کانال، خطوط آلفا و الگو‌های بازگشتیِ ایجاد شده بروی خطوط روند مانند الگوی واگرایی قرینه‌ای (SYD). تئوری داوجونز مبنی بر سقف‌ها و کف‌های قیمتی (فراکتال‌های سقف و کف)

تصویر شمارۀ ۱

شکل ۱ نمودار قیمت ومعادن

در تصویر بالا از قیمتِ سهامِ شرکتِ “ومعادن” در تایم‌فریم روزانه، قیمت در یک محدودۀ معاملۀ رونددار، قرار گرفته است که در آخرین موجِ صعودیِ خود، حتی موفق به شکستِ سقفِ تاریخی خود بوده است (ATH). دراین‌بین سیگنال‌های بازگشتی در انتهای امواجِ منتهی به سقف و کفِ این محدودۀ معاملۀ رونددار، توسطِ کراسِ قیمت از خطوطِ کانال؛ تحتِ عنوانِ خطوطِ آلفا (AL) کاملاً قابل دریافت بوده‌اند. در تصویر بالا سیگنال‌های خرید (Buy) و فروش (Sell) در تصویر مشخص شده‌اند تا کارکردِ خوبِ این خطوط در گذشتۀ نمودار مشخص شده باشد.

در انتهای نمودار نیز قیمت پس از کراسِ صعودیِ قیمت از خطِ AL ۹ و سپس پولبک به این خط شرایط را برای ایجادِ یک اصلاحِ عمیقِ صعودی و یا حتی بازگشتِ روند آماده کرده است. درهرصورت کراسِ صعودیِ قیمت از خطِ AL ۱۰ (خطِ کانالِ آبی‌رنگ) سیگنالِ نهاییِ خرید را صادر خواهد کرد. دراین‌بین واکنشِ قیمت به خطِ روندِ TL ۱ نیز باعثِ افزایشِ احتمالِ صعودِ قیمت و تکمیلِ سیگنال‌های خرید شده است. از طرفی این واکنش در نزدیکیِ محدودۀ حمایتِ ۳۴۵۲ ریال ایجاد شده است که به‌نوعی اولین کف از محدودۀ معاملۀ رونددار است.

باید توجه شود که در صورتِ صعودِ قیمت در برخورد با خطِ روندِ TL ۱ و ثبتِ کفِ بالاتر، نسبت به کفِ قبلی، روندِ صعودی می‌تواند تثبیت و باقدرت بیشتری حرکت نماید. از طرفی سطحِ حمایتیِ خطِ روندِ TL ۱؛ یعنی ۴۲۱۲ ریال، هم‌تراز با باکسِ X۳ است که باعثِ افزایشِ قدرتِ این سطح در بازگشت دادنِ قیمت می‌شود. باکس X۳ در واقع پولبکِ شکستِ روندِ صعودی، به سقفِ قبلی خود بوده است که طبق تئوری داو این خود یک نشانۀ مهم از تغییر روندِ نزولی به صعودی؛ در آخرین لگِ متعلق به محدودۀ معامله بوده است؛ بنابراین این سطح می‌تواند نقش مهمی را در سلامتِ روندِ صعودی فعلی برای سهم ایفا نماید.

در نگاهی دقیق‌تر و در مقایسۀ سطحِ X۳ با X۲ و X۱ می‌توان به این فرضیه دست‌یافت که روندِ صعودیِ اخیر در مقایسه با لگ‌های صعودیِ قبلی قدرت بیشتری دارد، چراکه این اولین‌بار است که این سطح قیمتی (اولین سقف از روندِ صعودی)، در روندِ صعودی، شکسته نشده است و موجِ نزولیِ بعدی موفق به شکست این سطح؛ یعنی آخرین سقف از روندِ صعودیِ قبلی نشده است، بنابراین می‌توان این سناریو را در صدرِ برنامۀ معاملاتیِ خود قرارداد که ریزشِ اخیر تنها یک اصلاح (پرچمِ نزولی) عمیق بوده است. حتی در آخرین روندِ صعودی اخیر شاهدِ ایجادِ پولبک‌های نرمال (باکس‌های نارنجی‌رنگ) و تشکیلِ یک روندِ قدرتمند برای اولی بار در طی چند ماه اخیر هستیم که این امر خود قوت بخشِ سناریوی قبلی است.

درهرصورت با تکمیلِ الگوی بازگشتیِ واگرایی قرینه‌ای با خطی TL ۲ و کراسِ صعودیِ قیمت از خطِ AL ۱۰ می‌توان سیگنالِ خرید را صادر کرد. در صورت صادرشدن سیگنال‌های خریدِ ذکر شده، اولین مقاومتِ مهم، سقفِ محدودۀ معامله (۵۵۳۲ ریال) و سپس سقفِ تاریخیِ جدید قیمت است. در غیر این صورت و با ادامه‌یافتن ریزشِ قیمت و ناقض ماندنِ الگو‌های بازگشتی (SYD, TL ۲ & AL) انتظار می‌رود، قیمت واردِ یک محدودۀ معاملۀ کوچک‌تر شود. در سناریوی بدبینانه، قیمت می‌تواند با کراسِ نزولیِ خود از خطِ AL ۱۲ (این خط در واقع هنوز ماهیتِ MCL دارد) تا کفِ محدودۀ معامله، یعنی قیمت ۳۴۵۲ ریال ریزش نماید. در چنین حالتی می‌توان از خطِ AL ۱۲ به عنوان تریگر خرید نیز استفاده، به این ترتیب که با کراسِ صعودیِ قیمت از این خط، سیگنالِ خرید قدرتمندی با حمایتِ کفِ محدودۀ معامله (۳۴۵۲ ریال) صادر خواهد شد.

 

منبع: بورس نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن