پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴
- ۱:۴۰ ق٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

تحلیل تکنیکال “شاخص کل در تایم‌فریم ۳۰ دقیقه” – ۲۸ آبان ۱۴۰۲

توجه: تحلیل زیر فاقد هرگونه سیگنالِ خرید (ورود) یا فروش (خروج) است و تنها با درنظرگرفتن احتمالات به بررسی سناریو‌های محتمل می‌پردازد.

تکنیک غالب در تحلیل انجام شده:

استفاده از خطوط کانال و خطوط آلفا، کانالِ PSP، تئوری برگشت روند داوجونز

تصویر شمارۀ ۱

شکل ۱ شاخص کل در تایم‌فریم ۳۰ دقیقه

تصویر بالا مربوط به تحلیلِ قبلی از شاخص کل در تایم‌فریم ۳۰ دقیقه است. همان طور که در تحلیلِ قبلی عنوان شد، کراسِ صعودیِ قیمت از خطِ AL ۱۲ به‌عنوانِ اولین سیگنالِ خرید در نظر گرفته شد، همچنین پس از آن برای اولین بار در طی چند هفتۀ گذشته، قیمت توانست از سقفِ کانالِ PSP عبور نماید و هم‌زمان کراسِ صعودیِ قیمت از خطِ AL ۱۱ ثبت گردید. همان طور که در تحلیل قبلی به آن اشاره شد، این کراسِ صعودی (X۳) مهم‌ترین سیگنالِ خرید در طی چند هفتۀ گذشته در نظر گرفته شد و همین اتفاق نیز باعث ایجاد رشد خوبی در شاخص کل شد.

در ادامه به این نکته نیز اشاره شد که تا زمانی که شاخص کل بالای سقفِ قبلی خود بماند (سقف مشخص شده با عنوانِ LH ۱) می‌توان به ادامه‌دار بودنِ حرکتِ صعودیِ اخیر امیدوار بود. در صورتِ ایجادِ پولبکِ شکست (Break Even Pull Back) به سقفِ LH ۱ می‌توان سیگنالِ خرید معتبرِ دیگری را نیز از بازار دریافت نمود. اما اگر شاخص به زیر سقفِ LH ۱ نفوذ کند، آنگاه احتمالِ ورود شاخص کل به یک محدودۀ معامله یا روندِ نزولی خواهد بود. این اتفاق (نقضِ پولبک شکست از سقفِ قبلی) پیش‌ازاین، پس از کراسِ صعودیِ قیمت از خطِ AL ۹ نیز افتاده است، بنابراین بهتر است این بار مراقب واکنش قیمت به سقفِ شکسته‌شده LH ۱ بود.

تصویر شمارۀ ۲ (به‌روزرسانی نمودار)

شکل ۲ به‌روزرسانی نمودار شاخص کل در تایم‌فریم ۳۰ دقیقه

در به‌روزرسانی تحلیل شاخص کل در تایم‌فریم ۳۰ دقیقه، شاهدِ یک حرکتِ صعودی گسترده پس از دریافتِ سیگنال‌های خریدی هستیم که در تحلیل قبلی به آن‌ها اشاره کردیم. قیمت در مسیر خود حتی خطوطِ آلفا را نیز به خوبی رد کرده و در فاصله‌ای امن از کانالِ PSP و در برخورد به مقاومتِ خطِ آلفای شمارۀ ۴ اقدام به ایجاد حرکتِ اصلاحی کرده است. در این بین خطوطِ آلفای شمارۀ ۱۳ و ۱۴ در بازگشتِ شاخص، ایجاد شده اند که البته کراسِ نزولیِ شاخص از این خطوط، خود به عنوانِ سیگنال‌های فروش (شمارۀ ۷ و ۸) قابل شناسایی بوده‌اند. اکنون با کراسِ نزولیِ شاخص از خطِ AL ۱۴ شتابِ ریزش می‌تواند افزایش یابد، اما همان طور که در تحلیلِ قبلی عنوان شد، این ریزش؛ در قالبِ یک پرچمِ صعودی، نباید به اولین سقفِ ایجاد شده در روندِ تازه شکل‌گرفته (LH ۱) نفوذ مهمی را ایجاد نماید، زیرا طبق رفتار‌های قبلی شاخص و مِتُدِ ایجادِ روند‌های نرمال، این نفوذ می‌تواند از قدرت و توانِ روندِ صعودی بکاهد و حتی شاخص را به روندِ نزولی بازگرداند و یا در بهترین حالت شاخص را وارد یک محدودۀ معاملۀ فشرده وارد نماید؛

بنابراین برای صدورِ سیگنالِ خریدِ بعدی و اطمینان از سلامتِ روندِ صعودیِ قدرتمندِ جاری، می‌بابیست، در محدودۀ باکسِ آبی رنگ که تا سقفِ ایجاد شده در روندِ صعودی (LH ۱)؛ یعنی محدودۀ ۱۹۸۰۰۰۰ امتداد یافته است، حرکتِ اصلاحی متوقف شود و قیمت از خطوطِ AL ۱۴ و AL ۱۳ کراسِ صعودی نماید. در چنین حالتی می‌توان شاهدِ ادامۀ روندِ صعودِ شاخص کل، در قالبِ یک روندِ صعودی قدرتمند بود. در غیر این صورت، سناریوی ادامۀ روند صعودی می‌تواند نقض شود و باید واکنش قیمت به کفِ قبلی شاخص و خطوطِ آلفای جدید و همین طور نحوۀ رسیدنِ قیمت به این محدوده‌ها (اشاره به الگوی متناقض در ایجادِ الگوی دو کف) بررسی شود تا سیگنال‌های خرید و فروشِ جدید شناسایی شوند.

 

منبع: بورس نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن