پایگاه خبری و تحلیل بازار

Bazaar News Agency

دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳
- ۹:۵۲ ب٫ظ
cropped-image-11.png
ایرانبازار سرمایه

تحلیل تکنیکال سهام شاراک مهرماه ۱۴۰۲ / پتانسیل تکنیکالی شاراک برای صعود

شرکت پتروشیمی شازند با نماد «شاراک» در بازار اول بورس قابل معامله است. سهام شیراز با ارزش بازاری بالغ بر ۲۵ هزار و ۳۹۳ میلیارد تومان در گروه محصولات شیمیایی قرار دارد.

آنالیز تابلوی معاملات «شاراک» نشان می‌دهد، رفتار قیمت این سهم با وقفه کوتاهی در جهت تحرکات مشکوک حقوقی‌های سهم صورت می‌پذیرد. از این رو هر زمان که حقوقی شروع به خرید‌های سنگین کرده، کمی بعد، سهم از سویینگ‌های کف ساخته‌شده در نمودار خود، بازدهی‌ خوبی نصیب سهامداران کرده است. بنابراین برای تشخیص اعتبار موج صعودی، بررسی رفتار حقوقی‌های سهم اهمیت بالایی دارد.

تحلیل تکنیکال شاخص شیمیایی

در ابعاد هفتگی، مشخص کردن ساختار ماژوری در چارت شاخص گروه شیمیایی، کمک زیادی به تشخیص روند می‌کند. پس از اصلاح عمیق این صنعت که همزمان با ریزش بازار در سال ۹۹ رخ داد، در نهایت از نیمه اسفند‌ماه همان سال روند تازه‌ای در گروه شیمیایی‌ استارت خورد. ساختار‌های مشخص شده در نمودار شاخص این صنعت، خبر از صعودی بودن نماگر این گروه می‌دهد.

همچنین ساختار‌های پدیدارشده نشان می‌دهد امواج اصلاحی روند مذکور شباهت زیادی با یکدیگر دارند. به طوری که این شاخص طی اصلاح اخیر بازار از نیمه اردیبهشت‌ماه سال جاری به محض رسیدن به اندازه اصلاح قبلی، به پایان رسید و نماگر گروه شیمیایی شروع به ساختن سقف و کف‌های بالاتر کرد.

رسم ابزار چنگال اندروز به سبک پولبک، نشان از آن دارد که این شاخص با تست و سپس ری-تست خط میانی، میزان حمایت خریداران را سنجیده و پس از آن به سوی بالا پرتاب شده است. در صورت حفظ آخرین کف در محدوده ۱۵۲ هزار واحدی، نماگر گروه نمادهای شیمیایی، تارگت رسیدن به سقف چنگال اندروز را در سر دارد.

بنابراین می‌توان ادعا کرد سه موج اصلاحی قبلی از یک خانواده هستند. از سوی دیگر شیب موج اول این روند صعودی شباهت زیادی به آخرین موج صعودی بازار دارد که از آبان سال ۱۴۰۱ آغاز شد. بنابراین می‌توان از این نکته در ترسیم چنگال اندروز کمک گرفت.

تحلیل تکنیکال سهام شاراک

روند قیمتی سهام پتروشیمی شازند در سال ۹۹ برخلاف کلیت بازار پس از یک اصلاح عمیق ۵۲ درصدی، خیلی زود به روند صعودی برگشت و از سقف تاریخی خود عبور کرد.

در بازه زمانی مهر ۱۴۰۰ تا آبان ۱۴۰۱، شاراک در یک روند نزولی قرار گرفته که در قالب سه موج ABC رخ داده است. جریان صعودی نماگر‌های تالار شیشه‌ای که از آبان سال گذشته همزمان با ورود خودروهای پرتیراژ کشور به بورس کالا رقم خورد، به روند قیمت شاراک نیز سرایت کرد.

ترسیم یک چنگال از سه پیوت پایانی این روند، می‌تواند به عنوان نقشه راه سهامداران در تعقیب قیمت شاراک استفاده شود. برخورد‌های متعدد قیمت با خط میانی و موازی‌های بالا و پایین آن حاکی از پذیرفته شدن فرکانس چنگال قیمت این سهم دارد.

طی این رالی صعودی با عبور قیمت سه هزار و ۸۱۶ تومان به عنوان آخرین سقف تاییدشده روند نزولی، حکم تغییر رفتار قیمت صادر شد و عملا روند سهم به صعودی تغییر داده شد. همچنین قیمت از خط روند نزولی خود خارج شد.

با این حال اصلاح تندوتیز سهام شاراک از میانه اردیبهشت کام سهامداران را تلخ کرد. طی این روند اصلاحی، قیمت خود را به خط روند نزولی شکسته شده رساند. در حال حاضر قیمت، مجددا روی خط روند نزولی خود قرار گرفته است.

تقاطع موازی پایینی خط میانی چنگال اندروز و خط روند نزولی، POC مهمی در نمودار قیمت سهام شاراک به دست می‌دهد که می‌تواند شانس بالایی برای نقطه پایانی موج اصلاحی در نظر گرفته شود. بررسی این نقطه از دید استاتیک، سطح قیمتی دو هزار و ۹۸۸ تومانی را مشخص می‌کند که قیمت روز یک شهریور، به این سطح رسیده است و از همان روز نوسانات مثبتی را تجربه کرده است.

پمپاژ خبری مثبت در کنار حفظ کف دو هزار و ۹۸۸ تومانی، مسیر را برای دستیابی شاراک به تارگت‌های خود هموار می‌سازد. در این سناریوی تحلیلی، رسیدن به خط میانی اولین تارگت و دو تارگت بعدی، به ترتیب سقف قبلی در محدوده چهار هزار و ۸۱۸ تومان و موازی بالایی خط میانی خواهد بود.

سلب مسئولیت: کلیه مطالب درج شده در این سایت جنبه تحقیقاتی، علمی و خبری دارد و برای فعالیت مستقیم در هیچ بازاری توصیه نمی‌شود.

 

منبع: تجارت نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن