تحلیل تکنیکال شاخص فرآوردههای نفتی / علت رشد تقاضای نمادهای پالایشی چیست؟

فرآوردههای نفتی که رشد قیمتی خود را از اوایل بهمن ماه ۱۴۰۰ در کنار دیگر گروه های بازار سرمایه شروع کرده بودند کمی زودتر از بقیه دیگر صنایع افت را تجربه کردند.
از منظر تکنیکالی که به نمودار شاخص فرآورده های نفتی نگاه میکنیم میبینم که در بازه زمانی کمی دورتر یک الگوی هارمونیک را تشکیل داده است. الگویی که به عنوان پایه و اساس الگوهای هارمونیک شناخته میشود.
الگوی AB=CD ؛ این الگو در اردیبهشت ماه سال جاری و با رسیدن به محدوده نقطه D خود را تکمیل کرده است و پس از آن به دنبال رسیدن به هدف الگو است.
اهدافی که معمولا برای این الگو ها مد نظر است ۳۸ درصد فیبو ناچی ۶۱ درصد فیبوناچی است و به دلیل تکراری بودن محدوده ۵۰ درصد فیبو ناچی موج قبلی از این محدوده هم استفاده میشود.
همانطور که دیده میشود شاخص فرآوردههای نفتی در محدوده ۵۰ درصدی فیبوناچی مورد حمایت قرار گرفته است. همچنین در این محدوه و با رسم خط روند میان مدت میتواند تقابل سطح ۵۰ فیبو را به همراه خط روند دید که در مجموع این تقابل برای تکنیکالیستها محدوده حمایتی خوبی را تشکیل میدهد.
شاید بتوان گفت که الگوی هارمونیک ما هدف ۵۰ فیبو را برای خود انتخاب کرده است وحالا باید در یک کانال صعودی بلندمدتتر آن را دید. کانال صعودی که تا اینجا شاخص فرآورده های نفتی واکنش خیلی خوبی به سطوح آن داشته است .
در این گروه نمادهایی همچون شپنا، شبندر، شاوان و شسپا قرار دارند. که چند روزی است مورد توجه اهالی بازار قرار گرفت است و تقاضای های خوبی حتی در صف های خرید برای این نمادها ایجاد میشود./اکو ایران