
یک سال از ریزش تاریخی بازار سهام میگذرد. بازدهی شاخص کل طی این مدت منفی بوده است. پیش از ریزش سال ۱۴۰۲، شاخص کل بر سقف تاریخی خود، در ارتفاع دو میلیون و ۵۳۵ هزار واحدی ایستاده بود و در حال حاضر، ۱۲.۹ درصد پایینتر و در سطح دو میلیون و ۲۱۹ هزار واحدی جای گرفته است.
ارزش ریالی بازار سهام ۱۱ درصد سقوط کرد
حال و روز سیاه بازار سهام به بازدهی منفی شاخص کل ختم نمیشود. نگاهی به ارزش ریالی و دلاری بازار سهام، کوچک شدن بازار در هر دو مقیاس را روایت میکند. ارزش ریالی بازار در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، در ارتفاع ۱۱ هزار و ۷۷۱ همت قرار داشت و یک سال پس از این تاریخ، مجموع ارزش ریالی کل بازار ۹ هزار و ۵۲۷ همت است. این به معنای کاهش ۱۱ درصدی ارزش ریالی بازار است.
ارزش دلاری بورس ۳۰ درصد آب رفت!
در مقیاس دلاری اما اوضاع وخیمتر نیز میشود؛ به طوری که ارزش دلاری بازار از ارتفاع ۲۲۰ میلیارد دلاری در سال گذشته، به سطح ۱۵۵ میلیارد دلاری سقوط کرده است؛ به این معنا که در مقیاس دلاری، بازار دچار کاهشی ۲۹.۶ درصدی شده است.
بررسی وضعیت پنج صنعت بزرگ بازار، اعم از صنعت فلزات اساسی، صنعت شیمیایی، سرمایهگذاریهای چندرشتهای، صنعت پالایش و در نهایت صنعت استخراج کانههای فلزی، نشان میدهد بدون استثنا همگی بازدهی منفی کسب کردهاند.
صعود موقت شاخص کل در پیش است
شاخص کل بورس ۱۰ روز معاملاتی اخیر را با بازدهی منفی به پایان برده و کاهشی ۹۷ هزار واحدی پیدا کرده است. تحلیل تکنیکال شاخص کل نشان میدهد این نماگر پس از شکست خط روند حمایتی خود تا میانه کانال افت کرده است.
در حال حاضر به نظر میرسد میانه کانال صعودی شاخص میتواند نقش حمایتی داینامیک را برای این نماگر ایفا کند. از این رو دور از انتظار نیست جو معاملات در هفته آینده، نوار کندهای سرخفام دماسنج اصلی تالار شیشهای را بر هم زند. از این رو میتوان منتظر صعود موقت شاخص کل بود.
سطح مهم حمایت شاخص کل کجاست؟
با وجود این، رفتار شاخص کل نشانه مثبتی از خود بروز نمیدهد که بتوان حساب زیادی روی این صعود موقت و احتمالی باز کرد. از همین رو پس از آن باید منتظر تقابل شاخص کل با حمایتهای مهمی چون سطح دو میلیون و ۱۹۴ هزار واحدی باشیم.
در صورتی که این محدوده حمایتی و سطح دو میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی (برای سرمایهگذاران ریسکپذیرتر) شکسته شود، به احتمال فراوان نماگر اصلی تالار شیشهای تا کف کانال پیش خواهد رفت.
منبع: تجارت نیوز