تحلیل تکنیکال سهام شکبیر مهر ۱۴۰۲ / پتروشیمی امیرکبیر در آستانه روند جدید
شرکت پتروشیمی امیرکبیر با نماد «شکبیر» در بازار پایه فرابورس قابل معامله است. سهام شکبیر با ارزش بازاری بالغ بر ۲۶ هزار و ۲۹۸ میلیارد تومان در گروه محصولات شیمیایی قرار دارد.
آنالیز تابلوی معاملات «شکبیر» نشان میدهد رفتار قیمت این سهم با وقفه کوتاهی در جهت تحرکات مشکوک حقوقیهای سهم صورت میپذیرد. از این رو هر زمان که حقوقی شروع به خریدهای سنگین کرده است کمی بعد، سهم از سویینگهای کف ساختهشده در نمودار خود، بازدهی خوبی نصیب سهامداران کرده است. بنابراین برای تشخیص اعتبار موج صعودی، بررسی رفتار حقوقیهای سهم اهمیت بالایی دارد.
تحلیل تکنیکال شاخص شیمیایی
در ابعاد هفتگی، مشخص کردن ساختار ماژوری در چارت شاخص گروه شیمیایی، کمک زیادی به تشخیص روند میکند. پس از اصلاح عمیق این صنعت که همزمان با ریزش بازار در سال ۹۹ رخ داد، در نهایت از نیمه اسفندماه همان سال، روند تازهای در گروه شیمیایی استارت خورد. ساختارهای مشخص شده در نمودار شاخص این صنعت، خبر از صعودیبودن نماگر این گروه میدهد.
همچنین ساختارهای پدیدارشده نشان میدهد امواج اصلاحی روند مذکور شباهت زیادی با یکدیگر دارند. به طوری که این شاخص طی اصلاح اخیر بازار از نیمه اردیبهشتماه سال جاری به محض رسیدن به اندازه اصلاح قبلی، به پایان رسید و نماگر گروه شیمیایی شروع به ساختن سقف و کفهای بالاتر کرد.
رسم ابزار چنگال اندروز به سبک پولبک، نشان از آن دارد که این شاخص با تست و سپس ری-تست خط میانی، میزان حمایت خریداران را سنجیده و پس از آن به سوی بالا پرتاب شده است. در صورت حفظ آخرین کف در محدوده ۱۵۲ هزار واحدی، نماگر گروه نمادهای شیمیایی، تارگت رسیدن به سقف چنگال اندروز را در سر دارد.
بنابراین میتوان ادعا کرد سه موج اصلاحی قبلی از یک خانواده هستند. از سوی دیگر شیب موج اول این روند صعودی شباهت زیادی به آخرین موج صعودی بازار دارد که از آبان سال ۱۴۰۱ آغاز شد. بنابراین میتوان از این نکته در ترسیم چنگال اندروز کمک گرفت.
بر اساس این ترسیم، اگر کندل هفتگی این نماگر بالاتر از خط میانی بسته شود، شانس زیادی برای رشد شاخص تا موازی بالایی دارد. این مهم به معنی عبور شاخص از سقف قبلی خود است.
تحلیل تکنیکال سهام شکبیر
در تحلیل تکنیکال سهام شکبیر، میتوان خط mpl (خط آبیرنگ) را مبنای ترسیمهای بعدی و به دست آوردن ایده اولیه درباره مسیر احتمالی حرکت قیمت در آینده قرار داد.
mpl ترسیم شده به خوبی توسط قیمت پذیرفته شده است. استفاده از ابزار مانال فیبوناچی (فاصلههای عدد صحیح و برابر) و پروجکت کردن کانال حرکتی اصلاحی پتروشیمی امیرکبیر به آینده، سطوح داینامیک خوبی به دست میدهد.
از سوی دیگر ترسیم یک چنگال اندروز به سبک ABC (استفاده از سه پیوت انتهایی موج اصلاحی) در کنار خط MPL، تقاطعهای بسیار مهمی به دست میدهد که با نام نقطه انرژی از آنها یاد میکنیم. نقطه انرژی قبلی در سطح ۹ هزار و ۷۷۳ تومان، با تقریب خوبی، پایان فاز صعودی بازار را به معاملهگران اعلام کرد؛ بنابراین میتوان انتظار داشت نقطه انرژی بعدی که در حوالی قیمت هفت هزار و ۳۲۰ تومان قرار گرفته است، نقطه پایانی روند اصلاحی به شمار آید.
از سوی دیگر قیمت روی تراز و ۶۱.۸ درصد فیبوناچی اصلاحی قرار گرفته است که شانس ایجاد چرخش در نمودار شکبیر را افزایش داده است. در این سناریوی تحلیلی اولین تارگت سهم، باکس آبی رنگ، حاصل تقاطع خط میانی و تراز اول کانال فیبوناچی است. این محدوده، قیمت ۹ هزار و ۳۶۵ تومان را نشان میدهد. در ادامه نیز میتوان سقف قبلی و موازی بالایی خط میانی را بهعنوان تارگت بالاتر در نظر گرفت.
سلب مسئولیت: کلیه مطالب درج شده در این سایت جنبه تحقیقاتی، علمی و خبری دارد و برای فعالیت مستقیم در هیچ بازاری توصیه نمیشود.
منبع: تجارت نیوز